Masszív tiltakozást váltott ki a Six Days in Fallujah - csakúgy, mint 11 éve

Szerző: Pafry | 2021. April 11. | hír | 19 hozzászólás

A Six Days in Fallujah egy, az iraki háborúk idején játszódó taktikai lövölde, amelyet nemrég hoztak vissza a sírból új fejlesztővel, valamint kiadóval, hogy 11 év után végre megjelenhessen. 2009-ben erős tiltakozások középpontjába került, mivel akkor még túl érzékenynek tartották a témája miatt. Ám úgy tűnik, ez azóta sem változott sokat, mivel a kritikus hangok újfent felerősödtek.

Az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa (CAIR) egy felhívásban „arab gyilkoló szimulátornak” nevezte a még fejlesztés alatt lévő játékot, és arra kérik a Sonyt, a Microsoftot és a Valve-et, hogy ne engedjék megjelentetni a saját platformjaikon. Szerintük a játék a muszlimok elleni erőszakot propagálja majd az egész világon, ezzel visszavetve a különböző rasszú emberek egyenjogúsági küzdelmét.

Huzaifa Shahbaz, a CAIR egyik tagja szerint

a játék azt az erőszakot dicsőíti, amely sok száz ember életét vette el Irakban, és az ehhez hasonló játékok csak a muszlimellenességet erősítik fel az emberekben.

A Six Days in Fallujah az iraki háború egyik leghalálosabb összecsapását dolgozza fel, a második fallúdzsai csatát, amely több mint 800 iraki áldozatot követelt. Valamikor idénre tervezik a megjelenését PC-re, Xbox One és Series X/S-re, valamint PS4/PS5-re.

Six Days in Fallujah
Six Days in Fallujah
Six Days in Fallujah
Megjelenés: 2023. June 22. (PC)
Műfaj: Akció, FPS, Tactical shooter
Fejlesztő: Highwire Games
Hozzászólások: 19
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sean avatar
De mikor az arabok robbantgatják magukat a tömegben, meg lefejezik az arra tévedő keresztényeket az teljesen normális és nem az erőszakot dicsőíti.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@sean: Hogy kerül a csizma az asztalra?
0
0
0
0
WeKing avatar
Pont a hétvégén játszottam Squad-ot és egy csapat arab sráchoz kerültem be.. normálisak voltak és segitőkészek. Kib*szottul nem az érdekelt, hogy honnan jöttek, kiben, miben hisznek stb, azon voltunk, hogy nyerjünk és ennyi. Együtt haltunk, sirtunk és lőttünk 😃 Egy percig se érdekelt, hogy most ők arabok. Jól játszottak, a squad leader tudta mit csinál, nekem csak ennyi számitott. Megint feleslegesen megy a hiszti...
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
mavman 16 avatar
Az első világháborúban karácsonykor a nyugati fronton együtt fociztak az antant és a központi hatalmak katonái és meg is ajándékozták egymást.
0
0
0
0
no avatar
Én azt is megemlíteném hogy a játékban nem képviseltetik a feminizmust és legalább 10 gendert. Ráadásul még arabokat is kell ölni.... Hát az eszem megáll 😃
0
0
0
0
no avatar
Nem nehéz kitalálni melyik fázisban vagyunk:
https://i.redd.it/mxr7powbabq41.jpg
0
0
0
0
D4G4D3K avatar
Ez nevetséges..., a call of duty modern warfare ennyi erővel orosz ellenes? Én nem véltem sehol se felfedezni az előzetesben semmiféle propagandát, se muszlimellenességet, ez egy sima feldolgozása a háborúnak... erre meg sírnak mint a rossz *örömlányok* hogy rasszizmus így meg úgy, csak ezért meg fogom venni a játkot ha lesz rá alkalmam.
0
0
0
0
💬 10
The_Teacher_Man avatar
@D4G4D3K: Most ez a divat... Elkorcsosult a világ, evvan. Legalább tudunk muszlimokat gyilkolni. 😀
0
0
0
0
no avatar
@D4G4D3K: Azért az MW rossz példa mert abban pont volt olyan pálya amit kikapcsolhatóvá tettek, konkrétan MW2-ben a reptér.

Az a baj hogy ha ma már lövöldés játékot akarsz készíteni akkor nagyon észnél kell lenni hogy ki lesez az ellenfél mert valaki mindig hisztizni fog.

Erre megoldás a scifi lövölde, ahol minden kitalált.
0
0
0
0
mamahotel36 avatar
@Palanova: Roppant egyszerű a megoldás.
Második világháborús játékot kell csinálni, ott mindig a nácik a rosszfiúk. Nem lehet mellényúlni, egyszerűen nem lehet elrontani. Maximális safe place.
0
0
0
0
no avatar
@mamahotel36: Volt időszak (1999) amikor a csapból is 2vh játékok folytak. Rts, fps...Medal of Honor, Battlefield, Cod...és ezek csak azok amik a mai napig túléltek.

Ki is maxolták az egészet. Már nem tudnak újat mutatni benne. És ugye ezek után kezdek az alternatív történelem felé fordulni, meg valótlan dolgokat pl zombikat belerakni...és a másik oldal ugyan úgy nincsen bemutatva.
0
0
0
0
mavman 16 avatar
@Palanova: Rokonom februárban töltötte ba a százat.
Őt kivitték az USA-ba mert elkapták az osztrák határon, mert menekítette a tiszteket. 10 évig volt kinnt ha jól tudom.
A Szovjetunióvan meg itt voltak a világ tábrorok.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@mamahotel36: Vannak olyan retardáltak, akik azon is balhéznak, hogy a játékosook multiban "harcolhatnak a nácik oldalán".
0
0
0
0
mavman 16 avatar
@D4G4D3K: Nekem is ez jutott eszembe.
Valós személyek története alapján mutatják be a háború szörnyűségek és szerintem az önpusztítás és a háborúk értelmetlenségét.
A Call of Duty WWII-ben ott volt Zussman akit elvitték a nácik, mert zsidó volt. Akkor az nem antiszemitizmus? Teszem fel a kérdést!

Annyi háborúról készült még játék, akkor mért pont egy ilyen ,,új" háborúról nem lehetne készíteni játékot.
Meg az, hogy ne jelenjen meg sehol se a játék, az nem gond legfeljebb kirakták a saját oldalukra az installer fájlt. (Biztos lefizetnék a Google-t, hogy tiltsa le a weboldalt , ha ez így lenne.)
0
0
0
0
no avatar
@mavman 16: "Új" háborúval több probléma is van, azon kívül hogy volt.

Adott esetben erősen dokumentált ilyen vagy olyan módon, így jogdíj és hasonlók fizetése megnehezíti egy hihető történet kialakítását.

Ott van pl a 1991-es Öböl háború. Ha a mögöttes politikai okokat nem tárgyalja a játék, hanem csak durr bele, akkor is számos valótlanságba futhat bele és bőven lesz aki felszólal hogy az nem is úgy volt...és hiteltelen lesz az egész. Még úgy is ha elejére kiteszik hogy:
Ez a játék a fickió műve, mindenféle vallású és felekezetű fejlsztőcsapat készítette, bármiféle hasonlóság csak a véletlen műve...blablabla...
0
0
0
0
mavman 16 avatar
@Palanova: Ez is igaz. Ehhez az egész herce-hurcához két mondás nagyon is illik.
1. Kutya ugat, pénz beszél.
A msáodikat pedig egy nagy ember mondta Albert Einstein: Két dolog van ami végtelen, a világegyetem és az emberi butaság, de az elsőben nem vagyok biztos.

Hát igen ez a hülyeség netovábja ez a rinyálás.
0
0
0
0
no avatar
@mavman 16: Ez a fajta hozzáállás a játékokhoz kb 1994-95 óta megvan, amióta szélesebb körben elérhető lett a PC és megjelentek rajta a lövöldés játékok. Hogy a játék erőszakot okoz, stb...elég megnézni az 1994-1999-es PC játékfelhozatalt és hozzá megnézni hogy mennyit cenzúráztak/tiltottak be belőle (Carmageddon, Z, C&C...) Németországban. De nem azért mert a 2vh-ról szóltak, hanem konkrétan a vér megjelenítése miatt.

Az USA-beli iskolai lövöldözéseket is a 2000-es évek elején egészen 2010-ig kb ugynaúgy a PC/konzol játékokra kezdték ráhúzni. Mert ha ezt játsza akkor biztos sorozatgyilkos lesz...

Más kérdés hogy én sem értek egyet ezzel az álszent felkiáltással hogy "arab gyilkos szimulátor", ugyanakkor szükségét sem látom ennek a játéknak hogy elkészüljön. Már a Delta Force: Black Hawk Down-nak sem volt értelme szerintem, max a film "sikerét" lovagolta meg, nagyon extrát nem nyújtott, vagy, nem én voltam a célközönsége.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Ennyi nyomorultat a világban,hogy mindenen meg kell sértődni és mindent magukra kell venniük az embereknek,csoportoknak,vallásos embereknek.Szánalom és gyenge pszichológiára vall.Ma már azt se lehet lassan kimondani,amilyen nemzetű egy ember,mert az is sértő.
Ilyen baromságokkal kell foglalkozni sok nevesebb embereknek meg a világnak is,miközben lennének sokkal fontosabb és életbevágó dolgok is.De nem...
Meg ezt csak egy játék,amit egy normális eszű ember nem vesz komolyan.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció