Márciusban lepleződhet le az Nvidia következő generációs GPU architektúrája

Szerző: xoki | 2022. január 05. | hír | 4 hozzászólás

Jelenleg éppen zajlik a CES 2022, de az Nvidia már a következő sajtótájékoztatóján gondolkodik. Az idei GTC március 21-én fog elrajtolni, és lehetséges, hogy a következő generációs „Hopper” architektúrán alapuló Nvidia GPU is itt mutatkozik majd be.

A CES-en elsősorban a fogyasztói és gaming termékek bejelentésén van a hangsúly, miközben a GTC inkább a HPC-t, a mesterséges intelligenciát és gépi tanulást alkalmazó fejlesztőknek és cégeknek szól.

Az idei CES-en már bejelentették az RTX 3090 Ti és RTX 3080 Ti mobil, illetve az asztali RTX 3050 GPU-kat. A márciusi GTC-n pedig inkább professzionális termékekkel találkozhatunk, melyek között ott lapulhat az első Hopper architektúrán alapuló GPU is. Amennyiben a korábbi pletykák igazak, akkor a Hopper lesz az Nvidia első MCM (Multi-Chip Module) GPU-ja.

Az Nvidia tavaszi GTC 2022 előadása egy hibrid esemény lesz március 20-24. között, melynek helyszíne a San Jose McEnery Kongresszusi Központ lesz. Az esemény a Deep Learning Institute-tal kezdődik majd, amelyet március 21-én Jensen Huang prezentációja fog követni.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Az AMD RDNA 3 is jó lehet főleg hogy dual chipletes lesz tehűt elvileg minimum kétszer jobb lesz mint a 6800 XT 6900 XT vagy a 3080-3090. 5nm en lesz. Meglátjuk ár értékben melyik lesz jobb.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
"...elsősorban a fogyasztói és gaming termékek bejelentésén lesz a hangsúly," A gond csak az, hogy állítólag a korábbi években is azon volt a hangsúly, aztán mégsincsen termék 1 deka sem az egyszeri gamereknek, vagy csak méregdrágán... Mákom volt tavaly nyár végén, hogy találtam 1 új RTX 3060-at, mielőtt ismét elszálltak az árak. Nem nagyon érdekel mit tud egy kátya, ha annak az árából már inkább pl. lassan elutazhatok akárhová több hétre a barátnőmmel, vagy akár nélküle. XD :D
5
0
0
0
💬 2
santakigyo avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Reméljük a Te érdekében ő nem olvassa a kommented, azon belül is az utolsó mondatot 🤣
0
1
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@santakigyo: Nem bánja, ha néha neki indulok pl. 1 hetes kerékpár túrákra a hegyekbe. Neki is jól jön néha, ha csak barátnőkkel van, bandázik. :D
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció