Márciusban érkezhet az AMD válasza a DLSS-re

Szerző: xoki | 2021. February 11. | hír | 6 hozzászólás

Egyre közelebb lehetünk a FidelityFX Super Resolution megjelenéséhez, amely az AMD válasza lesz az Nvidia RTX kártyáira jellemző, AI-alapú grafikus gyorsítóra. Ezzel a Radeon RX 6000-es széria sokkal könnyebben felveheti majd a versenyt az Nvidia RTX 3000-es kártyáival.

Az AMD az új kártyák bejelentésekor említette meg a FidelityFX-et, de sajnos eddig még semmi konkrétumot nem árultak el a technológiáról. A Wccftech információi alapján viszont már nem kell sokat várnunk rá, mivel állítólag a márciusi Adrenaline Radeon illesztőprogram-frissítés részeként érkezik majd.

Az említett frissítéssel a Radeon Boost is átesik majd néhány változtatáson. A Radeon Boost egy olyan technológia, amely dinamikusan szabályozza a felbontást a gyorsan mozgó képeknél, ezzel jobb teljesítményt elérve. A frissítést követően ahelyett, hogy a teljes képkockára kihatással lenne, csak a képernyő gyorsabban mozgó részeit választja ki, miközben a statikusabb tárgyakat natív felbontáson tartja. A Sapphire technológiája is hasonló ehhez: a Trixx Boost a képet alacsonyabb felbontásban rendereli, és a Radeon Image Sharpening segítségével javít a minőségen, viszont ez a folyamat nem AI használatával történik, ahogy a Radeon Boost esetében.

Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
misota31 avatar
Lássák el olyan védelemmel is mint Nvidiáék a bányászok ellen.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Ez szép meg jó, csak működjön. Mert ha az lesz, hogy 10 percenként kifagy a játék, mert be van kapcsolva a béta stádiumú AMD feature, akkor sokra nem mentünk vele. Remélem nem csak a 6000es szériás GPUkra lesz elérhető. Spoiler!
Egyébként az a Radeon boost olyan glitcheket csinál, hogy viccnek is rossz.
0
0
0
0
Superman79 avatar
Es ugyanúgy csak az RT kártyákhoz lesz, ugye?
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@Superman79: "amely az AMD válasza lesz az Nvidia RTX kártyáira jellemző, AI-alapú grafikus gyorsítóra"
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció