Már az összes PS3-as játék elindítható az RPCS3 emulátorral

Szerző: xoki | 2021. October 26. | hír | 8 hozzászólás

Nem egyszerű feladat a PlayStation 3 CELL architektúrájára készített játékok PC-n történő futtatása, de az RPCS3 emulátor fejlesztők kemény munkájának köszönhetően mostantól az összes videójáték és applikáció futtathatóvá vált.

A csapat több éven keresztül folyamatosan azon dolgozott, hogy a konzol könyvtárát PC-re is eljuttassa, és most, egy évtized után, minden egyes PS3-as játék bootol az emulátor segítségével. Az RPCS3 felhasználói fiók Twitteren bejelentette, hogy többé nem található játék „Nothing” státuszban, ahol eddig olyan címeket láthattunk, melyeket egyáltalán nem lehetett elindítani. Következő céljuk a játékok 0,19%-át felvonultató „Loadable” kategória kiürítése. Ezeknél a játékoknál az ablak címében szereplő fps mellett csak fekete képernyő fogadja a játékosokat.

A PlayStation 5 megjelenésével a cég sokkal nyitottabbá vált a régebbi hardverek és szoftverek támogatása felé, de a PlayStation 3 továbbra is egy fájó pont marad, hiszen a konzol egyedi architektúrája komolyan megnehezíti az emulációt. Ebből kiindulva mindenképpen egy hatalmas mérföldkőnek számít az RPCS3 csapat eredménye, de sajnos még mindig rengeteg munka vár rájuk. Jelenleg a játékok 63,53%-a játszható az emulátor segítségével, miközben a fennmaradt címeknél komoly teljesítménybeli problémák vagy olyan hibák vannak jelen, amelyek ellehetetlenítik a végigjátszást.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ozone avatar
Sziasztok! HA letöltöm ezt az emulátort, akkor a játékokért fizetni kell majd?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Most már lehet eljött az a pont, hogy már a romokat kellene az aktuális szoftververzióhoz moddolgatni.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Szépen fejlődött. Utoljára mikor próbáltam még nagyon nagyon kevés játékot futtatott.Ennek már sok éve.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Kíváncsi vagyok, mekkora teljesítmény kell az emulációhoz. Az eggyel korábbi generációig bezárólag már lehet azért csinálni egy vékonkliens méretű dobozt a tévé alá, ami mindent emulál. Gyanítom itt azért még kell egy izmosabb felső-középkategóriás gép.
0
0
0
0
💬 4
Liptik avatar
@X9K338DA: Dante's Infernot vitte a PS3 emulátor 60 fps-sel az én gépemmel, az Uncharted 1 meg a God of War 3-mat vitte 30 fps-sel, de 5 percenként kifagy, szóval még kell javítani.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
@X9K338DA: Resistance Fall of Man, Resistance 2 már megy 60 fps-sel. Ami azért nagy szó, mert PS4-on ezeke a címek 30 fps-sel mentek. Nem stabilan, de mindig jobb, mint a fix 30.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@NTSC Jani: Igen, nagyjából erre gondoltam. Egy PS2-t le lehet emulálni egy Ryzen5 3400G alapú mini ITX géppel IGP-vel. A GTX1660 Super és GTX1080 ilyen méretbe még egy jó ideig nem fog beleférni.

Nekem az a poén az emulátorokban, hogy leteszek egy ilyet a TV alá és megy minden a NES-től a PS2-ig:
https://i0.wp.com/www.geeekstore.com/wp-content/uploads/201910242.jpg
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
@X9K338DA: Még kell pár év, de szerintem 3-4 év múlva nagyjából az összes PS3 játszható lesz PC-n. Persze leginkább a prociból kell erős. A GPU-t annyira nem terheli le, kivéve ha ultra magas felbontásra teszed. Ha sima 1080p-t válassza az embert, akkor a GPU alig dolgozik.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció