Már a DDR5 memóriagyártásra is hatással van a chiphiány

Szerző: xoki | 2021. November 20. | hír | 17 hozzászólás

Több memóriagyártó is belevágott már a DDR5 memóriák készítésébe, de sajnos nem igazán haladnak zökkenőmentesen. Ahogy a legtöbb iparágat, a DDR5 memóriagyártást szintén hátráltatja a globális chiphiány, vagyis így már érthető, miért ugrottak meg az árak, illetve miért olyan nehéz hozzájutni azokhoz.

A 12chip.com szerint a probléma forrása nem más, mint a PMIC chipek hiánya, amelyeket a DDR4 moduloknál használt változatokhoz képest tízszeres áron szerezhetnek be a gyártók. A PMIC megrendelések teljesítésére pedig körülbelül 35 hetet kell várni, szóval teljesen érthető, miért ilyen drágák a DDR5 memóriamodulok.

Jelenleg nem tudni, hogy a PMIC kínálat mikor zárkózhat fel a kereslethez, így hát egy ideig biztosan nem lesz olcsó mulatság hozzájutni ezekhez a termékekhez. Szerencsére az egyszerű gamerek számára egyáltalán nem fontos átváltani az új generációra, és az Alder Lake platform DDR4 támogatásának köszönhetően tényleg nincs is rá szükség.

Az iparág szakértői szerint valamikor 2022-ben javulhat majd a helyzet, de néhányan úgy gondolják, a chiphiány 2023-ig biztosan nem fog enyhülni.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Csigalom, nyugavér. SDR-el nyomon 🐉
0
0
0
0
mbalazs81 avatar
Asszem marad még pár évig a DDR4-em...
1
0
0
0
DMSASD avatar
Brit tudósok megállapították hogy a chip hiány hatással van a chip hiányra.
0
0
0
0
Aredarn avatar
2021... Semmi másról nem szólnak a hírek, mint: chiphiány, drága benzin, korona.
Ez a három olyan szinten van összekötve, hogy ha otthon maradsz a korona miatt, akkor az is nagyon drága lesz neked, ha meg elmész valamerre az is szintén drága lesz ._.

Egyszer biztos vége ennek az őrületnek is...
2
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Nem kell itt gamer PC-t építeni kérem szépen. 😁 Játékra ott a konzol, egyéb számítógépes dolgokra meg elég venni valami belépő üzleti lapost vagy valami átlagosat azt viszlát.
2
0
0
0
💬 4
Tuhajohn avatar
@Arthur Morgan: Én ezt tettem és nem feltétlen jó megoldás. Pár játéknál oké, de régebbi címeket nem vagy rosszul lehet csak játszani rajta és ugye ott a kontroller is.
0
0
0
0
nesh019 avatar
@Arthur Morgan: Igen, jó lenne csak konzolt is nagyon nehezen és túl árazva lehet megvenni... Ps5re már egy éve várok....
0
0
0
0
bukta2 avatar
@nesh019: Akkor ott te csináltál valamit rosszul, egyik munkatársam most kapta meg nem rég a ps5 öt, azt kb 1-másfél hónapja szólt a boltnak hogy kell neki. Megne kérdezd melyik boltnál vette de talán a konzolvilágnál ha jól emlékszem, 180k volt 1 játékkal
0
0
0
0
nesh019 avatar
@bukta2: Jó ez az egyik munkatársam nagyanyjanak a nagyapja a macskajanak megrendelte és megjött egy hónapon belül... aha ismerem. Készlet hiány van rendesen. Lehet hogy volt belsős kapcsolata vagy mittudomen.
0
0
0
0
retek77 avatar
Persze, kamu duma 2.0.............dolgozni kéne
Itt is a covid viszi el a chipet biztos
0
0
0
0
tamas98765 avatar
OKé szerintem mindenki tisztában van vele hogy chiphiány van mivel mindenre kihat,de arról senki nem ír hogy a Star Citizen december 1-ig ingyen tolható??
1
0
1
0
💬 1
bassus16 avatar
@tamas98765: Na tessék. :'/
0
0
0
0
pcboy avatar
Miért van chiphiány??
0
0
0
0
💬 1
H-ECTOR avatar
@pcboy: nagy kereslet, kicsi kínálat
0
0
0
0
carl18x avatar
Csak a szokásos, írd a többihez ! :D
0
0
0
0
xCube avatar
Nem gondolnám, hogy ez újdonságként kéne lejöjjön.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció