Májusban érkezik az Nvidia GeForce RTX 3000 „Lite Hash Rate” széria

Szerző: xoki | 2021. May 02. | hír | 1 hozzászólás

Az Nvidia új információkkal látta el partnereit a hamarosan érkező xx2 chipekkel kapcsolatban, amelyek korlátozott bányászteljesítménnyel, illetve a Resizable BAR támogatással érkeznek majd.

Az Nvidia május közepére tervezi útnak indítani a GA1XX-xx2 chipeket, vagyis az első vásárlók júniusban kaphatják kézhez a kártyájukat. A VideoCardz azt állítja, forrásaik szerint a cég nem tervezi két kategóriára szétválasztani a jelenlegi és a „Lite Hash Rate” modelleket. A terméknevek maradnak, és kizárólag a GPU megtekintésével azonosíthatjuk majd az LHR chipeket. Persze előbb-utóbb valószínűleg a videokártya-elemző programok is felismerik majd, hiszen különbözni fog a GAxx2 GPU-k PCI Device ID-je, így egy új driverre is szükség lesz.

A Lite Hash Rate széria pontosan ugyanolyan gaming teljesítményt nyújt majd, mint az azt megelőző kártyák. Ezt a megjelölést pedig feltehetően csak a partnereik felé szétküldött GPU-k leírásánál használják, és nem a marketinganyagokban. Az új kártyák érkezésével valamelyest javulni fog a videokártya-hiány, illetve a hash-arány limitálása miatt remélhetőleg a gamerek számára is több jut. Állítólag csak az RTX 3090 bányászteljesítményét nem fogják lekorlátozni, de előreláthatóan ez az SKU is kapni fog egy új GA102-302 GPU-t.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Mondjuk nem lepődnék meg, ha "nem várt hiba" lenne és máshol is korlátozódna a teljesítmény. Viszont úgy gondolom, hogy már vannak olyan szakértők, akik tudnának írni custom biost, vagy találni egyéb megoldást a "védelem" megkerülésére, hiszen a teljesítmény ott van, csak hozzá kell férni a programmal.
Amúgy meg csak az egyik gond a bányász. Ott vannak még a GPU stricik is.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció