Letartóztatták a WannaCry vírus megállítóját

Szerző: xoki | 2017. August 04. | hír | 15 hozzászólás

Néhány hónapja, amikor kisebb pánikot idézett elő a WannaCry zsarolóvírus, egy fiatal brit férfi, Marcus Hutchins megtalálta a módját, hogy megállítsa. Ekkor mindenki őt ünnepelte az erőfeszítéseiért, de most egy váratlan fordulat érte: az FBI letartóztatta. A vád szerint a „Kronos” trójai létrehozásában segédkezett, amely nagy kihatással van a bankokra.

Hutchins munkahelye a Kryptos Logic, de legtöbben a Twitter nevéről ismerhetik, amely a MalwareTechBlog. 2014-ben létrehozott egy tweetet, amelyben a Kronos mintáját kereste, és ez lehet az egyik bizonyíték a FBI kezében.
Mindenkit meglepett az eset és többen is védik, köztük Andrew Mabbitt, a Fidus Information Security alapítója is.

Mindenesetre nem tudni, milyen bizonyítékok állnak az FBI rendelkezésére, de biztosan hallani fogunk még az ügyről, kiindulva abból, mekkora port kavart a magyarországi fiatal ügye, aki a BKK rendszerében felfedezett biztonsági rés jelentése után került a rendőrség kezére.

Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vladtepes2 avatar
Nem érdekel miért, és, hogy mi lesz a sorsa. Az érdekel, hogy a jelenlegi rendszerem menjen mint a forró kés a vajban. Ha ténylegesen közreműködött egy vírus vagy több vírus készítésében, feleljen érte, és menjen a jó b**** k**** *nyjába!
0
0
0
0
no avatar
Szerintem meg az ilyeneket "letartóztatják" aztán az FBI-on belül dolgoznak tovább. Csak így nyílván nem tálalhatják a sajtónak.
0
0
0
0
💬 1
Bicike avatar
@LordSzalko: Biztos, hogy nem.
0
0
0
0
hackpet avatar
Ma ő holnap majd csinálja más 😃
0
0
0
0
batmanvok0021 avatar
😃DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD így jártak várható volt hogy előbb utóbb ez lesz 😃 de hát ezeknek mind 1 mert úgy is fogják csinálni 😃
0
0
0
0
no avatar
BKK 2.0 😃 Persze lehet valós oka és valószínű, hogy van. Ha nem hallunk felőle akkor már dutyiban van vagy nekik dolgozik 😃
0
0
0
0
Thessgk avatar
az FBI szerintem nem csuk le ok nélkül akárkit (igaz csak őrizetbe vették)
Nem csinálnak hülyét magukból... az nem vetne jó fényt rájuk...

Ez a srác ha meg tudott állítani egy nagyon elterjedt vírust (amit gondolom rengeteg más is próbált 😀 ) akkor érti a dolgát. És álltalában nem mindenki játsza a jófiut. Vagy tényleg az van hogy tévedtek ez esetben kap térítést és +hírnevet. De szerintem nem tiszta a keze felhívta a figyelmet magára és tudják hogy ártalmas lesz még ezért lecsukják" (ami álltalában azt takarja hogy állnéven jól megfizetve maguk mellé állítjaák 😉 ) vagy elrettentés miatt élete végig rohadhat a dutyiban..
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Thessgk: Igazad van!! 😃
0
0
0
0
KalmarErik avatar
@Thessgk: Hát igen az FBI nem a BKK embereiből áll és itt szerintem nem ilyen Illuminati-s hülyeség van a háttérben.
0
0
0
0
ghjbku avatar
Lehet az FBI csinálta a vírust, és most ba**za őket az ideg, hogy a másik meg elnyomta a fejüket...
0
0
0
0
💬 1
Thessgk avatar
@ghjbku: Ez is egy opció 😆 egy vírussal keresték meg azt aki abban a körben mozog és meg tudja fogni 😉 ha sikerül valakinek akkor megvan a leendő munkatársuk vagy épp azok akik veszélyt jelenthetnek ha szabadlábon vannak (bankok egyéb adatok lopása miatt )
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Spoiler!
Jótett helyébe jót ne várj.
0
0
0
0
💬 2
Fukoshi avatar
@KRZT963: Tegyük fel, hogy valaki élve kibelez 5-6 embert, de attól hogy egy kiskutyát kiment egy tóból, még nem lesz jó ember.
0
0
0
0
ghjbku avatar
@Fukoshi: Ne hasonlítsunk már össze egy sorozatgyilkost egy "állítólagos" vírus alkotóval...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció