Lehet, hogy a konzolok teljesítménye miatt halasztották el a Cyberpunk 2077-et

Szerző: xoki | 2020. January 22. | hír | 38 hozzászólás

A Cyberpunk 2077 kétségtelenül az idei év egyik legjobban várt játéka, amely eredetileg áprilisban jelent volna meg, viszont a fejlesztők egészen szeptemberig elhalasztották.

A fejlesztők közleménye szerint az összetettség miatt a játék további hibajavítást és finomhangolást igényel, viszont egy lengyel bennfentes, Borys Niespielak ezzel szemben teljesen más okot említett meg egy podcast során. Állítása szerint a halasztás fő oka a jelenlegi konzolgeneráció teljesítménye. Külön kiemelte, hogy az alap Xbox One konzol nem elég erős a Cyberpunk 2077 jelenlegi verziójának problémamentes futtatásához. Úgy tűnik, a Cyberpunk 2077 Xbox One-on nyújtott teljesítménye teljesen elfogadhatatlan, ezért további optimalizáció szükséges, így a játék elhalasztására kényszerültek.

Bár a fentiekből egyelőre semmi sem biztos, sajnos a The Witcher 3 példájából kiindulva elég nagy esély van rá, hogy tényleg emiatt késik a játék. A The Witcher 3 súlyos optimalizációs problémákkal jelent meg PS4-re és Xbox One-ra is, de szerencsére jelen esetben ahelyett, hogy ilyen problémák mellett időben kiadnák a játékukat, inkább elhalasztották azt.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Megjelenés: 2020. December 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 36
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kerobi9 avatar
Az elképzelhetetlen lenne, hogy PC-re kiadják halasztás nélkül? Nem értem miért kell mindent a konzolokhoz igazítani. Basszus, még ha arról lenne szó mondjuk, hogy Xbox és PS mellett Nintendo Switch-re jelenne meg a játék, meg is érteném, hogy annyira nem foglalkoznának vele. De ezt már annyi játékkal átéltem. Nem hinném hogy a PC gaming kihalóban van, és remélem nem csak engem dühít amit csinálnak.
0
0
0
0
💬 4
susguy avatar
@kerobi9:
Nem hinném hogy a PC gaming kihalóban van
Sajnos pont ezért csinálják valószínűleg. Pontosabban, míg a PC-s eladások biztosak lennének, a konzolra kell valami csalógató hogy, egyrészt vegyék a platformot, másrészt vegyenek rá játékot.
0
0
0
0
kerobi9 avatar
@susguy: Ebben mi a csalogató?
0
0
0
0
susguy avatar
@kerobi9: Maga a játék elérhetősége. Ha fél évig elérhető volt már PC-n, akkor kevésbé lesz érdekes konzolon.
0
0
0
0
galaxi avatar
@kerobi9: Mert az fő platform, amíg 150 milla eladott konzol vagy tobb van és max 10 milla ezzel egyenerteku vga eladva nezd meg a piaci kulonbseget sajnos ez van ok/mi diktálunk #masterrace? 😃
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Régi konzolokra árulhatnák fénykép albumként.
Akkor nem lenne akkora csalódás....
0
0
0
0
Gubba095 avatar
Szerintem inkább halasszanak bármi okból kifolyólag mint, hogy kiadjanak egy félkész optimalizálatlan játékot.
De a CDPR minőségi munkáiból kiindulva semmi gond nem lesz ők megtehetik hogy halasszanak mert biztosak vagyunk benne hogy fantasztikus játékot fognak kiadni a Lengyel barátaink! 😀
0
0
0
0
Unstoppable avatar
"...külön kiemelte, hogy az alap Xbox One konzol nem elég erős a Cyberpunk 2077 jelenlegi verziójának problémamentes futtatásához."
Ki hitte volna, a Microsoft saját "exkluzív" címei is lehúzott felbontáson 30fps-re lockolva futottak csak azon a böszme VHS lejátszón de például a Horizon 4 vagy az új Gears sokszor azt a 30fps-t se volt képes tartani 720p-ben rajta...😂 Hasonló a helyzet a fat PS-nél is bár azon például a Red Dead 2 ahhoz képest amilyen grafikát nyújtott egyáltalán nem futott rosszul. Ellenben a God of Warnál és a Days Gone-nal rengeteg drop volt. Ha a Cyberpunkot játszható minőségűvé varázsolják a fat ps4-en úgy hogy ne menjen durván a grafika rovására én megemelem a virtuális kalapomat előttük 😆 Sőt már a Last of Us II-re is iszonyatosan kíváncsi vagyok hogy sikerül az optimalizálás a fat-re 😂 Kicsit olyan mint amikor anno a GTA V megjelent még 360-ra meg ps3ra, sőt 2015-ben a Rise of The Tomb Raider is eléggé aljas dolog volt a 360-ason 😆
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Unstoppable: szerintem meg kifejezetten jól nézett ki 360-on a tomb raider, azon játszottam ki és imádtam.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Szerintem nem csak a konzolok miatt halasztanak. Bevárják az új Vga kártyákat is. Nvidia+Amd is hoz teljesen új szériát.
Már azokhoz is optimalizálják. Csak, hogy érdemes legyen új videokártyát is venni.
Üzlet... Szebb, gyorsabb, ray tracingosabb lesz az új szérián.
Nvidia RTX nem indult valami fényesen. 😉
0
0
0
0
💬 1
gerikember avatar
@NE0NFACE: "fényesen" 😂
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 5
no avatar
Nem ők az első cég akik ezt lépik meg.
Lásd Bungie, Rockstar...PC-n indultak majd a konzol lett a fő és a PC csak amolyan másodlagos, szükséges rossz. Reméljük nem így lesz már első lépésnél észbe kapnak. Más kérdés hogy ha a jelenlegi konzolok első sorozata ennyire gyenge akkor lehet ez jelzés a konzolkészítők felé hogy sűríteni kell az újabb verziók kiadásának menetrendjét és máris kb duplájára emelkedik a konzolon játszás ára...
Egyik pletyka ugye az volt hogy az alap Xboxon és PS4-en futott rosszul ezért választhattak: csak X és pro-ra adják ki vagy tovább hegesztik. Kérdés hogy mire elkészülnek lehet kijön a következő gen és akkor megint halasztás lesz vagy egyszerre adják ki 3 konzol genre, ami kb 6 verzió, plusz a PC. Ennyit az egységes és könnyebb fejlesztésről konzolra. Persze a 6db vas még mindig nem egyenlő kismillió PC konfiggal, de haladás már afelé 😃
0
0
0
0
no avatar
@Palanova: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Lehet megtehették volna hogy most kiadják PC-re és majd októberben a next gen konzolra, de nem ezt választották. Akármi is, lehet nem fogjuk soha megtudni.
Megléphettek volna egy "fordított Rockstart" is: kiadják most PC-re majd egy év múlva kiadják a mostani konzolokra, majd két évre rá kiadják újra ugyanazt a next gen konzolokra, közben meg a multi nyomtatja a zlotyit.

Alap konzolt nem fogják egykönnyen elengedni (nem a cdpr, hanem általában), mert azzal beismernék hogy elcseszték a lépést már a megjelenéskor, mert közel sem volt annyira időtálló mint hirdették. 2013-ban jött ki a PS4, 2016-ban a Pro. Akkor nekem úgy tűnt hogy csak tűzoltásként jött ki a Pro verzió, mert az alap annyira gyorsan öregedett, ahhoz képest a Pro 4 év múlva még mindig használható.
0
0
0
0
no avatar
sony nyilatkozta hogy amit kiadnak ps4 pro-ra arra kötelező ki adni az alap ps4 -re is .
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Palanova: Nem hiszem, hogy kimondottan ez a gond. Elvégre ebben az esetben elég egy kapcsolót rakni a játékba, ami az alap gépeken eleve egy alacsonyabb presetet tölti be.
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: És utána hallgatni, hogy a max grafikával látott reklám meg yt videók után otthon a konzolon talán 720p-ben fut. Olyan játékoknál panaszkodnak a játékosok amik nyíltan az adott konzolra készültek és még ott is masszívan van visszaskálázás, hát még egy ilyen esetében.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Végül is az is finomhangolás. 😜
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Hát ha elég jól átgondoljuk a dolgokat a konzolok elég erősek lesznek....és még így se tudná vinni? Akkor itt 3 opció lehet.
1.Valóban spekuláció,fake hír
2.Irgalmatlan rossz a játék megírása
3.A konzolok nem működnek optimálisan
Spoiler!
Mondjuk én az elsőt mondanám.
0
0
0
0
💬 5
ors11 avatar
@Andor1997: Jelenlegi generációról van szó 😀
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@ors11: Valóban.....sajnos elég későn olvastam ezt a cikket 😂,mondjuk nem csodálom....ki gondolt volna a mostani konzolokra ,hogy kijön,sok értelme nincs ,csak nagy butítás esetén,legalábbis ahogy olvastam,ez előtt a cikk előtt még csak nem is hallottam arról,hogy a mostani genre egyáltalán megpróbálnák kiadni (lehet nem követem eléggé). Ez egy abszurd hülyeség.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Andor1997: Tekintettel arra,hogy hány éve fejlesztik nem hülyeség,hogy erre a generációra kijön.Nem hiszem,hogy olyan összetett játékot raknak le az asztalra amit nem képesek a jelen generáció hardverei futtatni.Igazat megvallva egy olyan játékról van szó amit senki nem ismer,senki nem látott belőle még egy eredeti képkockát se ,csak azt amit akartak,hogy lássanak.A hype megy ezerrel,de mi lesz a valóság?Ennyi halasztás után érzik ők is,hogy eredmény kell mert itt már nem gyenge bukás a tét.
Viszont ha tényleg úgy van, és konzolra nem tudják optimalizálni akkor mi lesz itt PC fronton?
Érdekes mindenesetre ami a játék körül van.
0
0
0
0
Default avatar
@Andor1997: 4. Elővételben tilos megvenni és nem ér meglepetés.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Nem a soron következő generációra gondolnak, hanem a régebbi sima Xbox One-ra 😀 Így annyira nem tűnnek hamisnak az állítások, valóban nem volt túl erős már megjelenés pillanatában sem a PS-hez viszonyítva.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Aha, ,,optimalizáció'' , szóval mégis butítani fognak a grafikán ebben az esetben is.
0
0
0
0
no avatar
Szerintem annyit nem fognak tudni rajta csiszolni, hogy élvezhető legyen. Nagyjából azonos szitu lesz mint GTA 5 360-on, azon is kár volt fáradozni.
https://i.imgur.com/rk6HmDx.jpg
0
0
0
0
💬 6
santakigyo avatar
@LordSzalko: Sokan örültek annak a fáradozásnak 😀
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Hát pedig én ahány review-t láttam/olvastam róla, azon kívül, hogy elindult nem volt túl biztató 😀
0
0
0
0
santakigyo avatar
@LordSzalko: Anno mikor megjelent én meg teljesen mást olvastam róla. Dicsérték,hogy mit voltak képesek kihozni a leköszönő konzolokból.Volt olyan aki személyesen is azt mondta,hogy ahhoz képest teljesen jó.
Én is kipróbáltam régen PS3 is meg xbox 360 konzolon.Na nem volt egy PC se grafikailag se teljesítményben de bőven játszható volt.
Ez is egyénfüggő,kinek mi az ami még jó.Van akinek a jó és van akinek az a jó már játszhatatlan kategória.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@LordSzalko: Én PS3 Slimen toltam végig legelőször a GTA V-öt. Semmi hátrányt nem éreztem játékélményben. Egyedül multinál éreztem néha, hogy nagyon dolgozik maga a gép. (droppok, textúráknak idő kellett betölteni ha lespawnoltam valahol)
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: Én úgy tudom 360-on gyakran droppolt az fps és átlagban közelebb volt a 20-hoz mint a 30-hoz jelenettől függően, látótáv is viszonylag közeli volt, a fentebb említett textúra töltögetések is jelen voltak, persze nyilván úgy tekint rá az ember mint öreg konzolra. Nem ártott neki egy akkori konzol na. 😀
0
0
0
0
19ati93 avatar
Most a sz*r konzolok miatt várhatunk.. van értelme. 😃
Utólag megkapták volna aztán jó napot. Sok játék pont fordított felállásban jelenik meg. Először konzol aztán PC.
Most miért nem lehetett volna cserélni?
0
0
0
0
Twist avatar
Régen simán kiadtak egy játékot PC-re, aztán valamikor később, ha elkészült, akkor konzolra... miért kell bevárni a kettőt?
0
0
0
0
Apor avatar
Ahha...hát ez nem lehet, ez már BIZTOS.

😃
0
0
0
0
💬 1
santakigyo avatar
Hát akkor adják ki PC-re a konzolosok meg megkapják amikor megkapják. Persze ilyen nem lesz.
Talán a 25-30 fps kitudják sajtolni ha csak az eget bámulja a játékos vagy a földet. 😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció