Legalább egy évet kell várni a PlayStation-játékok PC-s megjelenésére, de lesznek kivételek

Szerző: xoki | 2022. October 05. | hír | 18 hozzászólás

Az elmúlt néhány évben a Sony a PlayStation-exkluzív címeket szép lassan eljuttatta a PC-s tábor számára, köztük olyan játékokkal, amelyekről valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy valaha elérhetővé válnak egy másik platformon is.

Mint kiderült, a jövőbeli játékaik PC-s portjára legalább egy évet kell majd várni, de a live service címek nagy része már ideiglenesen sem lesz exkluzív. A Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios fejese, Hermen Hulst a francia Julien Chièze nevezetű youtubernek adott interjújában fejtette ki a cég álláspontját.

Állítása szerint a live service címeknél fontos egy erős és nagy közösség kialakítása, ezért a legtöbb esetben egy napot sem kell majd várnunk az ilyen PlayStation-játékok PC-s portjaira. A klasszikus, főleg egyjátékos exkluzívok konzolos és PC-s megjelenése között viszont minimum egy év fog eltelni, amely teljesen elfogadható stratégiának hangzik.

A Sony korábban elárulta, hogy a konzolgyártó több live service címen is dolgozik. Egyelőre csak a The Last of Us Factionst jelentették be hivatalosan, de a megjelenési dátumról még nem rántották le a leplet. A fentiek után érdekes lesz majd látni, hogy vajon egy időben jön-e PC-re és PS5-re, hiszen a széria első része sem lesz már sokáig exkluzív.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
venator5 avatar
A Beyond Two Souls, Heavy Raint és Detroit Beyond Humant igazán szerettem PC-n. Elürendeltem az Uncharted-et (Legacy of thieves)

Ha csak az Order 1886-ot is kiadnák.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Legalább ? Csak... 1 év. És újabb előnyt vesztett a PS az Xbox-al szemben.
2
1
0
1
💬 6
cabus26 avatar
@Legendrush27: És akkor mi van?
Főleg úgy,hogy rengeteg exkluzív játékot már ps now szolgáltatásban is lehet játszani.Ez a jövő,a felhő alapú játék,mert a hardverárak az egekben és a konzolok is lassan drágák lesznek. Továbbá az sem elhanyagolható,hogy így nagyobb bevételre is szert tudnak tenni a dráguló fejlesztés miatt.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@cabus26: Kerestem az értelmét a válasznak, de egyelőre még nem találtam meg. A felhő alapú játék a jövő ? Ezt így a stadia bukása után nem mertem volna kijelenteni :D Én pl Xbox-on még sosem használtam..mert minek ? A hardver egy nagyon fontos dolog van aki játekokat is fizikai formában vesz. Messze még, hogy kukázzuk őket. Azt el tudom képzelni, hogy a következő generációs konzolok már lemezmeghajto nélkül érkeznek (6-8ev mulva, de, hogy maga a fizikai konzol kibír még 2 generáció váltást az biztos. (12-16 év)

Megjegyezném, hogy ez az exkluzív játékok korszakának végét fogja jelenti... Először csak pár játék jött Pc-re most már minden második exkluzív 1 éven belül.

Nekem ez elég indok, hogy ne váltsak Ps4-rol Ps5-re mert van Pc és SeriesX is itthon.
1
0
0
0
cabus26 avatar
@Legendrush27: Nekem is jobb lenne az elérhető áron a PC meg a konzol,de valszeg ez a jövőben romlani fog,sajnos. Azok az,akik nem értenek hozzá v csak koca jelleggel játszanak,azok még mindig konzolt fognak venni v az okos tévén bekapcsolják a különböző szolgáltatásokat. A Stadia sem azért bukott meg,mert felhő alapú.
5-10 év múlva már általános lesz sztem. Valóban csökkenti sok olyan emberben az igényt,hogy konzolt vegyek,ha megjelenik PC-re is.Viszint az is érdekes,hogy 10 millió felett jár bőven a ps4 eladás és egy komoly játékot,exkluzív címet olyan 8-10 millió az eladás,míg a nintendo esetén meg ennek a többszöröse. Meg hát az ár/érték arány se mi mindegy,hogy 5-6 év alatt mennyit költ az ember a PC-re ugye.
0
0
0
0
hekli96 avatar
@cabus26: Konkrétan annyit mint egy konzol upgrade-re. Ne felejtsük már el azalatt az 5-6 év alatt hány verzió is jelent meg PS4-ből. Jó oké a PS4 pro-ra fejlesztett játék elfutott a sima PS4-en is, de milyen minőségben? PC-t se kell fejleszteni ha megelégszel gyengébb grafikával, a PS-t viszont nem fejleszted hanem megpróbálod értelmes áron eladni és megvenni az újat.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Legendrush27: Már most foglalkoznak ezzel a meghajtó témával. Rengetegen vesznek játékot digitálisan, viszont nem elhanyagolható a fizikai adathordozók száma se.
Pont ezért lesz egy olyan PS5 amibe nem lesz meghajtó, viszont egy plusz port lesz amire a meghajtót lehet csatolni.
1
0
0
0
Payphoner avatar
@Legendrush27: Lakótársamnak van egy egy Series X. És van mellé itthon 2 gigabites netünk :D Hát a cloud gaming nem a legjobb, van konroller delay, a felbontás elég gyenge, és az FPS sem az igazi. Szerintem sem ez lenne a jövő, legalább is jó pár évig biztos nem. (pár év alatt év tizedekre gondoltam). Soha nem lesz jobb semmi annál hogy ott játszol a saját gépeden/konzolodon (főleg hogy még azon is akad). Emlékszem mikor bejelentették a 4g-t hogy fúúú milyen gyors lesz. Aztán jött az 5g amivel az első szavak olyanok voltak hogy távolról operációt lehetne vele végezni olyan jó.
3
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Koszonjuk szepen az kb. 1 eves tesztelest akkor a konzolosoknak! :D Nekem eleg ha akkor jon PC-re ha mar felpatchelt rendesen, + osszes DLC-vel. Tudom PC-n is lehetnek sajatsagos hibak, bugok... De eddig nalam nem volt gond a PC-s portjaikkal, pedig kb. mind megvan Steaman, v. Epicen, szoval reszemrol jo ez az 1 eves keses teljesen.
1
0
0
1
Szabcsiadi avatar
Én csak a Bloodborne-t akarom, de nagyon kevés az esély, egyre kevesebb...
0
0
0
0
sinis avatar
Jöhetnek... Szépen sorba... Megvárjuk...
0
0
0
0
no avatar
Esetleg valaki tudja, hogy a Ghost of Tsushima mikor jelenik meg pc-re? Már elég rég beharangozták, hogy jön, de nagy a csend.
0
0
0
0
💬 5
kismadar avatar
@ittmindenfoglalt: Hivatalosan sosem volt bejelentve pc-re. Leakek azok voltak már 2021 szeptemberében is, de látszik mennyire voltak valósak! 😆
0
1
0
1
no avatar
@ittmindenfoglalt: Lesz csak most az eddigi gamekat tolják ki elsőnek, az unchartedre is milyen sokat kellett várni rá.
0
1
0
0
Trigonometria avatar
@ittmindenfoglalt: Idén Uncharted és Miles Morales. Jövőre Last of Us Part I, Ghost of Tsushima. 2024 Horizon Forbidden West, Last of Us Part II, God of War Ragnarok.
1
1
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Trigonometria: Igy nem is lenne rossz, ebben a sorrendben. A GoW: Ragnarok johetne hamarabb de valoszinu ugy lesz ahogyan irtad, h csak 2024..., ha szerencsenk lesz, 2024 eleje, a januari-marciusi uborkaszezon alatt.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@ittmindenfoglalt: Valszeg majd jovore, ev vege fele... Az ilyeneket hivatalos forrasbol nem erositik meg ilyen hamar, hiszen azzal maguk alatt vagnak a fat, uzleti titoktartasi szerzodes is van + kevesebbet adnanak el ugy belole ugye konzolokra.
0
1
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció