Konzoleladások terén az eddigi legjobb évre számít a Sony

Szerző: xoki | 2021. June 24. | hír | 2 hozzászólás

Sajnos továbbra is hiány van a Sony új konzoljából, hiszen ahogy lekerül a gyártósorról, máris elkel minden egyes PS5. Ennek tudatában a Sony bízik abban, hogy elegendő rendszert tud majd biztosítani a kereslet kielégítésére, miközben arra számítanak, hogy konzoleladások terén a következő pénzügyi év lesz a vállalat eddigi legkiemelkedőbb éve.

A japán JiJi (amelyet a ResetEra fordított le) jelentése alapján a Sony vezérigazgatója, Kenichiro Yoshida azt mondta a részvényeseknek, hogy a következő pénzügyi évben világszerte jelentősen megnövelik majd a kínálatot. Ezzel a lépéssel Yoshida úgy véli, a Sony képes lesz több mint 22,6 millió példányt értékesíteni a következő pénzügyi év folyamán. Amennyiben ez tényleg megvalósul, akkor a PS5 túlszárnyalja majd az eddigi konzolok eladásait. Az eredeti PlayStationből az 1998-as pénzügyi évben 22,6 milliót adtak el, és most ezt a rekordot szeretnék megdönteni. A PS2 legjobb pénzügyi éve 2002 volt 22 millió eladott példánnyal. Sajnos a PS3 teljesített a legrosszabbul: 2010-ben 14,4 millió példány talált gazdára belőle. Az újabb generációs PS4-ből pedig 2016-ban 20 milliót tudtak eladni.

Tehát Yoshida állítása szerint a Sony képes lesz a 2022-es pénzügyi év folyamán több mint 22,6 millió darabot értékesíteni a PS5 konzolból, miközben a kereslet és kínálat arányát is kiegyenlítik majd. Elég nagy szavak ezek, szóval remélhetőleg tényleg sikerül megvalósítani mindezt, hiszen még mindig nagyon sokan nem tudtak hozzájutni a cég új konzoljához.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cabus26 avatar
Ráadásul úgy,hogy sokan meg sem kapták a saját terméküket.
Akkor valójábanennyit adtak volna el...
Simán a legjobb nyitása lett volna a Sonynak.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem meglepő, hogy a PS5 fogy a legjobban. Több volt a PS4 tulajdonos, mint Xbox One tulajdonos. Emellett akinek PC-je van, annak felesleges az Xbox. PS5-re vannak exkluzívok (tudom most már egyre több PS4 cím jön PC-re is), s aki nem tud várni éveket, azok gyorsan végigjátsszák PS5-ön a címeket. Xbox Series X annak éri meg, akinek nincs PC-je, s nem érdekli a PS oldalon lévő exkluzív címek, ill. akinek van a csoda gamepass cucca. Ár/érték arányban a konzolok még úgyis sokkal jobbak, ha 240-250-ért jut hozzá az ember, főleg akik most akarnak bekapcsolódni a gaming világba. A Nintendo Switch megint más tészta, ott más a célközönség. Ott leginkább a kisgyermekes családok veszik meg a konzolt. Sok a helyi multiplayer-es játékuk, s ez vonzza a családokat, ami nem is csoda. Engem személy szerint sose érdekeltek a hordozható konzolok, bár tudom a Switch az hibrid, de mindig is gyengébb teljesítményűek voltak, mint az asztali társaik.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció