Komoly hackertámadás érte a Capcomot

Szerző: xoki | 2020. November 18. | hír | 2 hozzászólás

A hónap elején a Capcom felfedte, hogy kibertámadás áldozatává váltak, és az ezzel kapcsolatos közleményben kifejtették, hogy sok belső információt elloptak, de felhasználói adat nem volt köztük. A legfrissebb adatok alapján sajnos úgy tűnik, a helyzet rosszabb mint gondolták, és különböző felhasználói adatok is rossz kezekbe kerülhettek.

A kibertámadás mögött álló csapat állítása szerint 1 TB adatot sikerült megszerezniük a Capcom belső hálózatából, köztük dolgozói és vásárlói információkkal, amelyekért a támadók 11 millió dollár értékű bitcoint követelnek. Négy régebbi és öt új alkalmazott adatait sikerült megszerezniük, illetve a vásárlók és partnereik privát információit is. A privát személyes adatok mellett értékesítési bizonylatokat, fejlesztői dokumentumokat is szereztek, illetve más hasonló dokumentumok is rossz kezekbe kerülhettek, amelyeket a Capcom egyelőre nem fedett fel.

A megszerzett felhasználói adatok magukban foglalják például a nevet, születési dátumot vagy email címet, de kártyaadatokat szerencsére nem. A cég egy külső szolgáltatást használ erre a célra, így ezek az adatok biztonságban vannak. A Capcom közleményében megtalálhatjátok, hogy pontosan milyen adatok kerültek a hackerek kezébe.

A Capcom folyamatosan együttműködik a hatóságokkal, de egyelőre semmilyen információ nincs a támadók kilétéről, ezért letartóztatásokra sem került még sor.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
wgeorge85 avatar
Remélem a T-vírus receptjét nem szerezték meg... 😆
0
0
0
0
💬 1
DarKBeast avatar
@wgeorge85: Ki tudja¯\_(ツ)_/¯
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció