Menu

Kiszivárgott az Intel Xe-HPG DG2 grafikus kártya PCB-je

Szerző: xoki, 2021. június 02., hír

Felbukkant egy Intel Xe-HPG DG2 GPU alapú grafikus kártyája PCB-jét ábrázoló kép, amelyet a Moore's Law is Dead tett közzé. Nekik köszönhető egyébként az első ilyen diszkrét gaming kártyát ábrázoló kép is, de most ugyanannak a mérnöki példánynak a PCB-jét is megmutatták.

Attól függetlenül, hogy egy elég korai mérnöki példányról van szó, a PCB azért sok érdekességet elárul a grafikus kártyáról. A PCB zöld színű, melyen 8 GDDR6 memóriának fenntartott forrasztási pont látható, vagyis 256 bites buszról van szó, és ezek alapján 8 GB-os vagy 16 GB-os kártyára számíthatunk.

A PCB-n olyan csatlakozók és kapcsolók is felfedezhetők, melyek a piacra kerülő termékeken már nem lesznek jelen. A hátoldalon kettő 8-tűs csatlakozó forrasztásai, 21 polimer alumínium SP-sapka látható. A GPU hátoldalán pedig több MLCC-sapka látható néhány elválasztóval. A kártyán nincs multi-GPU csatlakozó, melynek oka valószínűleg az, hogy még egy nagyon korai példányról van szó. A képen több részt is kitakartak, ahol valószínűleg sorozatszámok vagy hasonló kódok találhatók. Ezeket látva könnyű lenne beazonosítani a forrást, így érhető lépésről van szó.

Az Intel több modellt is tervez, az eddigi specifikációk alapján az alábbi modellekre számíthatunk:

A pletykák szerint a flagship Xe-HPG DG2 diszkrét grafikus kártya esetében RTX 3080 szintű teljesítményre számíthatunk a játékokban, ez pedig egy RX 6800 XT-nek felel meg, ha az AMD-hez hasonlítanánk. A szivárogtató szerint a kártya egyáltalán nem áll még készen a megjelenésre, szóval lehetséges, hogy csak jövőre kerül majd a boltok polcaira.

A középkategóriás termékek ára valahol 200-300 dollár között alakul majd, míg a high-end különböző változataira 349 és 499 dollár között érdemes számítani. A jelenlegi 3DMark TimeSpy pontszámok eléggé szerteágazóak a különböző mérnöki verziók miatt, illetve az említett árcédulák miatt jelenleg nehéz elhinni, hogy tényleg ilyen erős kártyákról van szó, szóval a hivatalos bejelentésig semmiképpen se vegyétek szentírásnak a fentieket.

Támogasd a Gépigény.hu-t, hogy tovább fejlődhessen!
TÁMOGATÁS
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 1
SuperPuma avatar
14 napja | 2021. 06. 03. 07:41:54
#
Azért remélhetőleg lesz is driver támogatás. Régi játékokra is kíváncsi leszek


Lite versions:
Vírusírtó balVírusírtó jobb