Kiderült, mikor jön a Radeon RX 6600

Szerző: xoki | 2021. September 23. | hír | 4 hozzászólás

A hamarosan megjelenő RX 6600 lesz az AMD következő középkategóriás SKU-ja, amelyet 1080p gaming mellé szánnak. A kártya már a hónap elején is felbukkant a különböző szivárgásoknak köszönhetően, például látható volt a Gigabyte EAGLE modell, és egy kiskereskedés már a nem igazán pénztárcabarát árát is feltüntette.

Most a VideoCardz hozzájutott a kártyával kapcsolatos részleges embargó információkhoz, amely várhatóan október közepén fog megjelenni. A képen látható információk főleg az AIB partnereknek szólnak, és nem a tesztelők vagy kiskereskedések számára. Számotokra valószínűleg az október 13-a lesz a legérdekesebb dátum a kiszivárgott képen, mivel állítólag ekkor érkeznek majd az első tesztek. Ezt pedig a legtöbb esetben a termék megjelenése szokta követni, annak ellenére, hogy jelen esetben azt nem tüntették fel.

A Radeon RX 6600 most már biztosan 1792 Stream processzorral és 8 GB GDDR6 memóriával érkezik. A specifikációkat tartalmazó táblázat szerint az RX 6600 28 számítási egységet tartalmaz, ez pedig azt jelenti, hogy a Navi 23 GPU-n négyet deaktiváltak.

Az RX 6600 XT-ből nem készült referenciadizájn, és valószínűleg az RX 6600-ból is csak az AMD partnerei által kínált egyedi kártyákra számíthatunk.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tivike avatar
Ez nagyjából a 3060 teljesítményét fogja hozni? Csak a halk üzemelés miatt akkor lehet lecserélném rá a kártyámat. Ha persze lenne ebből sapphire...
0
0
0
0
💬 3
Payphoner avatar
@tivike: Én a tuti kis Nvidia karimat biztos nem cserélném le AMD-re. Nem vagyok elzárkózva az AMD kártyáktól. Sőt nem elképzelhetetlen hogy énis fogok venni a jövőben AMD-t de ha már van egy jó nvida tuti nem cseréném le egy hasonló vagy akár még 5-10% jobb AMD sem
0
0
0
0
tivike avatar
@Payphoner: Igazából 1080p amin játszom. Szóval nem is a teljesítmény miatt gondolkodnék el a cserén, hanem a hang miatt. Állítólag a Sapphire kártyák quiet módban nagyon durván halkan üzemelnek. Általában nvidia kártyából "gaming x"-t szoktam venni, mert azokból állítólag azok a leghalkabbak. Jó lenne megtapasztalni, hogy mi a valódi különbség a 2 márka/típus valós hangjai között. Ha tényleg van olyan jó a gaming x mint a sapphire nitro hűtésre akkor engem sem érdekelne a csere.
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@tivike: Az 6600xt van a 3060 szintjén ár határozza meg megéri e megvenni persze a mai kártyák árait figyelem-be véve
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció