Kibertámadás érte a Koei Tecmót

Szerző: xoki | 2021. January 01. | hír | 5 hozzászólás

A Koei Tecmo felfedte, hogy kibertámadás áldozatává váltak, és emiatt elérhetetlenné tették az amerikai és európai oldalaikat.

A hackerek december 25-én több adatot is megszereztek a sikeres támadásnak köszönhetően. A kiadó jelenleg úgy hiszi, semmilyen pénzügyi adat nem került rossz kezekbe, viszont felhasználónevek, titkosított jelszavak és email címek sajnos igen. A cég egyelőre még nem erősítette meg, de a Famitsu szerint a felhasználók IP címe, születési éve és származási országának kiléte is veszélyben lehet, amelyeket állítólag már a feketepiacon is árulni kezdtek.

Amennyiben rendelkeztek felhasználói fiókkal a Koei Tecmo oldalain, mindenképpen ellenőrizzétek le, hogy valahol máshol szintén ugyanazt az email és jelszó kombinációt használjátok-e. Ha igen, akkor ahol csak lehet, ajánlott azonnal megváltoztatni azokat.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
five-0 avatar
Úgy látszik sok ember érintett itt ebben az ügyben. 😆 Amilyen pénzéhesek én a karmára fognám!
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@five-0: Ha az EPIC szervereit törték volna fel ez az oldal összeroskadna a kommentektől, aminek a felét törölnék a moderátorok... 😃 .
0
0
0
0
tpeter97 avatar
@xCube: lényegében bármi, ami ismertebb és kis hazánkban, illetve Európában népszerű, elküldenék melegebb éghajlatra, ha ilyen kibertámadás érné mint ezt a céget. A fekete piacos dolog pedig még ijesztőbb, hogy a személyazonosságod bűncselekmény tárgyává lett, és azáltal fel is használható, annak aki megveszi.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció