Két hét alatt 24 millió dollárt hozott a konyhára a Diablo Immortal

Szerző: xoki | 2022. June 20. | hír | 10 hozzászólás

A Diablo Immortal nem meglepő módon a mobiljátékokra jellemző mikrotranzakciókkal vált elérhetővé Android, iOS és PC platformokra. Sokak szerint olyan mértékű lehúzásról van szó, hogy az összesített rajongói értékelések jelenleg mindössze 0,4 ponton állnak a Metacriticen. A lootboxok miatt Belgiumban és Hollandiában még be is tiltották a játékot, illetve ez a stratégia a rajongók körében a Diablo IV kapcsán is aggódalomra adott okot.

Úgy tűnik, mindez nem volt elég ahhoz, hogy a Blizzard ne jusson dollármilliókhoz a megjelenést követő néhány hét alatt. A GameDev Reports felfedezte, hogy a Diablo Immortal az első két hét alatt 24,3 millió dolláros bevételt termelt, miközben az Appmagic szerint több mint 8 millióan töltötték azt le. Ebbe ráadásul nem is számolták még bele a jelenleg béta stádiumban lévő PC-s verziót.

Összehasonlításképpen a Blizzard másik nagy mobilos címe, a Hearthstone múlt hónapban valamennyivel 5 millió dollár feletti bevételt termelt a cégnek. A fenti számokból kiindulva a Blizzard sajnos még a felhasználók felzúdulása ellenére sem valószínű, hogy változtatni fog a jelenlegi stratégiáján.

Diablo Immortal
Diablo Immortal
Diablo Immortal
Megjelenés: 2022. June 02. (PC)
Műfaj: Akció, Szerepjáték, MMO
Fejlesztő: Blizzard Entertainment
Hozzászólások: 9
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
A számok azt mutatják ez kell a népnek....
+
"...Cirkusz és kenyér..."
0
0
0
0
Doge avatar
Az a baj, hogy amíg erre ilyen hatalmas kereslet van, miért erőltesse meg magát egy-egy játékfejlesztő cég, hogy rendes játékot rakjanak le az asztalra, ha így is kaszálni tudnak...
0
0
0
0
💬 6
xCube avatar
@Doge: Azért, mert a komolyabb játékoknak más a célközönsége, így azok plusz bevételi forrást jelentrenek.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@xCube: És az a célközonség meg is issza a levét rendesen.
1
0
0
0
Doge avatar
@xCube: Viszont a komolyabb játékokat több idő és erőforrás megcsinálni, és már korántsem biztos, hogy hoz annyi profitot, mint egy ilyen játék. Lássuk be, jóval egyszerűbb egy ilyen játékot megcsinálni, a profitja pedig hatalmas, a cégeknek pedig csak a profit számít.
0
0
0
0
xCube avatar
@Doge: Ha nem lenne pénz a F2P / P2W játékok piacán kívül, akkor nem készülnének AAA / AA / A / B / C játékok és nem élnének az indie fejlesztők.
0
0
0
0
Doge avatar
@xCube: Mondtam egy szóval is ilyet? Hogy nincs pénz ezenkívül?
0
0
0
0
xCube avatar
@Doge:
"Az a baj, hogy amíg erre ilyen hatalmas kereslet van, miért erőltesse meg magát egy-egy játékfejlesztő cég, hogy rendes játékot rakjanak le az asztalra, ha így is kaszálni tudnak..."
0
0
0
0
Xsite avatar
Jók is ilyen téren ezek a F2P játékok 😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció