Készülőben az Nvidia Volta versenytársa, az AMD Vega 2.0

Szerző: xoki | 2017. May 22. | hír | 12 hozzászólás

Az AMD második generációs Vega kártyáiról már egy ideje lehetett hallani ezt-azt, de most direkt az AMD nyilatkozatának köszönhetően kiderült néhány konkrét információ is ezekről az Nvidia Volta konkurenciájaként készülő kártyákról.

Egy hónap maradt az AMD Vega debütálásáig. Ezek a kártyák főként a GTX 1070 és 1080 versenytársai lesznek, de akár az Nvidia csúcskártyáival is felvehetik a versenyt, de ezt csak a bemutató után tudjuk majd meg, addig minden csak találgatás. Ebből kiindulva, vajon mit tervez az AMD az elkövetkező évekre?

Az AMD már nagyban dolgozik a következő generációs 14nm+ alapú Vega kártyákon, hogy az felvegye a versenyt az Nvidia 2018-ban várható Volta architektúrát használó termékeivel. Egyelőre túl korai, hogy az AMD bármit is mondjon erről. A jelenlegi információk szerint nem kell nagy teljesítménybeli növekedésre számítani játékok esetében, – mivel nem is ez lesz a cél – hanem egy erősebb, optimalizáltabb verzióra. Várhatóan dupla annyi memóriával fog rendelkezni, mint a Vega Frontier Edition (32GB), de továbbra is 64 számítási egység lesz rá a jellemző, amelyek dupla precizitással működnek majd, ezzel sokkal jobb teljesítményt elérve, de ez a játékokra nincs nagy kihatással.

Úgy tűnik, az AMD próbálja a fejlesztők vagy a komolyabb munkát végző személyek számára megalkotni a legmegfelelőbb kártyát, de még bármi változhat a Vega 2.0 leleplezéséig.

Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Nehezen hiszem hogy egy darabig még lecserélem az 1080 - at, főleg nem egy olyan kártyára ami még nincs is. Az AMD szeret nagyokat mondani, minden kártyájuk a jövőről szólt általában eddig is, majd az eredmény a legtöbbször kiábrándítóra sikeredett. Ha csere akkor 1080 TI.
0
0
0
0
no avatar
Mi ez a szar ? 😆DDDDDDDDDDD
0
0
0
0
💬 1
Zoli869 avatar
@DELETED USER: Csinálj jobbat netzseni 😆😆😆😆😆
0
0
0
0
TrapCard avatar
Mire ezek a kártyák boltba kerülnek 60 éves leszek minimum.
Nem mintha akkor nem vennék majd egyet 😆
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Tiszta politikus az összes gyártó 😃 Ígérgetés az nagyon megy, túl kell szárnyalni a másikat szájkaratéban már a megjelenés előtt évekkel.... De most komolyan, még a VEGA se jött ki de már arról beszélünk, hogy mit fog tudni jövőre a következő generáció? Ők se tudják, nyilván az egész maximum még csak egy perverz gondolat. De nem akarom hibáztatni őket! Az a baj szerintem, hogy a naív felhasználónak már akkorák az igényei, hogy azzal képtelenség lépést tartani így a gyártók a legtöbbször inkább leígérik a csillagot is az égről, mintsemhogy reális, tényszerű állításokat adnának közzé. Ha megfigyelitek, az összes hír kb ilyen jellegű, hogy: xy kínai bolt véletlenül kiírta a weboldalára... meg xy lefotózott egy prezentációs diát, meg ilyen kiszivárgott információ, meg olyan kiszivárgott információ... Egyértelmű, hogy ezt csinálják, hiszen így nem kell vállalniuk érte a felelősséget, szemben a nyílt, hivatalos bejelentésekkel. Mindenki tudja, hogy még a 10nm es gyártási technológiát se fejlesztették ki, vagy maximum ultra gyerekcipőben jár. Erre itt már 7 nm es grafikonokat raknak ki? Pontosan ezért bugos az összes termék mind hardver mind szoftver téren. Túl van hajszolva az egész.
0
0
0
0
UltraBableves avatar
Kiváncsian várom mi sül ki az egészből 😃
0
0
0
0
kornel244 avatar
Jöhetne már a mostani vega mert már venném... (Már ha nem lesz gyengéb mint az 1070, vagy legalább olcsóbb jóval)
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
De még meg sem jelent kártyákat akarnak túlszárnyalni, hogy aztán ezt is meg akarja ugorni a másik, anélkül, hogy az első megjelent volna. Mi értelme van ennek? Csak szerintem túlzás az ilyen szintű verseny?
0
0
0
0
💬 1
Puffin avatar
@Tyrion Lannister: Mivel a mostanival meg vannak csúszva, így nyomni kell a következő szériát.
0
0
0
0
no avatar
A mostani Vegákról se tudni, hogy mennyivel lesz gyengébb mint az NV felhozatal, de már indul a hype a 2.0-ról.
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@LordSzalko: Így van... ezt énsem értem hogy mire jó... de mibd1 mert sokan úgyis megfogják venni és ezt ők is tudják...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció