Készül a következő Mafia-játék

Szerző: xoki | 2022. August 30. | hír | 24 hozzászólás

A Mafia első két részét a mai napig sokan szeretik, de a harmadik sajnos több sebből is vérzett, amely a széria népszerűségére is kihatással volt. Szerencsére a Mafia 1 és Mafia 2 remake/remastereknek köszönhetően a 2K tulajdonában lévő franchise még mindig stabil lábakon áll.

A Mafia III megjelenése óta 6 év telt el, szóval a rajongók már tűkön ülve várják a folytatást, amelyet most hivatalosan is bejelentettek a széria 20. születésnapja alkalmából. Emellett a csapat egy fejlesztői interjút is közzétett, amelyben a Hangar 13 oszlopos tagjai megvitatták a franchise több évtizedes történelmét, és több fontosabb kérdésre is választ adtak.

Bár a következő Mafia-játék fejlesztése hivatalosan is elkezdődött, sajnos a megjelenés még jóval odébb lesz. Több évről van szó, így egyelőre semmi konkrétummal nem szolgáltak, de mindenképpen izgalmas látni, hogy a Mafia franchise tovább fejlődik, különösen a Mafia III fogadtatása után.

no cover
no cover
Mafia IV
Megjelenés: TBA
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Hangar 13
Hozzászólások: 21
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szabcsiadi avatar
A Mafia 2 még oké volt, bár az sem volt igazából egy hú de nagy eresztés, de legalább kötődött az elődjéhez nem úgy mint a harmadik amit annak idején mindenki úgy várt, hogy visszaszámolta az időt hogy mikor lesz elérhető Steamen. Hiszek abban, hogy egy studio tud változni, de ha a Mafia 4 balul sül el akkor soha nem akarok egy újabb Mafia címről hallani. A Mafia 2 remastered után nem várok sokat :F.
0
0
0
0
Decske avatar
Az első a maga idejében jó volt, de azt én csak a GTA SA után játszottam, ami sokkal jobban tetszett, mint a mafia. A második rész szintén jó volt, ott a nyílt világ hiánya volt a baj. Speciel nekem a harmadik tetszett a legjobban, még a GTA V-nél is jobban bejött.
Szóval várom a negyedik részt. Ha legalább olyan lesz mint a három, biztos vétel lesz.
0
0
0
0
💬 2
santakigyo avatar
@Decske: Pont az volt a jó az első részben, hogy nem GTA volt. A másodikban szintén és a harmadik azért zakózott mert elfelejtette miért vonult be a történelembe az első kettő rész.
Ha van egy csepp eszük akkor megpróbálnak visszanyúlni az alapokhoz.
Persze értem neked miért lett jó a harmadik, de remélem nem azt a vonalat viszik tovább. Bár erősen kétlem.
0
0
1
0
kmetovics avatar
@santakigyo: Én is nagyon remélem, h visszatérnek az alapokhoz.
0
0
0
0
cabus26 avatar
A Hangar13-tól semmilyen játékot,xarral így is tele van a piac,meg spórolnak egy rakat pénzt a kiadó.
0
1
0
1
💬 4
Legendrush27 avatar
@cabus26: Mafia DE magasan és köröket ver a GTA 5 Remake-re !
0
0
0
0
cabus26 avatar
@Legendrush27: GTA5-ből nincs is ramake 😂 Csak újrakiadás,remastered!
Ha neked jó játék volt a mafia 3,akkor veled van a baj.Azért tart itt a játékipar,mert tele van ilyen emberekkel,akiknek ez az igényszintjük.
3
0
0
0
Legendrush27 avatar
@cabus26: Ki beszélt a Mafia 3-rol ? A Mafia DE-ol beszéltem (első rész) "Ramake" ahogy te is írtad vagy remastered teljesen mindegy az alapverziót is mellé tehetném...

Nem miattam tart itt a játékipar, de az ilyenek miatt kerüli mindenki a fórumot. Sok az avatar mögé bújt senki..
0
0
0
0
cabus26 avatar
@Legendrush27: Az se volt egy nagy szám.Csak azért nem lett xar,mert volt egy nagyon jó alapjuk.Tudod,egy jó receptet nehéz elrontani.A ramake is tőlük származik,erre írtam az igénytelenséget.Mert a kiadó a fogyasztót vizsgálja és mivel megvették az első játékukat,ezért jelenhetett meg ez is.És úgy tűnik a 4. rész is ezért fog. Megint egy hulladékkal lesz több a virtuális világban...
0
1
0
1
repulomajom-legikoz avatar
Én még az első részt 2003-ban játszottam végig és imádtam. Az akkori játékok között messze kiemelkedő volt mind történetileg mind grafikailag, nem beszélve arról hogy kb az első olyan 3d-s játék volt ami egy igazi keményvonalú "keresztapás" történetről szólt. Aki sok évvel később játszik végig egy játékot, az már nem tudja ugyanazt az élményt átélni! Nekem már a Mafia Definitive Edition sem tudta vissza adni ugyanazt mint anno az eredeti első rész. Annak ellenére hogy elég jól sikerült............

Ezek olyan dolgok amiket már a környezetemben másokon is és sajátmagamon is tapasztaltam. Emlékszem amikor az egyik unokatesóm elkezdett játszani a Witcher 3-mal, aztán valaki mondta neki hogy az első részével kell el kezdeni, aztán mondta nekem hogy neki hogy olyan gagyinak tűnt a 3. rész után az első hogy inkább hagyta a fenébe az egézset. (holott a maga idején 2007-ben az is nagyon jó volt)
Need For Speed Underground-ra 2003-ban dobálták a 90%-os értékeléseket (a magaidején talán a legjobb volt az összes NFS közül, legalább olyan jónak számított mint 96-ban a legelső nfs) Aztán ma már a legutolsó autóvesenyzős mobiljátéknak háromszor szebb grafikája van.............
3
0
0
0
💬 3
carl18x avatar
@repulomajom-legikoz: Most írni fogok valamit amit lehet sokan kinevetnek, én jó pár éve egy I5-3470/GTX 1050 mellet elkezdtem a régi Mafia 1-be. Ki akartam próbálni mert nekem kimaradt, elkezdtem és kiderült tök jó játék. Hiába elavult a Grafika mai szemmel a játéknak van egy különleges hangulata, és valóban egy lenyűgözö alkotás.
Mert úgyebár hiába néznek ki manapság grafikailag játékok jól, ha tartalmilag üres.
Egy játéknak kell atmoszféra, hangulat hogy érezd a város hív téged és él.
De vicces belegondolni 2003-ban 10 éves voltam, és a Vicy Cityről úgy beszéltünk mint valami legendáról. :D Durva milyen gyorsan telik az idő.

Én se sokat játszok gépen, egyrészt a játékok se úgy kötnek le mint régen.
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
@carl18x: Igen, én ezt tökre megértem nekem is tetszettek régebben is olyan játékok amik a maguk korában sem számítottak a legszebbnek. Én most utoljára a 11-11 Memories Retold-ot játszottam végig és nagyon érdekesen mutatta be (történetileg) azt hogy hogyan élhette meg a legtöbb katona és azoknak családja az első világháborút. Nagyon jól bemutatja azt hogy a háború egy milyen szomorú dolog, hiszen mindenki az apja vagy gyereke valakinek. A gyenge festményszerű grafikának köszönhetően vagy nem tudom, akiknek egyáltalán meg van Steam-en azoknak is csak a 16.1%-ának van meg a 3. fejezet teljesítménye (tehát hogy végigjátszotta) pedig szerintem egy nagyszerű játék ami sokkal nagyobb figyelmet érdemelne. A This War Of Mine az viszont tényleg egy gyöngyszem, az túlélés szempontjából közelíti meg a háborús témát.

A GTA 3 és a VC nekem is nagy kedvencem volt akkoriban a Mafia mellett. Bár grafikailag és történetileg gyengébbek voltak a Mafiánál de tetszett hogy kevésbé komoly stílusban mutatták be a gengsztervilágot, nem beszélve a változatos küldetéseikről. A Vice City-ben nagy kedvencem volt a golfos küldetés, amikor beültem a golfkocsiba (a célpont testőrei is) én meg megpróbáltam belökni őket a tóba! :) Mindenesetre én őrülnék ha a régebbi GTA játékokból vennének át küldetéseket a 6-ba. A Gta 3-ból eszembe jutott amikor hullával a csomagtartóban kellett a bontóhoz menni, miközben két autós üldözőtt én meg megálltam, kerestem valami kamiont és azzal szórakoztam velük :D Amikor te döntöd el hogy mit hogyan csinálsz az egy jó dolog. Én az interaktív filmekből és az ilyen Life Is Stange, Beyond Two Souls féle sok döntésből álló játékokból szeretnék többet, engem ezek tudnak lekötni leginkább.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@carl18x: Nekem az hiányzik amikor végigviszek egy játékot és olyan üres érzésem van, hogy vége. Sajnálom, hogy véget ért, viszont örülök, hogy játszhattam vele.
Játszottam manapság is jó játékokkal, de a fenti érzés elkerült.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
3
0
0
0
💬 3
Shadow Fan avatar
Hát már elseje van és még mindig nem ingyenes.
0
0
0
0
Shadow Fan avatar
Hát már elseje van és még mindig nem ingyenes.
0
0
0
0
no avatar
@Shadow Fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Shadow Fan avatar
Láttam, amint lesz rá lehetőségem magyarul játszom végig.
0
0
0
0
no avatar
Hát, nem tudom. Tudom, kisebbségben vagyok ezzel, de a harmadik rohadt jó volt, a másodikat végigszenvedtem, az elsőt abbahagytam, annyira élvezhetetlen volt. Szóval én speciel a harmadik vonalában bízom.
0
4
0
0
carl18x avatar
Reméljük jobb lesz mint a Mafia 3 félresikerült portja! :D
1
1
0
0
💬 3
Aorus_Gaming_HUN_ avatar
@carl18x: Ebben bízom én is. Hatalmas csalódás volt az a rész számomra is.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Aorus_Gaming_HUN_: Nem volna rossz játék a Mafia III de egy a gond ez nem Mafia.
A Mafia 2 volt anno a kedvencen, szép grafika jó történet stb.
Mafia 1 igazi klaszikus, bakker old school grafikával még mindig jó, valahogy van neki valaki különleges hangulata.
0
0
0
0
Aorus_Gaming_HUN_ avatar
@carl18x: Hát sajnos igen. Az első résszevel én is rengeteget játszottam anno. A második részével is kb ugyanannyit!
Nekem bejön nagyon a Definitive Edition is. Párszor már az is végig pörgött nálam.  
Lehet itt is az ideje egy újabb végigjátszásnak! 
Azért az első rész grafikájá már nem sokat dob sajnos. A II Viszont simán játszható a mai napig is!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció