Készül a Crysis 2 Remastered

Szerző: Pafry | 2021. May 24. | hír | 39 hozzászólás

A tavaly megjelent Crysis Remastered után, amely ugyan felemás fogadtatásban részesült, úgy tűnik, a sorozat második része is kaphat egy felújított verziót. Legalábbis a fejlesztők Twitter-fiókja erről tanúskodik, ahol egy második részből származó idézetet, valamint egy screenshotot is megosztottak.

A 2011-ben megjelent Crysis 2 egyáltalán nem volt csúnya játék, így érdekes lesz látni, a fejlesztők mit kezdenek a vizualitással, hogy azt a jelen generáció igényeinek megfelelővé tegyék. Ezek után pedig erősen gyanús, hogy idővel a harmadik rész, valamint a Warhead alcímmel rendelkező felvonás is megkapja majd a maga felújítását.

A Crysis 2 Remastered egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal, ám a hivatalos bejelentés után már lehet kapunk is egy időpontot, ami könnyen elképzelhető, hogy még 2021 folyamán lesz.

Crysis 2 Remastered
Crysis 2 Remastered
Crysis 2 Remastered
Megjelenés: 2021. October 15. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Crytek
Hozzászólások: 39
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MC MaRcI avatar
Hát nem tudom én mindig szívesen játszom régebbi játékokkal kicsit modernebb köntösben
Ha tanulnak az első hibáiból amit azért már sokat patcheltek
Akkor még jó is lehet
0
0
0
0
blastwave avatar
bejó, annyira szükség volt rá mint az új nfs most wanted-re anno
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@blastwave: Uh, ne is említsd azt az MW-t, botrányos volt... 😆
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
@LordSzalko: Azért az eredeti Most Wanted jó lenne ráncfelvarrott kiadásban 😃
0
0
0
0
no avatar
@PatrikVagyok: Persze, azt nagyon adnám Underground 2-vel együtt 😃
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
@LordSzalko: Áh ne is mond... Az első játékok között volt amikkel kezdtem a "karrierem" 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: A Most Wanted anno pont addig volt nekem hűha kategória, ameddig nem tudtam otthon játszani vele. Ott szembetűnt minden olyan dolog, ami a Hot Pursuit 2-ben is jobb volt.
0
0
0
0
Neo1989 avatar
Ha nem lenne elég, hogy a játékok 90%-a egy már meglévő cím folytatása. Nos akkor már ott tartunk, hogy az ezek Remastered-jei is egy gyártási tendenciáivá váltak.
Hurrá.
0
0
0
0
💬 1
19ati93 avatar
@Neo1989: Manapság mindenből készül a remastered hogy eladják ugyanazt még1x.. vicc. Inkább gyártsanak új játékokat.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Azért az első remastert is már szépen patchelték
Sok minden javult az indulás óta
Bár egyedül leszek ezzel Sztem szép is lett
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Régen, még volt oka, amiért ezek a játékok pocsékul futottak az akkori hardvereken. A crysis remastered esetében már nem értettem ennek lényegét. Szinte semmivel sem volt szebb mint az eredeti, cserébe megzabálta a 3060-as kártyámat is a nagy büdös semmiért. Ha nekik ez jelenti a remastert, hogy ugyanolyan grafikás játékok sz@rul fussanak az új gépeken, akkor nyugodtan lehúzhatják a rolót ahogy tervben volt.
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@zsiroslangos: Egészen más, sokkal modernebb technológia dolgozott a Remastered alat, csak sajnos a PC portot nem nagyon optimalizálták.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@xCube: Elhiszem, csak a végeredményen szinte egyáltalán nem látszott.Pc-re felesleges volt ebben a formában kiadni tekintve, hogy az eredeti játékmár-már fotorealisztikus módosításokat kapott, elég gáz hogy a crytek(aki a legszebb játékokat gyártotta a piacra) csak egy remastert (abból is a gagyibb fajta) tudott kihozni magából. Ez tipikusan ilyen nintendo switchre való port. Ott még látom is valamennyire a létjogosultságát.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Azért az durva hogy nem tanultak az első remastered hibájából... még ha évekkel ezelőtt lett volna oké... de mikor? Fél éve vagy 1 éve?... vagy mikor adták azt is ki... 😆
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
Imádom a Crysis 2-t szerintem a sorozat legjobb epizódja, de minek hozzá egy Remastered? Ha az első rész Remastered egy bukás volt akkor minek egy 2. Remastered is? Konzolra még megértem, hogy portolnak és akkor már nézzen is ki valahogy, de még így sem tudom elhinni, hogy Remasteredekből/Remakekből áll a játékipar 40℅-a legalább. Ha a Crysis 2-t elő is veszem akkor is az eredetit veszem majd elő mert számomra az jelent nosztalgia érzést, és nem ez. Legyen bármennyire jó én szimplán pénzlehúzásnak tartom. Az 1. Remasteredet szimplán egy Crysis 4-hez való pénzgyüjtésnek tartottam ami bukás lett, szóval most vagy mindegyik epizódnál bepróbálkoznak ezzel és megőrültek vagy nem készül a Crysis 4 és csak hamis reményt keltenek a szemünkben, mivel többet buknak a Crysis 1 Remastered, Crysis 2 Remastered készítésén mint a Crysis 4-én (ha! tervben van)
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@Szabcsiadi: Mindenkinek más az ízlése, nekem például a Crysis 2 a széria mélypontja. Csőjáték és még szájbarágós is, ráadásul a kigyomlált qiack save -et egy abszolút katasztrofálisan felépített checkpoint rendszerrel "váltották ki". Az új mozgás mondjuk tetszett, de a legtöbb helyen nincsenek kiaknázva a lehetőségei.

Négy éve toltam végig a sorozatot legutoljára és még mindig élénken él bennem az élmény.

Klasszikus Crysis 4 -et én nem várnék az évtized vége előtt.
0
0
0
0
carl18x avatar
Hát az első rész Remasterjének minősége után én ezt nem láttom túl jó ötletnek! 😃 Az első remaster is összecsapott hanyag munka, eredetileg ugyan úgy 2 magot használt mint az első Crysis. ( Így abban sem vagyok biztos valóban az új Engine dolgozott alatta)
Azért 2010 körül mert elég brutális fotórealizmus módot készítettek a móderek az első Crysishoz, 2020-ban az 1 rész remasterje nem volt túl nagy durranás.

A 2-3 rész mai napig tök jól nézz ki, főlöslegesnek tartom az újra kiadást. Egy cég elkezdte a régi játékokat felújítani a többi meg folytatja, mert a nostalgia hullámról nagy pénzt lehet rántani kis energia befektetéssel.
De ott a Hot Pursuit Remastered ami el rettentő példa 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Tudtam én éreztem 😃 utána Crysis 3 Remastered 😃 és utána jön a Crysis 4
0
0
0
0
💬 1
bassus16 avatar
@MaximumGame: Legyen igazad. 😃
0
0
0
0
foley951 avatar
Akkora egy nagy baromság ez, hogy nem igaz. Remastered-nek 2 esetben miatt lehet létjogosultsága - legalább is, ami minket játékosokat érint véleményem szerint:
1) A játék túl idejétmúlt, döcögős. Ezért felújítani grafikailag megéri a fáradtságot, így megszeretteti az új játékost is az IP-vel és az új részhez fogyasztót biztosít be, kevés anyagi ráfordítással. Gyakorlatilag a legjobb reklám. - Ennek személy szerint látom értelmét.
2) A játék idejétmúltsága miatt technikailag nem megy probléma mentesen részben vagy egyáltalán nem üzemel egészben - például multiplayer funkciót újból játszhatóvá tesznek (SWINE HD Remastered tökéletes példa). - Ebben az esetben is megértem a remastered ötletet.

És akkor ezektől elvonatkoztatva a 3. ok, amely a pofátlan, telhetetlen, suttyó pénzhajhász disznók taktikája:
3) A régi sorozatot folytatni nem akaródzó (mert ahhoz pénz és idő is kéne), a játékosok nosztalgikus érzelmeit kihasználó gusztustalan hozzáállás. A Crysis 1-et még meg tudom érteni, hogy felpofozzák (bár hozzáteszem, szerintem nem fért rá.) De a 2. részt minek? Gyönyörű a mai napig. Ezek után a 3. résszel is megcsinálják az lesz a beszarás.
0
0
0
0
💬 2
carl18x avatar
@foley951: Sajnos tény és való ez is egy lehúzás lesz, mert mai napig sem nézz ki rosszul a Crysis 2. És persze majd ezért is teljes árat kérnek.....
Azért az első Crysishoz is volt már fotórealizmus mód amivel felül múlta a Remastered kiadást! 😃

De sajnos a Crysis 1 remastered se lett olyan nagy durranás, mert sajnos nem nézz ki olyan jó a mai visszonylatban.
Anno az első játék szó szerint minden gépet megfingatott! 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@foley951: Egy pontot kihagytál:

Egy régi címet elhozni új konzolokra. A Crysis Remasterek nem a PC tábornak készülnek első sorban, hanem a modern konzolgenerációkra.
0
0
0
0
Ayistion avatar
Ha a Warhead megmarad magyar szinkronosan, akkor végigjátszom újra, a többi rész nem érdekel. 😆
0
0
0
0
no avatar
Ennyire nincs ötlet, vagy úgy vannak vele hogy a sok hülye úgyis megveszi?
Mi lesz a következő, 2 év múlva majd kiadják mondjuk a Resident Evil Village-et "felújítva"?
Nevetséges.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Ne csináljuk már 😆 Ezt a baromságot.
0
0
0
0
Neo1989 avatar
@robibeno: Azért mert eladható.
0
0
0
0
Apor avatar
DE miért ?

Néhány éve adtak ki belőle DX11 verziót.
Inkább a multiplayerét csiszolnák ki rendesen.

A 3. részét is szeretnék polírizni ?
Ahhoz már tényleg ne nyúljanak hozzá. Maradjon úgy.
Olyan jó nézni, ahogy 2080 Ti SLI 4K-ban becsúszkál 30fps alá.
0
0
0
0
💬 10
no avatar
@Apor: Első résznek még láttam értelmét meg úgy vártam is igazából, meg tetszett is csak hogy fokozzam 😆. Mondjuk a korábban kiszivárgott dokumentumok után számítani lehetett erre, 3. részt is tervezik felújítani, bár szerintem ez a 2 sikerén fog múlni. Crysis Next-re vagyok kíváncsi egyedül ami a szériát illeti.
0
0
0
0
Apor avatar
@LordSzalko: Mondjuk egy jó spinoff-al állnának elő mely követi Pszichó cselekményét a 2. és 3. rész között, számomra instantget lenne.
Arra ültetnének battleroyal-t...vagy coop-skirmish-t ...hmm... 😊 😎
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Hát elvileg a Next BR cím lesz, aztán majd kiderül 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@Apor: A megjelenés után pár hónappal jött DX11 patch a játékhoz, ami azóta része az egésznek (tesszelláció + 3D támogatás).
0
0
0
0
Apor avatar
@xCube: Na, akkor jól van.
Semmit nem kellene csinálni rajta.
0
0
0
0
xCube avatar
@Apor: Nem akarok megint példálózni, de miért felejtitek el azt, hogy itt nem egy PC Remaster -ről van szó, hanem elsősorban arról, hogy a játék megjelenik az aktuális konzolokra? A PC verzió amolyan velejárója a dolognak.

Miért ne próbálnának vevőkört generálni minimális befektetéssel egy már létező játékhoz?
0
0
0
0
Apor avatar
@xCube: Az logikusabb lenne ha csak az új konzolokra portolnák "ha mán ennyire a szívükön viselik a Crysis széria ügyét" de mivel üzletben nem logika van hanem haszon, így hát felújítják pc-re is.

Számomra az igazi remaster a Black Mesa marad.
Annak volt értelme. 23 éves játékot dolgoztak fel. Nem 10 évest !?wtf?!

Csutkára tolt grafikájú Half-Life 1. Teljesen jó volt. Imádom ! Annak ellenére is,
hogy megmaradtak benne a vadnyugati mesterlövész szintű katonák (igen, imádom, mikor fejbelődösnek lehetetlen távolságokról, rendkívül gyors reakcióidővel 😃 )

A Crysis 1-et volt értelme felújítani, hiszen ha van játék aminek jól áll a még szebb kinézet, az a Crysis 1, a 2. és 3. rész pc-re portolása pedig badarság, mert a Crysis 2 a mai napig szép, k...ott hangulatos játék - az a kedvencem - a 3. rész egy lezárás, mely még szebb grafikát ad a játékosnak, bár jelentősebb ugrás egyedül a nyíl és hekkelés behozása az eszköztárba.
A vízgátas pálya mindenkinek kötelező egyszer az életében mert k...ott brutális élményt nyújt mind hangban, zenében, nem csak látványban.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció