Képen az Intel LGA 1700

Szerző: xoki | 2021. September 19. | hír | 12 hozzászólás

Már nem kell sokat várnunk az Intel Alder Lake-S asztali processzorok debütálására, amelyhez egy teljesen új socket is társul majd. Az LGA 1700-ról van szó, amelyet nemrégiben valaki lencsevégre kapott, és a kínai Bilibili fórumon meg is osztotta velünk a képet.

A hibrid architektúrával készülő Intel processzorok időszaka ezzel az LGA 1700-zal kezdődik majd. Az említett oldalon 15R1 kódnéven emlegetett LGA 1700-as socketet ábrázoló képen látható, hogy az LGA 1200-hoz képest a socket 7,5 mm-rel lett hosszabb, de a szélessége nem változott, maradt 37,5 mm.

A 12. generációs Alder Lake CPU-kon felül a következő generációhoz (Raptor Lake) is erre a socketre lesz szükség, viszont egyelőre semmilyen információ nem érkezett arról, hogy a 14. generációs Meteor Lake-hez is megfelelő lesz-e.

A socket megjelölése alapján (LGA-17XX/LGA-18XX) úgy tűnik, több mint 100 használaton kívüli tű van jelen, ami valószínűleg olyan next-gen CPU-ra készít fel, amelyeken 1800-nál több érintkező található. Új hűtésre is szükség lesz, de szerencsére több gyártó is hajlandó ingyenes LGA 1700 kompatibilitási készletet biztosítani a felhasználók számára.

Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Neo1989 avatar
Kezeljen 256 GB-t minimum és nekem jöhet.
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
Nincs csillag csavarhúzóm... 😆
0
0
0
0
bitpork avatar
Naccerű! Még most megyek kávéról üstökösre de már szar. Tegnap meg azt olvastam hogy a pascalról turingra váltásom is teljesen felesleges mert már úton a 40-s széria. A pömpölőmet bele mán!
0
0
0
0
💬 8
Memento Mori avatar
@bitpork: Hát ezen kár aggódnod. Én kávén vagyok és maradok is. A 8700 még mindig overkill játékra. És még a 1080ti-m sem mondott nemet semmire. :)
0
0
0
0
bitpork avatar
@Memento Mori: Nekem hangra van hegyezve a gép és most állok át AIOra. De nem nagyon vagyok megelégedve a lehetőségekkel a pénztárcám tekintetében.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@bitpork: Azt én is szeretem ha halk. Csak a VGA-m gátol a teljes csöndben, de napok kérdése és megy a víz alá az is. :)
Jahh, sajnos zsebbenyúlós. Meg ugye az ember sem milliárdos. :)
0
0
0
0
tivike avatar
@bitpork: Nem tudom mivel hűtöttél eddig. Én végig jártam az AIO vonalat, de sajnos nem lett a szívem csücske. Nekem is a hang a dilim. A végén "dark rock pro 4"-nél közöttem ki. Sajnos nekem is a vga a kérdés. Veszem a gamingx-et, hátha az halkabb. Tesztek szerint az...
Tényleg halk amúgy, de nem 0. Passzív vonalon meg ugye elég gyérek a lehetőségek. Nekem még az vált be, hogy távolabb tettem a gépházat magamtól.
Volt 1650-em passzív, ugy, hogy tettem rá egy ventit 500-as fordulaton. Az tökéletesen beváltotta a hang iránti elvárásaimat. Viszont a 1650 sajnos nem egy erőgép. Akkor közel hajolva sem lehetett hallani, hogy megy a gép.
0
0
0
0
bitpork avatar
@tivike: Víz van a cpun, de a vgan nem. Igaz az megy félpasszív módon is szóval annak nincs hangja. AIO alatt nem hűtést hanem az AllInOne pc-t írom. Most jött meg. Eddig elégedett vagyok vele :)
0
0
0
0
tivike avatar
@bitpork: Na! Milyen? Az gyakorlatilag egy notebook más kinézettel igaz? Értem ezt a processzorra, meg a videokártyára. ("u/t" processzorok, stb...) Csendben van használat közben?
0
0
0
0
bitpork avatar
@tivike: Most lakom be még , uh picit később fogok tudni válaszolni rá. De egy fix- 13kg, uh remélem nem a hűtésen spóroltak :D
0
0
0
0
tivike avatar
@bitpork: Nézd! Ezek a dolgok annyira fel vannak gyorsulva, hogy ha követni próbálod őket szinte 100%, hogy lábon lövöd magad.
Megrendeled az új 11700k-t, azt mire kihozza a futár megjelent a 12700k. :) Lentebb írták, hogy "a 8700 még mindig overkill játékra".
Igaz lehet. Én is úgy csinálom már, hogy egyszerűen felmérem mire kell, és annyi.
Nekem sem ártana váltani. Állítólag olyan multikban mint a "warzone" bottleneck lehet a ryzen 2600 a 3060 mellé. De mivel nem játszom ilyenekkel (és a tapasztalataim meg a videók is azt mutatják, hogy aaa címeknél nincs ilyen jelenség) nem érdekel egyelőre.
Majd meglátjuk mit hoz az am5, vagy az intel "i5 17xxxk".. :)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció