Júniusban jelenhet meg az AMD FidelityFX Super Resolution

Szerző: xoki | 2021. May 09. | hír | 13 hozzászólás

A felhasználók már elég régóta várnak rá, de úgy tűnik, néhány hét múlva végre megérkezik az AMD válasza a DLSS technológiára. Egy új jelentés alapján a fejlesztőkhöz már eljutott a FidelityFX Super Resolution, és állítólag a jövő hónapban meg is fog jelenni.

A YouTuber Coreteks szerint a fejlesztői verziók különböznek, szóval a technológia egyes részeit még biztosan nem véglegesítették. Emiatt egy kicsit nehéz összehasonlítani az Nvidia DLSS-sel, de a fejlesztők szerint összességében a képminőség és a teljesítmény is rendben van.

A Deep Learning Super Samplinggel (DLSS) ellentétben az AMD FSR egy algoritmikus super samplinget használ, amely a kép felskálázásáért felelős, miközben a teljesítményre alig van kihatással. Állítólag egy könnyen implementálható technológiáról van szó, amely akár az Nvidia GPU-ival is kompatibilis lehet majd, amely arra enged következtetni, hogy nyílt forráskódú is lesz.

Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Tehát akkor mi is (AMD-ek) kapunk egy úgymond fps boostot ezzel? 😃
0
0
0
0
💬 3
Superman79 avatar
@Benihun55: Nem fps boost, hanem ha pl a gpu-d 1080p mellet tud játszható fps-t produkálni, és a te monitorod 1440p-s, akkor ennek a seítségével tudsz ugyanannyi fps el játszani 1440 ben, mint 1080 ban, mert 1080-ban rendereli ki, és felskálázza 1440-re. Én így tudom, de a Thevr-os srácok is csináltak evvel kapcsolatba egy videót: https://www.youtube.com/watch?v=fN9oNhwNnV8
0
0
0
0
no avatar
@Superman79: Jaaa, értem köszi szépen!
0
0
0
0
Superman79 avatar
És ezt lehet használni minden AMD gpu-ba, vagy csak kiemelteknél, mint Nvidianal az RTX?
0
0
0
0
💬 2
Kelori avatar
@Superman79: Az AMD eddigi taktikájából kiindulva első körben csak a legújabb kártyákon lesz engedélyezve, aztán kb 1 éven belül megkapja minden régebbi GPU is. (GCN-ig visszamenőleg)
0
0
0
0
Superman79 avatar
@Kelori: Az jó lenne akkor.
0
0
0
0
vyce avatar
Erre nagyon kíváncsi leszek 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
Majd hiszem ha látom... volt ez már március is... 😂
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@bukta2: Nem hiszem, hogy tovább húznák. Tudják ők is, hogy elég fontos feature, nálam legalábbis ezen múlik a kártya csere 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: Hát hiába mondják a fejlesztők hogy jól működik... majd az kiderül a felhasználóktól hogy ez igaz e 😃
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Legyen igaz 😃
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@bukta2: Nekem soha nem volt AMD kártyám, de az utóbbi évekből kiiindulva azért voltak szép újítások náluk is és többször is megmutatták hogy mire képesek, több árkategóriában is méltó ellenfelére talált az Nvidia (a mostani videokártya-válságot hagyjuk). Szóval a különböző technológiákkal való kísérletezgetés egy idő után meghozza gyümölcsét, legyen az ray-tracing, dlss, fsr, stb.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció