Jim Keller az Intelhez csatlakozott

Szerző: xoki | 2018. April 27. | hír | 5 hozzászólás

Jim Kellert az egyik legjobb chip-tervezőként tartják számon, aki korábban az AMD Zen architektúráján is dolgozott.

Még a Zen előtt az Apple kötelékében is megfordult, 2015-ben pedig a Teslához csatlakozott, és most kiderült, hogy Raja Kodurihoz hasonlóan Jim Keller is az Intelnél kötött ki. A Tesla szintén megerősítette mindezt, ahol távozását követően Pete Bannon lesz az Autopilot csapatának új vezetője.

Múlt év decemberében Raja Koduri az Intelhez csatlakozott, aki jelenleg a GPU-részlegen dolgozik, most pedig a CPU-részleg is egy remek elmével gyarapodott Jim Keller személyében, aki pedig új processzor-csip dizájnok létrehozásával fog foglalkozni, mint alelnök. Rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és a Teslánál töltött idő szintén gyarapította tudását. Izgatottan várja az Intellel, valamint Raja Kodurival való közös munkát, ahol végre ismét processzorokkal és GPU-kkal foglalatoskodhat.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Kicsit olyan a pali, mint Kevin Sorbo az Andromédából
0
0
0
0
💬 1
hashimoto avatar
@SuperPuma: Inkább Linus Torvalds, szemüveg nélkül 😃
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
no avatar
Amíg nyereséges nekik a szimpla szinten tartás, addig érdemi fejlődés nem igazán lesz, de ha mégis lenne az nem Jim Keller miatt szerintem 😂 Raja Koduri is már az intelnél van még sincs semmi arra utaló jel, hogy megváltaná az intel IGP-ket, meg úgy konkrétan semmit.

Szóval attól, hogy egy nagyobb név átpártol egyik helyről a másikra még nem azt jelenti, hogy világmegváltás következik, vagy éppen érdemi fejlődés. Sajnos.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
@LordSzalko: Új architektúra kifejlesztése az legalább 3-4 év.
Intelnél is már biztos elkezdték a 10. és 11. generáció fejlesztését, míg az AMD-nél a Zen 3-4-et.
Egyik pillanatról a másikra biztos nem lesz világmegváltás, hacsak hirtelen nem találnak egy olyan félvezető anyagot, amivel a frekvenciát meg lehetne növelni, valamint a különböző veszteségeket csökkenteni és ezt tudnák is sorozatban gyártani a jelenlegi gyártósorok minimális átalakítása mellett.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció