Játékteljesítményre fókuszáló funkcióval bővülhet a Windows 10

Szerző: xoki | 2016. December 29. | hír | 16 hozzászólás

Egy szemfüles felhasználó Twitteren azt az információt közölte, hogy valószínűleg egy új „Game Mode” opcióval fog bővülni a Windows 10.

A Microsoft operációs rendszere hamarosan egy új frissítést kap, kezdetleges verziójának fájljai között található egy „gamemode.dll” nevezetű. A WalkingCat nevezetű felhasználó felfedezései szerint a Game Mode a játékokat fogja előtérbe helyezni, így azok sokkal jobb teljesítményt fognak elérni. A funkció egyelőre nem működőképes, de körülbelül olyasmi lesz majd, mint az Xbox OS, amely arra fókuszál, hogy a játékokból kihozhassuk a legtöbbet.

Egyelőre sok találgatás van ezzel a funkcióval kapcsolatban, például, hogy működik-e majd a Steam mellett vagy esetleg csakis Windows platformon. A PC Gamer a Microsofthoz fordult, hogy kommentálják a leírtakat, de a válaszuk annyi volt, hogy egyelőre semmi megosztanivalójuk nincsen.

Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Nem a Microsoft kellene a játékok teljesítményén lendítsen, hanem azok a fejlesztők, akik a pénzt veszik el a fél kész játékokért!
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Nem értem a cikk írót, hogy egy windows frissítésnek milyen más platformon kellene működni, mint windows on 😃

Egyébként meg az a véleményem, hogy ha szaggat a játék, mert a háttérben futtatsz más dolgokat, akkor azokat kapcsold ki, és ne egy n-edik programot indíts rá, hogy kikapcsolja helyetted. 😃 Nem olyan nehéz ez. Ha meg szimplán kevés a géped a játéknak 100% os kihasználtságon is, azon nem fog semmilyen program segíteni, max overclocking, de az meg már más tészta.

Nem hiszek ezeknek a badarságoknak, minél kevesebb szarsággal van megtöltve a Windows, annál jobb játék szempontból (szerintem).
Ezek az XBOX-os fa***ágokot meg felejtsük el..
pontosan
0
0
0
0
compactegon avatar
előbb a windóz design-ját kellene rendbe tenni. komolyan mondom, a 7-es volt az utolsó normális széria (stabilitás, kinézet stb). mi ez a minimál win95 kinézet? amúgy is fos, legalább nézzen ki jól 3😀
0
0
0
0
19ati93 avatar
kaktusmb: ja mindent feltol maxra azt cs .. 😂
0
0
0
0
no avatar
Remélem nem olyan lesz mit a AMD Gaming Evolved-es megoldás.. (Hogy beállitja a gépnek megfelelő graf.ot)
0
0
0
0
Danikika94 avatar
Ezt ha jól emlékszem akkor eleve azt tervezték h játékok alatt jobb teljesítményt hozzon ki a windows. De úgy néz ki hogy most lesz belőle komolyabban valami belőle. Amúgy a sok fps huszárnak annyit h amíg mem gsync vagy freesync vagy 144Hz-es monitorod van hanem csak 60Hz-es akkor feleslegesen veritek a nyálatok mert a monitor nem tudja megjeleníteni a 2637fps-t! Flickering meg tearing igen zavaró és rossz tud lenni.
0
0
0
0
Krissz avatar
A "game booster" meg egyéb bullshit úgy sem működik, szar gép meg ezután sem fog 60+ fps-t produkálni
...😃

Igaz igaz 😆
0
0
0
0
hashimoto avatar
Szerintem platformfüggetlen lesz, -csak egy feltevés-, leállít pár felesleges folyamatot,a játék magasabb prioritást élvez, high performance profil szerű dolog lesz szerintem,reméljük megcsinálják jól.
A "game booster" meg egyéb bullshit úgy sem működik, szar gép meg ezután sem fog 60+ fps-t produkálni
...😃
0
0
0
0
YellowFlash avatar
Jobban fog futni a Pasziánsz. 😃
0
0
0
0
VPetya avatar
Ja, hogy az luxus, hogy játék közben nem fog nekiállni frissítéseket telepíteni? Így már tényleg megér 40.000Ft-ot a Windows 10 Home.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Akkor legyen hozzá olyan felület is amit bevesz a gyomorom
0
0
0
0
no avatar
Én a Microsofttól annak a bejelentésnek örülnék a legjobban, amelyiken közölnék, hogy a Windows mostantól egy PlayOnLinuxszerű keretrendszer, hogy minden játék fusson GNU/Linux alatt és ne kelljen állandóan idegesíteni magam a Microsoft hülye szokásaival.
0
0
0
0
VeresAdam avatar
Jó volna, ha támogatná a steam-től kezdve a -games for windows-ig a játékokat..
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Működni fog...Widows Store-os játékokkal 😊
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Bármelyik windowsot lehet optimalizálni játékra...
0
0
0
0
EvieFrye avatar
mondjuk FPS emelkedést várhatunk tőle? 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció