Intel Arc néven érkeznek az Intel nagy teljesítményű grafikus kártyái

Szerző: xoki | 2021. August 16. | hír | 10 hozzászólás

Az Intel hivatalosan is leleplezte, hogy Intel Arc lesz a nagy teljesítményű grafikus kártyáit egybeölelő név. Tehát több GPU-generációra is számíthatunk, melyek közül az első, Alchemist kódnév alatt 2022 első negyedévében érkezik. Az Alchemist után a Battlemage, a Celestial majd pedig a Druid lesz az Arc grafikus kártyák jövőbeli generációinak elnevezése.

Az eddig Intel DG2 diszkrét grafikus kártyaként emlegetett Alchemist alapja az Intel Xe HPG mikroarchitektúra, melynek teljesítménye állítólag az RTX 3070-ével vetekszik. Sokan úgy gondolták, az Intel első gaming GPU-ja már az idén elérhetővé válik, de úgy tűnik, egy kicsit tovább kell majd várnunk.

Az Intel kiemelte, hogy az Intel Arc GPU-k mind az Xe HPG dizájnon alapulnak. Az első generáció, vagyis az Alchemist pedig teljes DirectX 12 Ultimate támogatással, hardveralapú sugárkövetéssel és mesterséges intelligencia által irányított super sampling funkciókkal érkezik.

A különböző funkciókról, illetve a specifikációkról valószínűleg az év végéhez közeledve kapunk majd bővebb információt.

Hozzászólások: 10
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
RaggaBone avatar
Intelt ismerve még az RTX-eknél is brutálisabb árban lesznek. :D
0
0
0
0
💬 5
Booker avatar
@RaggaBone: Nem feltétlenül, mert minél több a konkurencia annál olcsóbb egy termék.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@Booker: Egy szép világban valóban így van. De jelenleg nem azt a világot éljük ;) de legyen neked igazad azt kívánom.
0
0
0
0
no avatar
@Booker: Ugyan jó a több szereplős piac, de azt is vedd figyelembe hogy minél több a szereplő annál több felé osztódnak az alkatrészkészletek, meg úgy önmagában is a leterhelt gyártósorok nem sírnak még plusz szereplőért. Szóval oké hogy árverseny, de ha nincs készlet vagy szimplán alig gördül le valami a gyártósorról akkor teljesen mindegy mert a hiány meg feltornássza az árakat és amiért úgy is elfogy csak egyre magasabb lesz, hiába a gyártó által meghatározott MSRP, az manapság egy nem létező fogalom.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Szerintem meg mindenki egész nyugodtan engedje el a 100 rugó alatti gaming videokártya ábrándját. Azok az idők elmúltak. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy alternatíva tud már lenni kis pénzüeknek az AMD integrált megoldása (és talán már az intel megoldása is jobb a híg kutyaszarnál...lsd: Extreme Graphics, GMA, "korai" HD megoldások)
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Projektként gondolkodtam hogy építek egy ultra kompakt kis gépet 5700G-vel, ha kiéltem magam az építésével akkor meg eladom 🦄
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Nekem megvan a kiadás előtti verzió XD
https://i.imgur.com/LoOMAx7.jpg
0
0
0
0
no avatar
Teljesen korrekt képkockaszámot hoznak a videóban látható játékok, Intel 60.
0
0
0
0
💬 2
RaggaBone avatar
@LordSzalko: Eskü nem kötekedés! De hol láttál képkocka számokat?
0
0
0
0
no avatar
@RaggaBone: Pont ezaz 😅
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció