Intel Alchemist: megjelenéssel és dizájnnal kapcsolatos információk szivárogtak ki

Szerző: xoki | 2021. October 06. | hír | 3 hozzászólás

Egy tech youtuber, Moore's Law is Dead korábban megosztott velünk néhány képet az Intel Arc Alchemist referencia dizájnjáról. Állítása szerint nagyon nehéz ilyeneket közzétenni anélkül, hogy felfedné forrásainak kilétét, ezért az adatokat kénytelen alaposan átszerkeszteni, illetve módosítani, mielőtt publikussá tenné azokat.

Mivel több bennfentes is tud már a dizájnról, így Moore's Law is Dead most már bízik abban, hogy nem fogja leleplezni a forrását, de még így is inkább egy render mellett döntött. A lenti videóban látható a kártya referencia dizájnja, ami igazából bármelyik pillanatban megváltozhat még, így nem nevezhetjük véglegesnek.

Ez a mintapéldány a felső kategóriás (512 EU) SKU, ezért a legnagyobb hűtés került rá. A portok és tápcsatlakozók a jelenlegi mérnöki példányokat tükrözik. 8- és 6-tűs bemenet látható rajta, ami 225 W-nak elegendő a PCIe aljzatból nyert 75 W-on felül. Tehát ez elméletben 300 W-nak felel meg, de a videós szerint ennél jóval kevesebb TDP-re számíthatunk.

A fentieken felül Moore's Law is Dead a megjelenéssel kapcsolatban is elárult ezt-azt. Állítása szerint az Intel Arc Alchemist mobil SKU-k 2022 első negyedévében várhatók, míg az asztali termékekre kénytelen leszünk néhány extra hónapot várni.

Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cabus26 avatar
Lassan már olyan lesz ez a VGA,mint a Duke Nukem Forever.
0
0
0
0
💬 2
YoRHa 2B avatar
@cabus26: Remélem megjelnéskor nem olyan lesz :D
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@cabus26: Mondjuk az is sokat késett, az elődje meg a 3D volt, ami még a mai napig is erősnek számít
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció