Intel: 2018 második felében kezdődhet a 10nm-es termékek gyártása

Szerző: xoki | 2018. January 29. | hír | 13 hozzászólás

Az Intel az év második felében tervezi bevezetni a 10nm-es gyártástechnológiát, amelyet a cég vezérigazgatója, Brian Krzanich jelentett be.

Krzanich szerint az elkövetkező hónapokban a chipek termelése drasztikusan megnövekedik majd. A gyártó eddig csak korlátozott mennyiségű Cannon Lake U mintapéldányokat juttatott el közeli partnereihez.

Úgy tűnik, a cég terve az, hogy 10nm-ről minél gyorsabban átváltsanak a 10nm+ technológiára, amely lényegében az előbbi felújított változata. Az Ice Lake készül majd ezzel a technológiával, és ezeket a termékeket az Intel minden szegmensben el fogja készíteni, legyen szó tabletekről vagy csúcsgépekről.

Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YoRHa 2B avatar
Szép meg jó hogy lassan a 10nm jön ki, de alaplap is hozzá ? 😃 Coffee Lake hez még mindig csak Z370 van, i3 v lejebb még semmi, de már kell az új széria szerintem is.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@YoRHa 2B: Hát ezek szerint eléggé felvilágosulatlan vagy. Van hozzá másik lap is. Természetesen már 10K ért nem lehet szerezni hozzá lapot mint 2015 a 6. generációhoz.
0
0
0
0
no avatar
10 Nm idén? Biztos a Cannon Lake , kíváncsi vagyok mit tud majd. Na meg az árak ....
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Biztonsági rész lesz benne ? 😆
0
0
0
0
💬 1
Larten avatar
@Arthur Morgan: Ja ott fognak ülni a bejárattól jobbra. Könnyen föl fogod ismerni, mert 3-4 sörhasú tuskó fog terpeszteni műanyag székeken, miközben Lokált és Mórickát olvasnak.
0
0
0
0
Wihay avatar
Ha így halad az Intel akkor 2020-ra már biztosan 5nm-vel fognak dolgozni. Teljesítménye lesz bőven az biztos, de az ár a kérdés..
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@Wihay: Nagyon nem térhetnek el az árazások az előző generációhoz képest. Feltehetően drágábbak lesznek ezek a procik, de nem sokkal. Meg hát, ott a konkurencia, az AMD akik 2017-ben felzárkóztak a Ryzen-ekkel és még mindig klasszisokkal olcsóbbak az Intel-nél. Most nem tehetik meg, hogy elszállnak az árakban, ahogy azt évek óta töretlenül tették. Egyébként szép tervek vannak AMD oldalon is. Ők már most, a Ryzen 2-vel 12nm-re lépnek még valamikor most az év elején, ami feltehetően méltó versenytársa lesz a Coffe Lake-nek, hisz Zen-alapúak lesznek a Ryzen 2-es procik is, ami már bizonyított a tavalyi évben. Ezt még meg szeretnék lépni a még kisebb gyártási technológiára való lépés előtt. Szerintem a 2 cég időterve nem sokban tér el, sőt, ha azt nézem, az AMD most gyorsabb, hisz ők mindent feltettek a Ryzen elkészítésével, és be is futottak. Előtte egyáltalán nem voltak versenyképesek. Ahhoz képest már most, 1 évvel később adják ki rögtön a frissített Ryzen processzorcsaládot 12nm-en, az ezt követő széria pedig már megint gyártási technológiát vált és csökken a csíkszélesség. Jó lesz ez, drágák az Intelek nem lehetnek.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@kiskeni: Akárhogy is nekünk ez csak jó. Az AMD felzárkózott teljesítményben, remélem az intel pedig felzárkózik (Illetve le. 😃 ), az árban. Most abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy aki erőművet akar építeni, építhet AMD processzorra. Illetve aki Intelt akar, annak sem kell zaciba rakni az aranyfogát. Egyenlőre. Aztán mikor az AMD bepozicionálja magát az új termékekkel és szerez egy kis piaci stabilitást, majd jól felveri az árakat Intel szintre. Már így is elég keményen zsebbe kell nyúlni ha játszani akarsz és elvárásaid is vannak, egy valamire való gép 1080p 60fps-re vagy 300K jó magyar valuta. 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Memento Mori: Háát mondasz valamit!
0
0
0
0
bitpork avatar
@Memento Mori: "Egyenlőre" a sorozatgyilkos darabol. A szó amit kerestél az "egyelőre" 😜
No meg tényleg 300k+ egy jó gép, de ez nem drága, hanem mi vagyunk csórók - sajnos.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@bitpork: Nem figyelsz... A 300k-t is nagy k-val írtam pedig az ezer a metrikus rendszerben kis k betű. 😀
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: Ez így van. Magyarországon kevés a fizetés. Ha szerencséd van normális iskolával és mindent beleadással az életbe keresel havi 500-600 Ezret magánemberként . Viszont ha van tőkéd és van benned kitartás akár heti kereset is lehet ez vállalkozóként. Külföldön meg mondanom se kell PL Ausztria kimész és 420 ezer a kezdő fizetés akár 8 általánossal is mert annyira nincs ott munka erő.. vagy dolgozni akaró ember. Szabály szerint egy mezőgazdászért pl ölni tudnának a külföldi gazdák mert abból sincs sok vagy éppen részeges ... drogos az illető.Nem szeretnék senkit meg bántani , de a lehetőség mindenkiben ott van. Amennyiben nem élsz vele és álomnak hagyod ne bántsd a másikat aki mert és cselekedett. 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció