Ingyenes indie játékot szerezhettek be az idei év minden napján

Szerző: xoki | 2019. January 02. | hír | 20 hozzászólás

Rami Ismail, a Vlambeer társalapítója 2018-ban több száz fejlesztőt kért fel, hogy készítsenek egy rövid kis játékot. A sikeres tárgyalásokat követően elkészülhetett a Meditations, amely 2019 folyamán minden nap egy új indie játék beszerzését teszi majd lehetővé. Ezek a játékok körülbelül 5 perc játékidővel rendelkeznek, és körülbelül 6 órára volt szükség egy-egy ilyen cím elkészüléséhez.

A Meditations innen tölthető le, ahol a gyakran ismételt kérdések menüpontot is megtalálhatjátok, amelyből kiderül, hogy a launcher minden nap letölt majd egy újabb, maximum 500 MB méretű játékot, és ezekkel egy napig tudtok játszani. Ha egy játékról lemaradtatok, akkor azt csak a következő évben tudjátok majd pótolni.

Rami Ismail szerint különböző témákat feszegető játékokról van szó. Találkozhatunk majd puzzle és platformer játékokkal, de olyan címekkel is, amelyekben megismerhetjük a készítők életének egy kis darabkáját, legyen szó veszteségről vagy egy boldog pillanatról.

Hozzászólások: 20
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bitpork avatar
Megint egy kliens....
0
0
0
0
💬 13
susguy avatar
@bitpork: Ennek kivételesen értelme is van. Nem konkurenciát akarnak indítani, magától meg nem fognak a gépedre teleportálni a játékok amiket cserélgetni is kell.
Persze van aki azon is felháborodik ha hozzávágnak egy zsák bankjegyet, mert most mégis mi a faszt kezdjen egy felesleges zsákkal ami nála marad.
0
0
0
0
bitpork avatar
@susguy: Mi olyan nehéz a z generációnak abban hogy benézzen magától egy webshopba, miért kell egy kliens ami a képébe tolja az ajánlatot? Nem értem, tudom öreg vagyok ehhez. Majd megnézem a fiatalokat amikor nem lesz app a seggtörléshez....
0
0
0
0
no avatar
@bitpork: Ne érezd magadat öregnek, én se látom értelmét. Aki ki akar próbálni valami újat akkor felkullog xy helyre és keres magának valamit akár így akár úgy.

A Steam is pl. minden indulásnál felhoz x ajánlatot amit a felhasználók 90%-a szerintem azonnal x-el is. Aki meg érdekelt a dologban megnézi milyen. Fölösleges erre egy külön alkalmazás.
0
0
0
0
susguy avatar
@LordSzalko: [url]https://hu.wikipedia.org/wiki/Reklám[/url]
0
0
0
0
susguy avatar
@LordSzalko: Nem igazán spam mikor tudatosan telepítesz föl egy olyan platformot ami véletlenül a legnagyobb online játékszoftver üzlet is egyben. Vagy a közértben is csukott szemmel vásárolsz?
0
0
0
0
susguy avatar
@bitpork: Ez a "kliens" nem erről szól. A játékok telepítésén és futtatásán kívül az világon semmit nem csinál, se előtte se utána nem fog futni feleslegesen a háttérben. Még csak kliensnek sem lehet igazán hívni, egy egyszerű launcher.
Nem értem miért ennyire idegen számodra a reklám fogalma, vagy miért hiszed azt hogy csak a csúnya z generációt érinti mikor már az 1800-as években is jelen voltak, de amúgy sincs köze a témához, te hoztad fel. Az ég világon semmit nem reklámoznak ezzel a projecttel.
0
0
0
0
bitpork avatar
@susguy: Mutasd hol írtam h reklám?
Ez a kliens azt a 25 ingyenes izét tolja az arcodba. Gondolom olyan megerőltető azt a25 darabot 25 klikkel letölteni magadtól...
Teljesen irreleváns h nem szolgál másra (már ha igaz) mert a tényen nem változtat: n+1 felesleges program.
0
0
0
0
susguy avatar
@bitpork: Legközelebb olvasd el a cikket mielőtt benyögsz hasonló marhaságokat. A 350+ kicsivel több mint a 25. Minden nap egy játék elérhető el csak.
A klienset kipróbáltam, két dolgot csinál: letölti a játékot ha szükséges, másfelől pedig csak elindítja ami aznapra van. Egy letöltő csíkon kívül csak a játék jelenik meg. Más játék nem elérhető az amúgy sem létező platformon, nem nyom az arcodba semmit a játékon kívül amiért letöltötted.
Egy közös exe a projecten elérhető játékokhoz, nem egy "újabb platform" vagy "kliens".
Igen, egyszerűbb ezt elindítani a tálcáról mint minden nap fölmenni az oldalra, letölteni, telepíteni, elindítani, majd törölni, és akkor még mindig nem oldottad meg hogyan kösse időhöz a játékot anélkül hogy mindegyikhez külön kelljen.
0
0
0
0
bitpork avatar
@susguy: 25 v 350 5 perces.... ok, ha neked ezek a tartalom nélküli pár megás indie izémizék kellenek, akkor bocsánatot kérek amiért belegázoltam az érzéseidbe. Maradnék a már leírtaknál, meg egy olyan AAA játéknál ami pár száz órára leköt. Ja és meg tudom venni önseggtörlő izék nélkül is - amik ráadásul felügyelet nélkül matatnak a gépen.
0
0
0
0
susguy avatar
@bitpork: Az ilyen kommentek miatt kéne betiltani a wifit a nyugdíjas otthonokban. Menj, nehogy lekésd a napi félelemszítást a tv-ben, elvégre a te generációd tökéletes volt.
0
0
0
0
bitpork avatar
@susguy: Idézhetnék egy nagy komikust aki szerint "...és ez a jövőnk záloga... hát rohadjak meg ha kiváltom!", de nem teszem.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@bitpork: Nagyon hiányzott ez mi nekünk. 😃
0
0
0
0
no avatar
Nem egy Battlefield meg hasonló játék hanem csak apró puzzle feladat (jan 2) de számomra tetszik hogy minden napra van valami új 😃 talán tanulok is belőlük valami hasznosat
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Lehet valami adathalász cucc 😂 kappa
0
0
0
0
szilver avatar
Valahogy nem értem a lényeget ebben?5 perc játékmenet???1 napig ingyen?De mégis mi vitte rá őket vagy miért kellet ilyenekkel elpazarolniuk az idejüket a fejlesztőknek mikor nagyobbat is alkothatnak?Értitek mire gondolok.Vagy ezek csak amolyan ,,számtech szakkörösek,,?😊 mert akkor hajrá 😀
0
0
0
0
💬 2
susguy avatar
@szilver: "körülbelül 6 órára volt szükség egy-egy ilyen cím elkészüléséhez"
Nem hiszem hogy bármelyiknek félre kellett volna dobnia bármilyen nagyobb projectjét emiatt, nem rabszolgák.
Másfelől mindig is szoktak lenni hasonló Game Jamek ahol X idő alatt kell összedobni egy játékot a résztvevőknek. Ezeken pedig bőven szoktak lenni kisebb és nagyobb indie cégek is. Egyáltalán nem egy rossz élmény számukra, sokat lehet tanulni rajtuk.
0
0
0
0
szilver avatar
@susguy: Nah ezt nem tudtam hogy szoktak lenni ilyen ,,Game Jamek,, Egyébként hirtelen arra gondoltam hogy pl a Facepunch(Rust) vagy az Endnight Games(The Forest) az ilyen nagyobb indie társaságok biztosan nem vesznek ebben részt,mert hogy ,,számukra minek,, és csak a ténylegesen amatőr indie fejlesztőket érinti ez a dolog.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Nagyon érdekesnek tűnik és támogatom ezt az irányt! Gratulálok a fejlesztőknek és minden személynek aki ehez hozzájárult! 😀 Kipróbálom, tuti 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció