Menu

Ilyen specifikációkkal érkezhet az RTX 3080 SUPER, 3070 SUPER és a 3060 SUPER

Szerző: xoki, 2021. szeptember 22., hír

Egy ismert leaker, @kopite7kimi - aki több mint egy évvel a megjelenés előtt közzétette az Nvidia Ampere GPU-k specifikációját - megosztotta velünk az RTX 30 SUPER SKU-k teljes listáját.

A felhasználó a hamarosan érkező RTX 30 asztali széria három hiányzó SKU-járól rántotta le a leplet. Érdemes kiemelni még azt is, hogy az Nvidia mobil GPU refresht is tervez, de jelen esetben azok nem kerültek említésre. Az asztali SUPER széria várhatóan 2022 elején jelenik majd meg.

Az RTX 30 SUPER az Ampere és a Lovelace közötti rést tölti majd ki, és emiatt az Nvidia nem akar a saját termékeivel versenyezni, hanem inkább a jelenlegi SKU-kat turbózza fel egy kicsit, ezzel remélhetőleg nagyobb készletet is biztosítva a fogyasztók számára.

Kopite szerint az RTX 3080 SUPER 8960 CUDA maggal érkezik, de azt nem tüntette fel, hogy a pletykált GA103 GPU jellemzi vagy még mindig a GA102. A memória nem változott, maradt a 12 GB GDDR6X. Az RTX 3070 SUPER valószínűleg a jelenlegi modellel megegyező magot tartalmaz majd, de a memóriát a GDDR6X verzióra frissítik. A lista legérdekesebb modellje az RTX 3060 SUPER. Ez a kártya az RTX 3060 Ti-től (4864) több, 5632 CUDA maggal készül. Vagyis ez azt jelenti, hogy a kártya GA106 GPU helyett GA104-gyel készül.

Támogasd a Gépigény.hu-t, hogy tovább fejlődhessen!
TÁMOGATÁS
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 16
dripone avatar
Szerintem jobb lenne inkább egy olyan cikk, hogy hol akciós éppen melyik kártya. Az hogy milyenek lesznek a jövöben a kártyák papíron már senkit se érdekel, söt leginkább csak a vércukorszintet emeli meg.
6
0
0
0
💬 4
thug85 avatar
@dripone: Egy ilyen oldalnak ilyen híreket is közölni kell. A totalcaron is elolvasom pl. az AMG Project One-ról közölt cikket holott tudom, hogy sohasem lesz ilyen autóm. Ha nem érdekel valami max tovább görgetem.
4
0
0
0
TRACERHD avatar
@thug85: Igaz. Annyi hír van itt amit mocskosul leszarok XD Egyszerűen nem kattintok rá és kész.
1
0
0
0
MentaStrike avatar
@dripone: Ha nem is cikk, fórumtémaként, és így mindenki be tud dobni esetleg egy akciós kártyát, processzort, RAM-ot, bármit?
0
0
0
0
kaland21 avatar
@dripone: A szívemből szoltál ezzel a hozzászólásoddal!!
1
0
0
0
zsiroslangos avatar
Ezek a hírek érdeklik még egyáltalán az átlagfelhasználókat?
0
0
0
0
💬 2
dripone avatar
@zsiroslangos: Kizárt. Most már csak az érdekes, hogy mikor lesznek olcsóbbak a kártyák.

Spoiler veszély: black friday vagy az ünnepek alkalmával nem.
0
0
0
0
xHortY avatar
@zsiroslangos: Ilyen árrak mellett kétlem már lassan egy éve át kattintok az ilyen híreken felesleges rá nézni is. :"D
0
0
0
0
mata1093 avatar
Az arakon tullepve bennem egy kerdes merul fel... ezekert a jatekokert erdemes ennyit kolteni? Mert akinek munkahoz is kell az oke. De akinek csak jatekra... sokszor bugos felkesz, sztori idobe 7-8 idotartammal jonnek a jatekot, ja es persze optimalizalatlanul. Arrol nem beszelve h grafikailag alig alig fejlodnek a jatekok. Oke most itt az RTX de az inkabb marketing, oke valamennyit hozzatesz latvanyba de nem ettol lesz egy jatek jo. Persze ralehet csodalkozni h itt ott a feny meg arnyek milyen " real time"... de a regi jatekok se a kinezetuk miatt lettek klasszikusok.
8
0
0
0
💬 5
showtekk avatar
@mata1093: Pl én az új battlefield miatt ruháztam be egy 3070Ti-re 310ezerért ami amúgy meghaladta az ingerküszöbömet viszont mivel nagyon szeretek játszani igy azt mondom megérte, hisz a következő 2-3 évben folyamatosan játszani fogok vele. Ha csak story alapú játékkal játszanék akkor valoszinuleg nem igy döntöttem volna, illetve bármennyire nem szerettem én sem a bányászatot, én is beállitottam a kártyát legalább addig, amig le nem dolgozza a differenciát amennyivel több került.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@mata1093: Ennyit biztos nem éri meg költeni egy kártyára. Ami most megy a piacon az kimeríti a kizsákmányolás fogalmát. Ismerősi körben is, még azok is akik nagy PC-s múlttal rendelkeznek enyhe túlzással egymás után váltottak Series S-re vagy PS5 digitalra. Másik oldalt meg nézőpont kérdése. Akinek telik rá és nem érvágás ez az összeg persze megveszi. Viszont akinek van családja és egyéb fontos dolgai az biztos nem fog ennyiét kiadni ennyi pénzt egyetlen egy kártyára.
1
0
0
0
cabus26 avatar
@Arthur Morgan: Hát ez sosem volt a szegények melegágya.
Viszont az is tény,hogy egy gtx1650 ami 100 ezer felett van,ami egy 2013-as csúcs VGA teljesítmény kb,ami akkor 130 ezer volt.
Aki egy ilyen VGA-t megvesz,játékra átlag szinten sokáig meglesz.
Valszeg hamarabb megy tönkre a szilícium,mint amikor erő miatt cserére érne.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@mata1093: Nézőkérdés pontja.
Általad felvázolt esetben egyáltalán nem.
De esetleg valakinek megadja magát a vga-ja, prociban nincs beépített, vagy irritálóan gány, kell a gépébe valami. Ha már egy 1050, 1650 is 100k körül mozog, akkor érdemes belegondolni, hogy megveszed ennyiért és vársz, hátha jobb lesz egyszer, aztán eladod negyedannyiért és veszel még egy újat 200-ért, vagy akkor már veszel kapásból egy jobb, talán tartósabb kártyát 300-ért.
0
0
0
0
no avatar
@mata1093: Egyéne válogatja.

Van akinek elég a 1080p 30-60fps, az nem fog egy 1060 körüli kártyáról 3070-re váltani, legalábbis nem azonnal.

Aki viszont elvárja 2-4k 144fps-t az vagy vált, vagy alább ad az igényeiből.

Az, hogy a játékok manapság milyen minőségben jönnek ki az ritka kivételektől eltekintve kritikán aluli, de amíg van erre is vásárlóerő addig ez nem fog változni. Ezen a játékosok tudnának változtatni, de nem teszik, mert ezek szerint a nagy többségnek ez így is megfelel. EA állapot ma már kb iparági standard ahogy lassan a single playerben is a lootbox, vagy különféle vásárolható boostok.

Másfelől, ma már alig tudsz normális, érdekes, vagy éppen egyedi címet venni a fentiek valamelyike nélkül.
1
0
0
0
cabus26 avatar
Lehet adni 2 millióért,úgyis áremelkedés van kilátásban xD
0
3
0
0


Lite versions:
Számitóbbgép balSzámitóbbgép jobb