Ilyen lesz a Steam könyvtár új dizájnja

Szerző: xoki | 2019. March 22. | hír | 24 hozzászólás

A GDC-n a Valve végre megmutatta, milyen is lesz a Steam könyvtár új kinézete. A Steam nem fog teljesen új formát ölteni, tehát az áruházi oldal, valamint a felhasználói felület nagy része nem fog megváltozni.

Az új dizájn láthatóan sokkal letisztultabb lesz majd, de továbbra is látható lesz minden fontos információ. A legszembetűnőbb változtatások a következők:

- A barátaink aktivitását tartalmazó fül a jobb oldalra lett integrálva.
- A legfelső modul a legutóbbi tevékenységünket mutatja.
- A játékaink listáját képekkel szemléltetik. Ezek méretét is megváltoztathatjuk, vagyis ha többet szeretnénk látni, akkor csak kicsinyíteni kell majd rajtuk.

A bal oldali panel szintén új dizájnt kapott, viszont nagyban hasonlít a jelenlegihez. A könyvtár a kinézet mellett funkciók szempontjából is megújul. Ezentúl a Steam címkéket itt is használhatjuk majd, vagyis ezek segítségével kereshetünk játékaink között, és akár el is menthetjük ezeket a kereséseket külön kollekcióként.

A könyvtárban szereplő játékok információit továbbra is megtekinthetjük majd külön oldalakon, amelyek szintén át fognak alakulni egy kicsit. Ezek is egy letisztultabb dizájnt kaptak, amelynek köszönhetően a legújabb frissítések, valamint a livestreamek lesznek láthatók az oldal tetején. Ezt követően barátaink aktivitása lesz látható, amelyet pedig a Steam Műhely követ. A jobb oldalon azok a barátaink lesznek láthatók, akik az adott játékkal játszanak, alatta pedig a DLC, achievements, trading cards és a screenshots fülek.

Egyelőre nem tudni, mikor válik elérhetővé az új kinézet, de a Valve azt a választ adta a PC Gamer emailjére, hogy idén nyárra tervezik az új dizájn béta verziójának megjelenését.

Hozzászólások: 24
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Szerintem a mostani verzio ugy jo ahogy van!
0
0
0
0
foley951 avatar
Elég kaotikus. Gondolom nagyon unatkozhatnak az irodában, kellett már valami, amivel elütik az időt.
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@foley951: Most már akkor nem csak az uplay lesz átláthatatlan
0
0
0
0
szilver avatar
Szerintem nem nagy változás lesz ez,most is hasonlóan néz ki.
0
0
0
0
💬 5
PatkosXX avatar
@szilver: Szerintem is. Ehhez nem is értem minek kell annyit várni, hogy nyáron még csak bétában lesz. Biztos nagyon bonyolult lehet megoldani. 1 ember dolgozik csak rajta, vagy mi? Mert akkor még érthető is lenne.
0
0
0
0
susguy avatar
@PatkosXX: Ha túl hamar kiadják akkor meg azért megy a hiszti. Mellesleg még a bolhafingnyi programozás tudásommal is már ránézésre meg tudom mondani hogy egy ilyen project nem egy nap alatt készül el.
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@susguy: Nem 1 nap alatt, nyilván, de nem is kellenek szerintem hozzá évek. Mivel gondolom nem is tegnap kezdték.
Addig meg szerintem teljesen felesleges mutogatni, hogy hogy fog kinézni amíg nem jön ki, játékkal is ezt csinálják, hónapokkal, évekkel a kiadásuk előtt megmutatnak belőle mindent. Mortal Kombat 11-ről már mindent lehet tudni, bár én nem olvastam el egyik cikket se, mivel nem akarom már most tudni milyen lesz, mert akkor nem fog semmiféle meglepetést okozni a játék, ha minden egyes karakterről meg karaktermozgásról tudok.
0
0
0
0
susguy avatar
@PatkosXX: Nem hiszem hogy egy játék története vagy karakterei összehasonlíthatóak lennének azzal hogy milyen lesz egy online üzlet új dezignja. Általában ilyenkor feedbackre számítanak (azoktól akit érdekel).
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@susguy: Annyi az összefüggés köztük, hogy feleslegesen mutogatják jóval korábban, másban valóban nem függnek össze.
A visszajelzések meg korábban sem hatották meg őket, és más cégeket sem nagyon. Nem azt mondom egyébként, hogy ez nekem olyan nagy baj, nincs vele bajom, hogy megmutatják milyen lesz, de úgyis ilyen lesz a végleges is, tehát ilyen korán teljesen értelmetlen.
0
0
0
0
NightWolF33 avatar
Nem néz ki rosszul. Majd meglátjuk milyen lesz élesben, de szerintem egész pofás. 😀
0
0
0
0
gerikember avatar
Nekem tetszik a képek alapján.Jobb mint a régi. 😀
0
0
0
0
bitpork avatar
Mint egy falat kenyér!
0
0
0
0
lived avatar
Szép, szép, de arra kellene koncentrálniuk ne happoljanak el több játékot el az orruk elől.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
régi szép idők 😀

https://static.giantbomb.com/uploads/original/0/1379/399159-steamwindow2.png
0
0
0
0
💬 6
SuperPuma avatar
@Arthur Morgan: Ez tényleg letisztult volt
0
0
0
0
susguy avatar
@SuperPuma: A teljes nosztalgia élményért:
0
0
0
0
ghosthun06 avatar
@Arthur Morgan: Hinnye, ne is mondd. 😀 Sajnálom, hogy nincs egy "Theme" menüpont ami arra szolgálna, hogy visszalehetne állítani erre az oldschool témára. 😃
0
0
0
0
GarosHUN avatar
@ghosthun06: Remélem tudtam segíteni! 😀
[LINK]
0
0
0
0
ghosthun06 avatar
@GarosHUN: Szia, nem volt időm még elolvasni az oldalt, viszont jár bármilyen szankció azért ha ezt használnám steamen? Egyébként köszönöm!! 😀
0
0
0
0
GarosHUN avatar
@ghosthun06: Nem, én is használtam, és semmit nem kaptam érte!
0
0
0
0
Heizi avatar
Nem lesz könnyű megszokni.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Na steam klienst csak csetre vagy játékindításra használtam. A workshop meg a store a zoom hiánya miatt teljesen áthárult a chromera.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció