Ilyen áron lesz kapható az Aya Neo kézikonzol

Szerző: xoki | 2021. August 12. | hír | 9 hozzászólás

Az Aya Neo Indiegogo kampányának oldalán közzétett egy frissítést, melyben felfedte, milyen áron szerezhetjük majd be az Aya Neo Pro kézikonzolt.

Az Aya Neo gaming konzol egyike azon eszközöknek, melynek célja a PC gaming élmény eljuttatása bárhová, ahol épp kedvünk támad a játékhoz. Lényegében egy kézi Windows PC-ről van szó, amely elegendő az AAA játékok futtatásához is. A konzol alapverziójában egy AMD Ryzen 5 4500U APU található, melynek alapórajele 2,3 GHz, a boost pedig 4,0 GHz. Az iGPU 6 GPU maggal rendelkezik, sebességük pedig 1500 MHz. Ez a verzió 512 GB-os tárhellyel 925 dollárért, míg 1 TB-tal 1015 dollárért lesz kapható.

A legújabb Aya Neo Pro 1 TB-os verziójáért 1215 dollárt kérnek, viszont a 2 TB-os modell ára egyelőre nem ismert. Ennél már egy AMD Ryzen 7 4800U processzor gondoskodik a teljesítményről, melynek órajele 1,8 GHz, a boost pedig 4,2 GHz. A 8 mag mellé nyolc grafikus mag is társul, amelyek sebessége 1750 MHz.

Ezeken felül ott van még az Aya Neo Pro Retro Edition, amely csak külsőben tér el a Pro modelltől, ugyanis egy retro dizájnt kapott. Ez egy drágább opció lesz: 1315 dollár az 1 TB-os ára, míg a 2 TB-os árcéduláját még nem fedték fel.

Az Aya Neo nagy riválisa lesz az év végén érkező Steam Deck, a Valve kézikonzolja, amelynél alapból 512 GB tárhely lesz a maximum a 649 dolláros verzió esetében. Tárhely szempontjából tehát az Aya Neo jobb lehet, de teljesítményben jelenleg nem tudni pontosan, mire lesz képes a megjelenéskor, mivel a néhány friss teszt szerint grafikus teljesítményben eléggé alumaradt a Valve konzoljával szemben.

Hozzászólások: 9
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Quadgame94 avatar
925 dollár? Whaaaat? Na ez meglepett. Abból kijön 2 db Steam Deck is...instant bukta.
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@Quadgame94: ,,instant bukta” mivan velem?!

Spoiler!
😂🤣
0
0
0
0
xCube avatar
A Steam Deck -kel nem fogják tudni tartani a lépést. A Valve egyszerűen túl nagy falat, sokkal nagyobb tőkével, ami lehetővé teszi számukra, hogy lenyomják a készülékek árait. Ha korábban ismert lett volna a tény, hogy a Valve ilyen jellegű konzollal készül megjelenni a piacon, akkor az AyaNeo fejlesztését le is állították volna.
0
0
0
0
gigazte avatar
Ez az árazás jó nagy öngól lesz részékről... 😁
0
0
0
0
💬 3
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@gigazte: Nem hinném, mivel eleve megvolt finanszírozva támotásokból/előrendelésekből a fejlesztése és elkészítése, így amit majd pluszban eladnak belőle utána az csak tiszta haszon lesz nekik.
0
0
0
0
P a i n avatar
@gigazte: Azt is érdemes nézni, hogy míg a Valve egy hatalmas cég (rengeteg pénzt termelnek szinte mindenből), addig az ilyen vállalkozásoknak csak az ilyen termékekből jön a pénz (szerintem). Ezért is engedheti meg magának a Valve, hogy a Deck-et jóval olcsóbban adja (esetleg még kicsit buknak rajta). Míg azért valjuk be, egy ilyen noname "cég", nem hiszem, hogy ezt megengedheti magának.

De a tény az tény, nem érdemes egy ilyet venni.
0
0
0
0
gigazte avatar
@P a i n: Ez már az ő bajuk, de ekkora felárral alá is írták a végrendeletüket. 😁
0
0
0
0
no avatar
Legyen szerencsés a családjuk, de szerintem a Steam Deck meg fogja enni reggelire, pláne ilyen árazás mellett. Remélem a lefoglalt példányom meg is fog érkezni év végén, SSD-t már megvettem hozzá 😅
0
0
0
0
💬 1
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@LordSzalko: Szerintem lesz rá nekik éppen elég vevő de részemről is a Steam deck csak ami igazán felkeltette az érdeklődésemet, így aztán én is elő is rendeltem
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció