Húsz év után visszatér a Voodoo kártyák gyártója, a 3dfx?

Szerző: xoki | 2021. August 03. | hír | 13 hozzászólás

A 3dfx Interactive Twitteren jelentette be visszatérésének hírét, és állítólag augusztus 5-én egy nagy bejelentésre is számíthatunk a részükről.

A gyártó az ikonikussá vált Voodoo grafikus kártyákat készítette, viszont 2002 októberében csődöt jelentettek. A vállalat pályafutása alatt a GPU-gyártók nagy riválisa volt, például az Nvidiáé is, aki 70 millió dollárért felvásárolta szinte az összes szabadalmat és a Voodoo márkanevet is.

Az említett új Twitter-fiók szerint a 3dfx Interactive 20 év után, egy nagy bejelentéssel fog visszatérni. Jelenleg nem tudni, mire készülnek, de annak a lehetősége is fennáll, hogy teljesen kamu az egész. A lenti tweetben használt kép például egy 2014-es rajongói alkotás, miközben a különböző vállalatok általában saját képeket szoktak használni, főleg hivatalos bejelentéseknél.

Egyébként nemrégiben felfedeztek egy modernizált 3dfx Voodoo 5 6000 grafikus kártyát. Az egyedi PCB dizájnt egy modder, Anthony készíttette. A kártya 4 VSA-100 GPU-t használ, és ezek 8 MB SDRAM-mal, azaz összesen 32 MB memóriával rendelkezik. Mindegyik GPU aktív hűtéshez van csatlakoztatva, amelyet egy 4-tűs áram csatlakozó lát el árammal. A kártyán pedig két VGA port található, miközben sima PCI interfész jellemzi.

Természetesen ez csak egy rajongói alkotás volt, és ezek a jelenlegi piacon egyáltalán nem állnák meg a helyüket. Mindenesetre hamarosan kiderül, pontosan mire készülnek, legalábbis akkor, ha nem trollokkal van dolgunk.

Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Fake az egész
Ilyet bárki írhat, mellesleg már kiderült, hogy törölték a Twitteres fiókot.
0
0
0
0
Booker avatar
"Voodoo People Voodoo People "😂
Viccet félretéve jó kártya volt anno. Sajna nekem nem volt Voodoom, én Riva TNT 2-vel kezdtem hajdanán
0
0
0
0
💬 2
SuperPuma avatar
@Booker: Azért a TNT2 nem volt egy rossz kártya, pláne nem '98-ban.
Jedi Outcast II szépen ment vele.
0
0
0
0
Booker avatar
@SuperPuma: jaja.Nem sokáig volt nálam, cseréltem Abit Geforce 3-ra
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Amúgy eskü jó volna ha beszállna még egy videokártya gyártó... Aztán mehetne szépen a verseny ki adja olcsóbban a kártyát úgy is az olcsóbbat vinnék többen a többi gyártó meg rákényszerülne az árak csökkentésére :D
4
0
0
0
💬 3
TikoTime avatar
@PatrikVagyok: Kánaán lenne számunkra, a próféta szóljon belőled.
Amúgy szerintem egy idő után nem az árakból engednének, hanem ingyen játékot és plusz cumót dobnának mellé. Anno a 1060am mellé kaptam egy kingston ssd-t.
0
0
0
0
xCube avatar
@TikoTime: Na igen, akkor az az akció elég patent volt.

Én anno a Radeon HD 5870 -hez kaptam meg a DiRT 2 -t. Eleinte nem nagyon érdekelt, de ahogy közeledett a megjelenés előtöltöttem és utána rommá játszottam. Akkoriban kezdtem ismerkedni a kontrollerekkel. Előtte annyira cső PC -s voltam, hogy még a gondolattól is kirázott a hideg, de a koliban összebeszélve a haverokkal vettünk pár X360 kontrollert, hogy kényelmesen tudjunk Blur -özni, Street Fighter IV -ezni hálóban, amikor már CoD 4 túltengésünk volt. Amennyire idegenkedtem tőle annyira szippantott be a dolog, így a DiRT 2 szuper "edzőplatformként" funkcionált.
0
0
0
0
xCube avatar
@PatrikVagyok: Az intel -en kívül sajnos jelenleg nem nagyon van olyan cég a piacon, aki a semmiből egy versenyképes GPU -val tudna betörni.
0
0
0
0
no avatar
És mit árulnának? Voodoo babákat meg bögréket? Esetleg pólókat? 😅 Továbbra sem tartom túl hitelesnek a dolgot, már csak a felvásárlás miatt sem.
0
0
0
0
xCube avatar
Bár valóban totálisan kamunak tűnik, azért örülnék egy visszatérésnek, főleg ha új retro kártyákat kezdenének gyártani modernebb rendszerekbe modern driverekkel. Egyre nehezebb és drágább a retro gépek beszerzése, hacsak nem ül valaki közel a tűzhöz.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció