Hivatalos: a Microsoft tulajdonába került az Activision Blizzard

Szerző: xoki | 2023. October 13. | hír | 30 hozzászólás

A CMA hivatalosan is jóváhagyta az Activision Blizzard felvásárlását, és a Microsoft nem habozott nyélbe ütni az üzletet. Az Activision Blizzard King mostantól hivatalosan is az Xbox részleg részévé vált, amelyet Phil Spencer egy frissen írt blogbejegyzésében is megerősített.

Végre tényleg kijelenthetjük, hogy lezárult a régóta húzódó felvásárlási folyamat, melynek köszönhetően a Microsoft tulajdonába került a játékipar néhány történelmi jelentőségű franchise-a, mint amilyen a Call of Duty, a Crash Bandicoot, a Spyro, a World of Warcraft, a Diablo, a StarCraft, a Candy Crush Saga és még sok más. A Microsoft egy trailert is összeállított, amely az Activision Blizzard néhány jól ismert szériáját mutatja be Xboxos címek mellett.

A felvásárlás egyik nagy előnye, hogy a Microsoft lépni tud a közelmúltbeli vezetőségi problémák kapcsán. Ugyebár az elmúlt években az Activision Blizzard alkalmazottjai tüntetéseket szerveztek, mivel a vezetőség olyan fontos problémákat hagyott figyelmen kívül, mint a zaklatás és a tisztességtelen bánásmód.

Ami pedig a játékokat illeti, valószínűleg nem kell exkluzivitástól félnünk, legalábbis a meglévő rendkívül népszerű multiplatform szériák továbbra is elérhetők maradnak a feltüntetett platformokon. A játékok streaming jogai pedig hivatalosan is a Ubisofthoz kerültek, ahogy azt korábban beharangozták.

Hozzászólások: 30
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
usbee avatar
Mikor volt olyan a történelemben, hogy egy óriási monopóliummal bíró cég előnyös volt a fogyasztóknak és az iparágnak?
0
0
0
0
💬 5
weber90 avatar
@usbee: Ha nem lenne kis millió kiadó, és játék fejlesztő még azt mondanám hogy okés.. De Micro most is 32 fejlesztő csapattal rendelkezik, Sony 22-vel. Itt egy kép hogy is állunk a nagyobb csoportok, kiadók, fejlesztők, franchizekel..https://static.seekingalpha.com/uploads/2022/2/27/53491056-16459624593530738_origin.png
1
0
0
0
usbee avatar
@weber90: Világos, de ez is azt a tendenciát illusztrálja, hogy komoly tőkefelhalmozódás és monopolizáció van kialakulóban. Az, hogy a Microsoft mellett vannak más szereplők is, mint pl. a Sony, nem teszi kicsit sem jobbá a helyzetet. Ugyanakkor a Microsoft a történelmük eleje óta híres arról, hogy a tisztességes piaci verseny nem igazán fekszik nekik, és nem igazán kompatibilisek ezzel az elvvel. (Lásd MS-DOS, Xenix, Corel Linux, Sega, Nokia, stb. esete, vagy pl az a komikus baszakodás, amit az Office-uk szabványosításával műveltek, vagyis az OOXML.) Tehát fenntartom azon véleményemet, hogy ha egy ilyen vállalat komoly piaci súllyal rendelkezik, az nem jó senkinek sem hosszú távon.
0
0
0
0
weber90 avatar
@usbee: Hát ezt majd az idő eldönti.. Attól hogy nagy, sok pénz van, még nem biztos hogy effectiv is lesz.. Lásd évekig fejleszgetnek, aztán kukáznak projecteket, olyant is ami már bemutattak. Sok pénz a kukába landól az MS-nél. ABK-nél meg sok botrány, minőség, munka körülmények elégé meg tépászata a hírnevét, kaptafa CoD-ok, pénz lehúzós megoldások, kamuk.... 5-10 év múlva fog kiderülni hogy ez a felvásárlás mennyire volt a pozitív a kiadóra, fejlesztőkre, és a végtermékek minőségére.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@weber90: Ez a kép nem egészen pontos vagy csak régi. Square enix rész egészen biztosan pontatlan.
0
0
0
0
weber90 avatar
@Tuhajohn: Itt a forrás, tény 1 és fél éves kb (szóval régi, és pontatlan is), de attól még látszik hogy közel nincs monopol helyzet a gaming szegmensbe a Micro javára.
Spoiler!
[LINK]
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Kérdéses hogy lefelé vagy felfelé megy majd.. Idővel kiderül😐
0
0
0
0
💬 6
xCube avatar
@MaximumGame: Én pozitívan látom a helyzetet. Mi és miért menne lefelé?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@xCube: A minősegi színvonal 🙄
0
0
0
0
xCube avatar
@MaximumGame: De miért? A Microsoft itt csak jót tesz a színvonalnak, kevesebb távolkeleti befolyás, befagyasztott IP -k újra aktiválhatók (a jogbirtoklók és az eredeti fejlesztők újra egy fedél alá kerültek) stb... . Halovány reményem van arra is, hogy a Raven software valahogy kiszabadul a CoD taposómalomból és újra saját játékot fejleszt. Az sem lenne rossz ha összeboronálnák őket a Machine Games -szel.
0
0
3
0
weber90 avatar
@xCube: Raven csinálhatna egy Soldier of Fortune 1-2 remaket! Aztán egy folytatást is..😁SoF:Payback-et meg kilehetne törölni az emlékekből mint a Postal 3-at.. 😂😂
1
0
0
0
xCube avatar
@weber90: A Raven Software a 2000 -es évek végéig kiváló játékokat csinált, legyen az saját IP vagy "bérmunka". Az utolsó két játékuk nem lett annyira jó, de nem is viselhetetlenek. A Wolfenstein (2009) alapvetően nem volt rossz, de az engine nagyon visszafogta, a Singularity pedig kimondottan jó lehetett volna, ha nem kellett volna sietve kiadniuk. Akkoriban a single FPS -ek erősen döglődtek, csak nagy durranásokkal lehetett érvényesülni a multi őrületben tobzódó játékos társadalomban, így az Activision betolta őket a CoD bányába. Manapság már más a helyzet, virágzik a single FPS, újra színre léptethetnék őket.
1
0
0
0
weber90 avatar
@xCube: Nekem szerintem a Singularity kimaradt.. De eszembe juttattad a Syndicate, aminek Skrillex csinálta játék főcím dalát.. És most nézem The Starbreeze csinálta, lol. (Payday alkotok) 😅Ebből is jöhetne egy gépizasztos Remake és újra hangszerelt főcím Skrillex papától! 😁
0
0
0
0
pcboy avatar
csak fallout 4 vagy fallout sorozat, a teljes jog?

call of dutynak lehet jót tesz a tulaj váltás. Mióta van mélyrepülésben már..
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@pcboy: Mire gondolsz a Fallout -tal kapcsolatban? Az IP jogai a Bethesda kezében vannak 2007 óta.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Sony fanboy-ok néma csendben 😅
2
1
0
0
💬 6
redbull6969 avatar
@Legendrush27: 😂😂😂 XDXDXDXD
0
0
0
0
kismadar avatar
@Legendrush27: Miért, most sírjanak? Eddig a Bethesda által a rém gyenge Redfall, és az átlagosnál épp egy kicsit jobbnak mondható Starfield is gond nélkül el lesz felejtve a Spider-Man 2 megjelenésekor. Activisiontől ezután is jön a Cod Playstationre, szóval akkor most a Blizzard játékai miatt kéne stresszelniük? Úgy ahogyan máshol is látja az ember, jobban csak a Xbox tulajdonosokat érdekli ez a sztori. Most legalább kiverheted velük együtt te is este erre gondolva. Aztán a jövőben nem változik semmi sem, úgy is a PS5 fogy jobban. 😀 Szóval legyen egy kis örömöd benne, ha már ennyire foglalkoztat a téma.
0
0
0
1
Legendrush27 avatar
@kismadar: Nekem van itthon PS,PC,XBOX,Nintendo így engem ez nem érint 😜
1
0
0
0
kismadar avatar
@Legendrush27: Hát aki fanatikusan rajong egyik, vagy másik konzolért az őszintén megérdemli, hogy a nap 24 órájában ez miatt idegeskedjen. Van mindkét tábornak agyhalott fanatikusa az biztos. 😅

Most legalább kiverheted velük együtt te is este erre gondolva. Aztán a jövőben nem változik semmi sem, úgy is a PS5 fogy jobban. 😀 Szóval legyen egy kis örömöd benne, ha már ennyire foglalkoztat a téma.

Ez utóbbiért sorry, mert nem tartozol közéjük.
0
0
0
0
crew1199 avatar
@Legendrush27: mirol beszelsz addig még a sonynak vannak értelmes játékai rengeteg addig mit mondjak?D hulladék az xbox meg az egész ugy ahogy van xd
0
1
0
0
Legendrush27 avatar
@crew1199: Az Microsoft miatt nem lett öngyilkos egyetlen tanárnő sem 😅
0
0
0
0
xCube avatar
Úgy sejtem, hogy ezzel az utolsó akadály is elhárult a Heretic és Hexen játékok remasterelése elől. Ki tudja, még talán egy folytatás is jöhet.
2
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@downuser: Azért is fűzök nagy reményeket a dologhoz, mert a legutóbbi XBox Game Showcase -en Phil Spencer -en egy Hexen póló volt.

1
0
0
0
BLACKPINK avatar
@xCube: mostanában megint megindultak a "boomer shooter" ek szóval nem lehetetlen, bár én már a Quake 1 nek is örülök :D
0
0
0
0
xCube avatar
@BLACKPINK: Mentek azok eddig is, az utóbbi hat - nyolc évben rengeteg szuper cím érkezett és jelenleg is sok cím van készülőben.
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
Talán így konzolon is a COD BO 3-ba, vagy korábbi jó részekbe újra aktívvá válnak majd a multiplayer szerverek mert egyáltalán nem lehet találni aktív lobbyt egy két zombie meccsen kívül.
0
0
0
0
xCube avatar
Hát ez is megtörtént... .
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció