Harminckettő Arc Alchemist GPU modellel állhat elő az Intel

Szerző: xoki | 2021. November 06. | hír | 1 hozzászólás

A legfrissebb illesztőprogram alapján az Intel harminckettő Arc Alchemist diszkrét GPU modellt készít, vagyis egy meglehetősen nagy GPU családra számíthatunk, melyeket különböző munkafolyamatokhoz szánnak.

A 30.0.101.1002 számú integrált és különálló GPU-khoz kiadott grafikus driver szerint az Intel 32 PCI ID-t foglalt le a DG2 GPU-khoz, amelyek mind az Arc Alchemist márka alatt szerepelnek. A PCI ID általában egy különálló terméket vagy egy SKU-t jelöl.

A hivatalos illusztrációkon az Intel kettő processzort tüntetett fel az Arc Alchemist diszkrét GPU-knál, ami azt jelentheti, hogy a cég két grafikus chipet tervez kiadni, amelyek különböző konfigurációkkal lesznek kaphatók. Egyáltalán nem gyakori két grafikus chipből 32 különálló termék készítése, de természetesen nem lehetetlen. Hivatalos dokumentációkból tudjuk, hogy a cég 96 EU-s, 128 EU-s, 256 EU-s, 384 EU-s és 512 EU-s Xe-HPG architektúrán alapuló GPU-n dolgozik, de nemrég egy 448 EU-s modell is felbukkant.

Jelenleg nem tudni, mely modellek érkeznek kizárólag notebookokba, illetve melyek lesznek használhatók asztali PC-kben és laptopokban egyaránt. Az Intel több területre is készít GPU-t, szóval mindenképpen fontos tudni, hogy hány különböző diszkrét termékre számíthatunk. Azt pedig, hogy tényleg 32 különböző, különálló GPU SKU érkezik jövőre, idővel kiderül, hiszen állítólag már nem kell sokat várnunk az első modellekre, tehát a hivatalos bejelentés is időszerű lesz.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Xiaomi-Samsung, ti vagytok?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció