Hamis Cyberpunk 2077 béta invitációra figyelmeztet a CD Projekt Red

Szerző: xoki | 2020. August 03. | hír | 36 hozzászólás

A CD Projekt Red egy ideje már elárulta, hogy nem lesz Cyberpunk 2077 béta, de csalók miatt most ismét felhívták erre a figyelmünket.

Internetes csalók ugyanis adatlopás céljából egy Cyberpunk 2077 bétára invitáló levelet küldenek a gyanútlan felhasználók részére, miközben arra sohasem fog sor kerülni. A cég Twitteren figyelmeztetett bennünket erre, és elárulták, hogy ha ők valamilyen okból kifolyólag felveszik velünk a kapcsolatot, akkor azt csak "@cdprojektred.com" címről fogják tenni. Ez természetesen a különböző tartalomgyártókra is vonatkozik.

A CD Projekt Red minden jövőbeli tartalmát kizárólag a hivatalos csatornáin jelenti majd be, és az ehhez kapcsolódó emailek szintén a fenti domainről fognak érkezni. A Cyberpunk 2077 megjelenése november 19-én esedékes.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Megjelenés: 2020. December 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 26
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Esprimo79 avatar
..😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😃😃😃😃
0
0
0
0
santakigyo avatar
Jó lenne már ha megjelenne. Nem sok weboldalt látogatok...de,hogy mindenhol állandóan ez a játék jön szembe.... már unalmas.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@santakigyo: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
WeKing avatar
+1, minden kis sz*rról cikket irnak, aminek amúgy a 90%-át már lehet tudni, mert rég elmondták de hát ugye erre kattintanak a népek..
0
0
0
0
santakigyo avatar
Persze tudom, nrm kattintunk, csak úgy az egész unalmas. Mindenesetre kíváncsian várom a játékot én is. Csak ami sok az sok.
0
0
0
0
no avatar
Szerintem a CyberPunk 2077 szar, probáljátok ki a cyberpunk 2099et.
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@Steveferi: Vagy a CyberComrade 2042-t
0
0
0
0
Maros avatar
Már nem azért de igazán kiadhatnának már egy hivatalos béta verziót belőle, vagy legalább egy alfát!
0
0
0
0
💬 8
no avatar
@Maros: Alfát nem szoktak kiadni, azok max ki szoktak szivárogni. És több a baj belőle, mint a haszon. Mert egy alfa láttán minden 2. felhasználó húzza a száját hogy desz*róvarhulladékf*s a grafika...

Béta verzió esetén ugyanez a helyzet: minden 2. felhasználó húzza a száját hogy desz*róvarhulladékf*s a grafika...

Amikor a gameplayt bemutatták tavaly, majd minden rajongó a másnapi megjelenést várta/vizionálta...és most is egy évvel és számos halasztással később még mindig nem jelent meg.
0
0
0
0
no avatar
@Maros: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Megjelenés előtt egy free hétvége demo jelleggel (pl.: területlimittel) nem az ördögtől való...
0
0
0
0
no avatar
@Palanova: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Folyamatosan vannak demok, pl Steamen, de nem a nagy nevektől.
[url]https://store.steampowered.com/search/?sort_by=Released_DESC&category1=10[/url]
Más kérdés hogy egy 8€-s címnek van ereje demot készíteni, egy 60€-snak nincs...

Persze, demo készítés és a free hétvége két külön dolog. Tudnak csalni a készítők a demoval is, free hétvégével is, de annyira alapjaiban a megjelenés előtt egy héttel már közel készterméknek kellene lennie az adott címnek, nem úgy, mint egy demoban fél-1 évvel release előtt amikor még a grafikus motor is változhat, vagy a projektvezető is repülhet...

Egy ingyenes hétvége szerintem nem ártana: mindenki megnézhetné a gépén mit is tud a game, legalábbis az engedett területeken, milyen a hangulat, kell-e neki teljes áron vagy sem.

Engem anno a Division 1 esetében a free hétvége győzött meg, hogy vétel legyen megjelenéskor. És azt kell hogy mondjam: free hétvégén jobban futott mint a megjelenéskor vagy utána bármikor. Igaz a szememben a Division 1 megjelenéskor volt a legtökéletesebb, utána patchről petchre lett elb*szva, de az egy másik történet...
0
0
0
0
hekli96 avatar
@Palanova: Dehogynem egy ilyen jellegű játéknál a 2 óra refund tényleg csak arra elég, hogy elindul e a játék, főleg ha nem skippeled el a karakter generálást csak azért, hogy több időd maradjon a tényleges játékra. Szóval kidaói szemmel de igenis az ördögtől való. Elég nagy a hype a játékkörül (túl nagy is szerintem), nem sok embert fognak tudni megnyerni akik jelen állás szerint nem vennék meg.
Viszont annál többet bukhatnak akik azt mondják ez nekik nem ér meg 60 eurót, majd megveszik ha a jövőben valamikor lesz rá egy combosabb akció.

A Division 1-nél nálam pont ez volt a helyzet ha már felhoztad haverokkal terveztük megvenni, a free hétvége győzött meg, hogy ez nekem nem ér meg 60 eurót. Nyilván ha már megvettem volna akkor játszunk vele valamennyit. Ez elég kétélű fegyver szóval mérlegelni kell, hogy mennyit nyerhet vele a kiadó (te eseted) és mennyit bukhat (én estem). A cyberpunknál elég erősen a negeatív oldal felé húzna a dolog szerintem.
0
0
0
0
no avatar
@hekli96: A játékkiadás alapból két élű fegyver. Vagy tetszik a játékosoknak, vagy nem. Vagy pénzügyi siker és mennybemenetel lesz, vagy sem. Vagy akkora siker lesz mint a sokaknak bestof Witcher 3 (személy szerint engem nem kötött le 30 percnél tovább, de elfogadom hogy nem én vagyok a célközönsége), vagy akkor pofára esés lesz mint a No Man's Sky a megjelenéskor.

Egy free kipróbálás mindig több embert ér el, mint egy refund. Plusz részben a hasonló viselkedés miatt lett a refund lecsökkentve 2 órára, talán 8 óráról. Hja és mert azért mert nagyobb cím (pl.: COD MW3, Titanfall 2) kipörgethető 8 óra alatt. 2-0 a játékosoknak, de a kiadók erősebbek voltak persze és lecsökkentették a refund időt. Két óra alatt semmit nem látsz az adott címből.
- Ékes példa a No Man's Sky. Első bolygó masszív sz*patás még mindig akármelyik kezdéssel és legalább 2-3 óra mire továbbjutsz rajta. Az alapján csak az önsanyargatást kedvelők vennék meg. Öngól de ott a refund.
- Vagy nekem most legutóbb a State of Decay 2. Sehol nem volt jelezve hogy hardcore/roguelike/permadeath vannak benne, csak 6 óra gameplay után szembesültem vele hogy bizony az adott karakter végleg meghalt, akkor néztem utána alaposabban és a fanmade wikioldalukon egy sorba a sokadik zombihoz le volt írva, hogy bizony van permadeath. Nálam ez dealbreaker de persze ez bőven túl volt a 2 órán...a kiadó és a fejlesztő örülhet a 25€-nak, de mint leendő vevő elveszettek.

Div1 nem mindenkinek tetszett, mindenki mást keresett/várt tőle, így ha nem tetszett, ok ennyi, de feltételezem nem a free hétvége miatt nem tetszett, hanem az alapkoncepció miatt (free hétvége alatt is látszódott hogy ha lenyomtad az első kerületet ugyanolyan lesz a többi is, mint a későbbi Wildlands). Azon pedig se a refund, se a free hétvége nem változtat.

Refunddal és free hétvégével is lehet trükközni kiadói oldalon, szal akkorát nem bukhatnak szerintem. Más kérdés hogy a free hétvége összeállítása is plusz munka, mármint ahhoz képest, hogy ha semmit ilyesmit nem csinálnak és bíznak a refund erejében.
0
0
0
0
Twist avatar
@Maros: Adtak ki belőle bétát. Ott van az újságíróknál.
0
0
0
0
susguy avatar
@Twist: hey its me ur újságíró
0
0
0
0
Twist avatar
@susguy: Ah, vettél bétakulcsot? 😆
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 5
Rocky12 avatar
Szerintem az én szüleim azt sem tudják mi az a béta kulcs 😂
0
0
0
0
no avatar
@Rocky12: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
gigazte avatar
Akkor még nem ismered a játékosközösség nagy részét lefedő 10 év alatti hülye gyerekeket, akik mindennek bedőlnek az interneten, sőt szerintem még a 10-13 év közötti korosztály is ilyen! 😆 Persze vannak itt is kivételek, de azt nem szabad elfelejteni, hogy ezek a gyerekek már más körülmények között nőttek fel, így annyira nem is tudják felfogni a kockázatot!
0
0
0
0
WeKing avatar
@gigazte: Bezzeg a mi időnkben!!
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Sajnos van sok egyén, aki mindent elhisz, amit az interneten olvas és mindezt kérdés nélkül. Tudom, hogy nagy része okos és tudja mi fán terem, de attól még vannak hülyék 😆
0
0
0
0
ben_aloha avatar
[LINK]
Én azért arra is kíváncsi lennék, ha ténylegesen valaki megveszi pl. ezt a kulcsot, mit kap.. 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
Amilyen gyorsan ez a cikk le lett hozva, az idő alatt már fél oldal bedölhetett volna az átverésnek... 😆
0
0
0
0
💬 1
MentaStrike avatar
@gigazte: Ki tudja, lehet már meg is történt, aztán jönnek majd a siránkozós kommentek, hogy ellopták az adataimat Spoiler!
Rosszabb esetben anyuci vagy apuci bankkártya adatait és segítséget kérnek gyakorikerdesek.hu-nak nevezett pöcegödrön 😃
0
0
0
0
Santi avatar
Úgytűnik a csalók is várják már nagyon a játékot 😀 😆
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Santi: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
ben_aloha avatar
Csak azt lehet lehúzni, aki hagyja magát.. 😃
0
0
0
0
no avatar
@ben_aloha: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Gondolom valami túlgondolt Blood Dragon lesz. Akit az ilyesmi leköt, annak tuti tetszeni fog, a többieknek meg még egy kraftolos openworld fps.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció