Hamarosan Facebook-fiókra is szükség lesz az Oculus headsetekhez

Szerző: xoki | 2020. October 13. | hír | 56 hozzászólás

Az Oculus egyik legmegosztóbb változtatása hamarosan élesedni fog, amelynek köszönhetően az újdonsült játékosoknak kötelező lesz a Facebook felhasználói fiók használata az Oculus VR headseteknél.

Eddig az Oculus Rift, az Oculus Quest, a GearVR és az Oculus Go birtokosai mind bejelentkezhettek a saját Oculus-fiókjukkal, de az Oculus Quest 2 közeledtével az új felhasználók kénytelenek lesznek a Facebook-fiókjukat használni erre a célra.

A változásra ezen a héten kerül sor, de a Facebook már az év elején felhívta erre a figyelmünket. A cég már ekkor lehetőséget adott a két fiók összekapcsolására, most pedig kiderült, hogy a meglévő felhasználóknak ezt legkésőbb 2023 januárjáig kell megtenniük.

Hozzászólások: 56
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zsoltiv0 avatar
Én a HTC VIVE-ot próbáltam egyszer ki,nekem tetszett,és tényleg olyan érzés mintha ott lennél... de az tény hogy nem éri meg. Ha megveszed használod 2 hétig aztán el is van felejtve.. jobbik esetben 2 hónap. Nincs elég játék rá..
0
0
0
0
💬 1
hekli96 avatar
@Zsoltiv0: Már azért vannak rá, csak a minőségi játêkok nagyrésze oculus exclusive. (Lone echo, asgard wrath, stormland) és vannak még közepes címek +a szimolátorok (pl Elite dangerous). Meg a beat-saber mint örökzöld amire mindig visszalehet térni hadonászni kicsit.

Szerintem pont, hogy most már-már megéri megvenni.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Még ez az egész VR dolog annyira gyerekcipőben jár,hogy nem éri meg beruházni rá.Jónak jó,de számomra még kevés!
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@cabus26: Megértem, valóban nem kiforrott, de a második generációs headsetek és kontrollerek már elég jól működnek. Más kérdés, hogy ténylegesen használhatóak-e otthoni körülmények között. Jelenleg a legjobb opció befizetni egy VR kalandra, ahol előre kialakított pályán tudsz "rohangálni", ahol a mozgásod is regisztrálásra kerül és nem analóg kontrollerrel, vagy teleportálással kell ügyködni.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Milyen jó hogy az ilyen dolgok teljes mértékben szükségtelennek számomra. Volt a fejemen valami VR szemüveg, egy Gamer bárban, de annyira nem vágott földhöz, hogy azt mondjam kell egy nekem is.
0
0
0
0
💬 12
vyne avatar
@Scorn Face: Jo hat az tuti valami gagyi volt... 😃
Felraknal a fejedre egy mostanit egy half life alyxal le sem birnad venni tobbet. 😃
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@vyne: Asszimilálna mint egy Borg. 😃
0
0
0
0
vyne avatar
@Scorn Face: Ugy - ugy. 😃
Nekem a riftet anno mikor felraktam olyan erzessel toltott el, mintha ujra gyerek lennek es eloszor jatszanek.. Ez a mostani headsetekkel csak meg erosebb. Szerintem boven ez a jovo kulonben. Mar tenyleg csak annyi kene, hogy egy kis lo***nyi szemuveget felteszel ss egybol bent vagy a virtualba. Lassan jonnek az olcso futopadok is hozza, haptic mellenyek vagy teljes ruhak.
Egyre jobb lesz ez akarhogy is nezem. Jelenleg az egyetlen "hatranya" az egesznek, hogy azert eleg fittnek kell lenned mondjuk egy shooterhez, mert itt nem csak megnyomod a controlt es guggolsz hanem tenylegesen le is kell guggolni, tolteni a fegyvert vagy kinezni a fedezek mogul. Nyilvan ez sokaknak nem kedvez, szerintem pedig nagyon is jo es mar-mar egeszeges kockulasnak szamit.
Vege a dagadt kocka idoknek, mocskos kocka szobaknak lassan.
20 ev mulva ha kockakrol beszelunk akkor lehet majd a legfittebb egyedekkent emlitjuk majd oket. En adom ezt nagyon. 😃
0
0
0
0
Superman79 avatar
@vyne: Látom, hogy te is nezted a ready player one-t. 😆😆 Viccet felretéve simán eltudom képzelni hogy egy 10-15 év mulva a vr-ozas olyan lesz, mint most a pc.
0
0
0
0
vyne avatar
@Superman79: Persze, lattam parszor. 😃
Mar elnem nagyon amugy. 😃
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@vyne: mondjuk mire egy assassins creedben megmásznám az Eiffel tornyot, lehet kétszer kidobnám a tüdőm 😃
0
0
0
0
vyne avatar
@H-ECTOR: En meg megorulnek. Masztam mar vr-ban, legalabb olyan para mint a valo eletben. 😃
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@vyne:
Jelenleg az egyetlen "hatranya" az egesznek, hogy azert eleg fittnek kell lenned mondjuk egy shooterhez, mert itt nem csak megnyomod a controlt es guggolsz hanem tenylegesen le is kell guggolni, tolteni a fegyvert vagy kinezni a fedezek mogul.

Nem okozna gondot...
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: Nekem igen, én kórosan el vagyok hízva.

Egyéb:

Újra működik a viberem 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@Apor: Ez lehet viszont ebben az esetben egy mozgatórugó a fogyáshoz 😀 .
0
0
0
0
Apor avatar
@xCube: 138 kiló vagyok és 167 centi, ez sajnos esélytelen.
0
0
0
0
xCube avatar
@Scorn Face: Engem egy fostos felbontású PS VR szemüveg is totál elvitt DriveClub -ban és Skyrim -ben. Nem is gondoltam volna... .

Az újak pedig mérföldekkel jobbak, az ujjfelismerésről nem is beszélve.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Biztos eladnám most ,ha lenne. Engem egy eszköz , vagy app ne kényszerítsen bele egy számomra gusztustalan és értelmetlen közösségi oldalba.
0
0
0
0
💬 15
santakigyo avatar
@Legendrush27: Csinálsz egy regisztrációt, és kész. Nem kell azon aktívak lenned.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@santakigyo: Ezt nem tudtam ,de akkor is egy nyűg.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Legendrush27: Nem tudom én se, de gondolom egy fiók kell neki, az nincs megszabva, hogy na ott ennyi meg ennyi ismerős kell, stb.
Nyűgnek nyűg, de inkább már felesleges agyalás a dolgokon. Ha kell akkor ez nem jelenthet akadályt,ha meg nem akkor a facebook nélkül se kellene. 😀
0
0
0
0
vyne avatar
@Legendrush27: A telefonodat is add el akkor, meg a geped is. Azokon mar ugy is hasznalod es meg csak nem is kenyszeritettek ra. Mar reg lekovetnek, azt is tudjak mikor mit beszelsz. Egy headset mar nem szamit plusszba.
0
0
0
0
susguy avatar
@vyne: Miért fáj nektek mindig ennyire ha valakinek nem tetszik az ilyen?
0
0
0
0
vyne avatar
@susguy: Nekem nem faj, csak nem ertem. Alapbol szarra kovetnek mar miota vannak okos telefonok. Elbofogom magam tarsasagban, hogy melyik sor a kedvencem es masnap ott van facebookon hirdetesben es a telefont meg csak elo sem kellet venni hozza. Ott van a szamitogep is, ugyan ez. Csak nem ertem az egesz felelmet mikor a baj mar reg megtortent es akkor azt senki le sem szarta.. Most, hogy ki lett jelentve amit amugy mar mindenki reg tudott akkor hirtelen ez problema..
0
0
0
0
susguy avatar
@vyne: Nem értem ki mondta hogy ez csak most lett probléma, vagy miért lenne ciki foglalkozni valamivel ha nem voltál ott az első 10 percben.

Magamat speciel nem féltem, de attól még érdekelhet. Emellett ott van még a viszonylag friss cancel culture is, aminek (többek közt) az ilyenek csak teszik alá a tüzet. Lásd a profi sportolót, aki azért vesztette el a karrierjét, mert az apja még valamikor a születése előtt valami csúnyát mondott.

De már csak a saját logikád alapján se kéne reagáljatok az ilyen kommentekre. Ha az érved a korai ignorálás, akkor ez már korábban is baj volt, mégis most foglalkoztok ezzel... 😆
0
0
0
0
vyne avatar
@susguy:
Nem értem ki mondta hogy ez csak most lett probléma


Hat csak ilyenkor megy a siras. Ha annyra ellene van mindenki ennek az egesz adat halaszat dolognak mar reg tuntetni kene. Nem kene facebookra regisztralni sem pedig google-t hasznalni, de igazabol meg vagy love, mert az egesz internet mar ilyen, barmit is csinalsz rajta.

Most magyarazd el, hogy mivel masabb az, hogy ott van a telefonodon a facebook mint az, hogy ott van a headseten. Semmivel, ugyan az es ennek meg lesz pozitiv oldala is amirol ilyenkor mindenki elfeledkezik.
Ez az egesz csak + egy kisirhato parna..
0
0
0
0
susguy avatar
@vyne: Bőven vannak emberek akiknek nincs facebookjuk és/vagy a google-t is kerülik. Vagy rájuk is kitalálsz valamit amiért nincs igazuk ha ezt ellenzik?

ott van a telefonodon a facebook
Nincs. Miért van mindig legalább egy ember aki azzal jön hogy "dehát te is facebookozol", miközben fingja sincs arról hogy ez igaz-e? Nem állítottam ilyet, nincs mit megmagyarázni.

Mi lenne ennek a pozitív oldala? Annyira elfeledkezik róla mindenki hogy te is elfelejtetted leírni 😆
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@susguy: Teljesen igazad van és ez a lényeg ! Minek ? Mi haszna ebből az user-nek ? Látja a 2 utcával arrébb lakó Mari néni ( akivel az elmúlt 25 évben annyi volt a kapcsolatom ,hogy "Jó napot ! - Szia kisfiam . " ) mikor kockulok ? 😂
0
0
0
0
vyne avatar
@susguy: Hat szerintem a legtobb ember mar hasznal manapsag facebookot, plane aki oculus questet vesz, meg alapbol van gepe stb.. Nyilvan van olyan is aki nem, de ez az ilyen korokben szerintem kevesebb..

Mi lenne ennek a pozitív oldala?

Olcsobb headsetek, egyre tobb exclusive jatek, nagyobb kozosseg...
0
0
0
0
susguy avatar
@vyne:
ez az ilyen korokben szerintem kevesebb..
Annyit mondtam hogy vannak.

Olcsobb headsetek, egyre tobb exclusive jatek, nagyobb kozosseg...
Az első kettő amúgy sem ettől függ, facebookot ismerve pedig pláne nem. A harmadik hihető, de nem feltétenül egy annyira pozitív dolog.
0
0
0
0
vyne avatar
@susguy: Az a harom dolog osszefugg.
A facebooknak az a celja, hogy minel tobb embernek legyen vr headsetje.
Olcso headset -> nagyobb kozosseg -> tobb fejleszto -> tobb jatek.
0
0
0
0
susguy avatar
@vyne: Értem az egyenletet, de még mindig nincs benne hogy ehhez miért kéne a kötelező facebook profil. A saját hardware-ét pedig minden cég el akarja adni.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@vyne: Olvasd már el amit írtam légyszíves. Az én mobilomon sosem volt Facebook és sosem írtam olyat ,hogy azért zavarna mert paranoiás vagyok 😉 Egyszerűen csak feleslegesnek tartom és amely weblapkohoz csak Facebook regisztrációhoz kötött kommentelési lehetőség van pl azokat kerülöm.
0
0
0
0
Cannahun avatar
Ez el is döntötte a dilemmámat... marad az egyébként is szimpatikusabb Valve megoldása!
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Cannahun: Helyes, amúgy is még mindig az a top. Index 2-re cserélnék majd azért 😜
0
0
0
0
xCube avatar
@Cannahun: Ha a legjobbat akarod, akkor nincs más jelölt, csak az Index.
0
0
0
0
Apor avatar
A francba, testközelben nézegethetik a bikinifitnessz-modellek a szelfijeim !
0
0
0
0
💬 3
Maros avatar
@Apor: Már csak az érintés fog hiányozni! LOL 😆
0
0
0
0
Apor avatar
@Maros: A feleségem nem fog örülni 😆 😆
0
0
0
0
Maros avatar
@Apor: Ja akkor nem írtam semmit! 😂😂😂
0
0
0
0
Maros avatar
Még jó, hogy nem Oculust vettem! 😆😆😆
0
0
0
0
💬 7
vyne avatar
@Maros: Pedig olyan eles a kepe, hogy megorulsz... En nem hittem a szememnek mikor felraktam.
0
0
0
0
Maros avatar
@vyne: Nekem jó lett a HTC Vive. 😃
0
0
0
0
NemAzaSrac avatar
@Maros: + 1 , ennek orulok en is, halottam idobe 1-2 dolgot es igy nem vettem meg . De lesz meg itt erdekesseg kesobb Spoiler!
Az hogy mi, az titkos
0
0
0
0
Maros avatar
@NemAzaSrac: Csak nehogy valami nagy marhaság legyen! 😎
0
0
0
0
Maros avatar
@NemAzaSrac: Hát igen, addig csak várhatunk.
0
0
0
0
vyne avatar
Nekem ma jott meg a quest 2.
Persze be kellet facebookkal jelentkezni de kit erdekel? Mar alapbol lekovetnek a telefonon, gepen. Egyel tobb vagy kevesebb eszkoz mar nem oszt, nem szoroz.
0
0
0
0
💬 7
MaximumGame avatar
@vyne: Max kell egy másodlagos profil 😃
0
0
0
0
vyne avatar
@MaximumGame: Aztan ha valaki jelent, hogy kamu vagy bukod az osszes jatekot amit vettel. 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@vyne: Üdv az új Világba 😃 Amit építenek !
0
0
0
0
bukta2 avatar
@vyne: Nekem volt ocu quest 1, a kényelmetlensége miatt túladtam rajta, próbáltam szinte mindent a másik vr cover en kívül de sajnos semmi sem segített..😞 de viszont a kényelmetlenségen kívül semmit nem tudok felhozni negatívumként! Brutális mit tudott az a kis headset! És valszeg az új mégjobb! 😉 tehát rosszul nem jártál vele az biztos!
0
0
0
0
vyne avatar
@bukta2: Ne is mond, nekem is ra kellet koltenem meg +100 fontot, hogy elviselheto legyen.
Ez a 2 kicsit talan jobb, mert konnyebb is de ide is kell majd az elite headstrap 40-50dollarert. Anni vettem egy vr covert az arc reszehez. Azt hasznalom a rift ota es meg most erre is ra tudtam rakni. Na az egy jo befektetes volt. 😃

Kulonben unreal, hogy milyen eles kepet ad. Screen door effect szinte nincs is.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@vyne: Az a baj hogy hiába tart a technológia (lekövetés,megjelenítés stb.) Ott ahol, ha nincs rá tartalom... :/ 1-2 alkotást leszámítva (egyik a Half Life Alyx,mert tényleg rohadt jó játék lett! Mondjon akárki akármit!) Nincs több sajnos... pedig akkora potenciál lenne ebbe a VR be hogy kegyetlen... ez lehetne a jövő,de sajnos valamiért még mindig nem alkotnak rá 1000-el...néha kidobnak 1-2 jobb címet és annyi,én majd visszatérek a VR hez egy jó 5-10 év múlva. Mert ez még mindig gyerekcipő számomra.
0
0
0
0
vyne avatar
@bukta2: Hat ez a vr kb ugy indult mint anno az ms dos jatekok, akarmilyen hulyen hangzik is ez. Legalabb annyi ido lesz elerni azt a minoseget mint ami a pc-n van most mint amennyi volt onnan idaig.
Vannak jo jatekok azert
Asgards wrath meg stormlands egesz jok. Innentol mar csak jobb es jobb lesz.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció