Hamarosan elérhetővé válik a Core i3-8300 és az i5-8500

Szerző: xoki | 2018. January 21. | hír | 22 hozzászólás

Már többször lehetett hallani a Core i3-8300, valamint a Core i5-8500 modellekről, amelyeknek most kiderült a megjelenési dátuma és árazása is egy ausztrál webáruháznak köszönhetően.

A 6 magos i5-8500 nem rendelkezik hyper-threadinggel. Ennek ellenére valamivel gyorsabb lesz, mint az i5-8400. Az alap órajele 3Ghz lesz, és egyelőre nem ismert a turbo, de mivel az i5-8400 esetében ez 4Ghz, így az új CPU esetében valószínűleg ez valahol 4,2Ghz környékén lesz.

Az i3-8300 egy 4 magos CPU és szintén hyper-threading nélküli modell, ellenben egy aránylag magas órajel jellemző rá, amely 3,7Ghz lesz.

Ha minden igaz, az Intel egy K jelzés nélküli Core i5-8600-at is kiad majd, amely sokkal alacsonyabb áron lesz beszerezhető.

Átszámolva az árak a következők:

• Core i3-8300 - 211 AUD = 138 EUR / 169 USD
• Core i5-8500 - 290 AUD = 189 EUR / 231 USD
• Core i5-8600 - 329 AUD = 215 EUR / 260 USD

Hozzászólások: 21
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
Teljesen egyet értek! de még annyival kiegészíteném hogy nem csak a CPU kat érinti ez a dolog hanem a VGA-t//Memóriákat stb
0
0
0
0
no avatar
Igy már nem éri meg megvenni, sebbezhetőséggel nem kéne.
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@carl18: Az meg van, hogy mostanre kiderült az, hogy minden gyártó majdnem mindegyik processzora érintett? Ami játékra használható vagy ajánlott az mind érintett, legyen intel vagy AMD.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: De az amd-t nem érinti a Meltdown. 😜 Azért ez a súlyosabb probléma. Csak hogy tud te is pontosan miről is van szó. De mindegy én egy darabig már amúgy se váltok, amíg elég a mostani gépem főleg addig nem. 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nagyon jó, viszont a következő gépem inkább Ryzen-es lesz. 😃
0
0
0
0
💬 8
Arthur Morgan avatar
@hashimoto: Lehet jobban jársz 😆
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Arthur Morgan: Mondjuk az még odébblesz, bőven van még kraft az FX-ben is, nem vagyok 4k60fps homár mint itt páran, teljesen elég ez. 😃
0
0
0
0
thug85 avatar
@hashimoto: "nem vagyok 4k60fps homár mint itt páran"
Most akinek van rá igénye és kerete is, akkor az szerinted "homár"? Ha nekem lenne rá pénzen én is a maximumra törekednék. Az, hogy mekkora pénzkidobás az más kérdés, mert kinek mi a fontos.
0
0
0
0
szilver avatar
@thug85: Ha lenne rá pénzem sem vennék 4k monitort és társait..fullhd 60fps bőven több mint tökéletes nekem.
0
0
0
0
thug85 avatar
@szilver: Itt most nem azon van a hangsúly, hogy neked fölösleges hanem azon, hogy bizonyos felfogás szerint aki többet vagy jobbat szeretne nálad és esetleg fektet is bele az "homár". Eddig nem tudtam róla, de akkor én is az vagyok, mert én szeretnék 4K-ban játszani.😆
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@thug85: Na meg a jót könnyű megszokni 😃
elsőnek nem kell, valahol kipróbálod aztán meg nem tudsz nélküle élni 😃
Én még a mostani gépemre is azt mondtam h nekem ilyen se kell mert kb semmivel se játszok, aztán ott tartok hogy ez is kevés 😂
0
0
0
0
thug85 avatar
@YoRHa 2B: Nekem sem volt semmi bajom a FHD-val (konkrétan azóta sincs) amíg haveromnál nem játszottam egy WQHD monitorral épp azután, hogy beújítottam egy 24"-es FHD monitort. Szidtam magam miatta, hogy miért nem próbáltam én ezt ki előbb valahol.😀 Teljesen más élmény, legalábbis nekem az. Addig nem hiányzott amíg meg nem tapasztaltam milyen. Azóta játszottam 4K-n is, hát engem megvett kilóra.😆 De azt még jelen állás szerint korainak érzem, azt meg is kell normálisan hajtani valamivel. De az elkövetkező évek úgyis erről fognak szólni. Szép lassan úgyis átveszi az uralmat, mint ahogy a VGA-t váltotta az XGA, azt az SXGA stb., stb.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@thug85: igen pontosan erre gondoltam 😃
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
És majd itt is bejelentik pár év múlva , hogy " hát sebezhető volt , de inkább elmaszatoltuk a dolgot" 😀 😆
Nekem hatalmas mínusz amit az elmúlt hetekben csinált az intel.

Nem ide tartozik , de a memóriáknak az ára is az egekbe van, a VGA piacról nem is beszélve. Lassan gépet se éri meg majd építeni játékra.
0
0
0
0
💬 4
Zoli869 avatar
@Arthur Morgan:
Lassan gépet se éri meg majd építeni játékra.


Már most sem éri meg eddig sem nagyon érte meg, mert annyira szánalmasan meg vannak csinálva a "gépigények" persze hogy az életben nem kéne akkora gépigény neki, csak nem is értem miért nem hekkelik meg a hozzáértők és járatják le a sok hulladéknak nevezett játékot had lessenek a játékgyártóknak nevezett ny.m.rékok.
0
0
0
0
no avatar
@Zoli869: Vegyél konzolt akkor. Az megéri (a játékok árait leszámítva, de nem a store-ból kell venni és akkor még az sem gond). Hogy miért is éri meg jobban? Kifejezetten játékra találták ki, hozza a szintet grafikában, az új Xbox One X meg natív 4K-ban is képes játékokat futtatni mindezt csak 160 000Ft-ért. A PS4 Pro is gyönyörűen jeleníti meg a játékokat, de tényleg, mindezt max 130 000Ft-ért. Nem natív 4K-ban, az csak konvertált, de attól még gyönyörű. Itthon nekem van egy PS4 Pro, csak azért mondom. Amúgy korlátolt az erőforrásuk a konzoloknak és ebből fakadóan nagyon jól kell rá optimalizálni, amiben nem szenvednek hiányt. Ezért lehet az, hogy hozzák grafikában a szintet. Hisz gépen, ami bármilyen erős lehet, akár a legerősebb is a piacon, nem muszáj konzolos szinten optimalizálni játékot és a játékfejlesztők az adott platform által elérhető maximum teljesítményt veszik figyelembe javarészt. Szóval igazából nem nyomorékok, csak profitorientált cégekről van szó, akiknek így éri meg a dolog.
0
0
0
0
xCube avatar
@kiskeni: @ kiskeni:

Ezt sikerült eléggé érthetetlenül megfogalmaznod.

A konzol célhardver, csak egy adott rendszerre kell optimalizálni, ami éveken át ugyanaz marad. Így az idő elérehaladtával ugyanaz a hardvert egyre jobban ki tudják használni. PC esetén millió féle kombináció létezik, ott muszáj egy API -ra fejleszteni, mert hardver szinten nem lem lehet a sok különbözőség miatt. Ha a hardverrel API -n keresztül kommuniálsz az mindig lassabb lesz, mint ha direkt a hardverrel beszélnél.
0
0
0
0
xCube avatar
@Zoli869: @ Zoli869:

"nem is értem miért nem hekkelik meg a hozzáértők"

Talán mivel ez nem ennyiről szól? Az optimalizálás nem egy kód feltörése, hanem egy folyamat, ami az egész fejlesztőcsapatot igénybe veszi. Optimalizálható a kód, de ugyanígy a modellek, hangok, textúrák, stb.
nem állítom, hogy nincsenek olyan rosszul optimalizált (itt most csak a futásteljesítményrew gondolok) címek, amiken nem lehetne még pár hónap munkával sokat javítani, de azért azt sem szabad elfelejteni, hogy manapság már exponenciálisan nő a hardverigény még kis részletesség emelés mellett is. Régebben amikor 1.000 poligonos modellekről tértünk át 5.000 majd 10.000 -esre az hatalmas ugrás volt látványban (5x és 10x -es javulás), most viszont borzasztó nehéz hasonló lépést tenni, 60.000 - 100.000 -re (ami nincs kétszeres ugrás) is hatalmas erőforrástöbbletre van szükség, nem beszélve a mikropolygonok problémájáról. És itt akkor csak a modellekről besdzéltem. A textúrák részletessége dettó nagyon erőforrás érzékeny, itt is négyzetesen növekszik a helyigény és áteresztési igény.
A legtöbb modern játék PC verziójának van olyan beállítási módja, amin elfut egy alsó középkategóriás gépen is és nem úgy néz ki, mint egy rakás lócitrom.
0
0
0
0
Wihay avatar
Reméljük ezek által le mennek a proci árak.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Wihay: What? Drágák a procik? Azért figyelembe veszed az adott processzor által nyújtott teljesítményt és az árcímkézést, azaz az ár/érték arányt? Ha nem, itt egy összehasonlítás. A mostani i3-ak hozzák az előző generáció i5-jeinek teljesítményét, mindezt jó 20 000Ft-al olcsóbban kb. Konkrétan az i3-8300-ra és mondjuk az i5-7500-ra gondolok. Még nagyjából az i5-7600-at is hozza, és még mindig kiemelném, hogy bő 20-30 000Ft különbség van közöttük. De ott van az AMD vonal, náluk a ryzen 5-ig szerintem eléggé olcsók a procik. A ryzen 7 sem drága, csak annyit azért én már nem adnék processzorért. Viszont ha az i7-7700k-t hasonlítom a 8700k-hoz akkor igen, van egy "kis" árkülönbség. Viszont a 8700k a több mag miatt máris ugyanolyan jó, ha nem jobb munkára, mint a ryzen, mellette még erősebb játékok terén is az előző generációhoz képest. Azt aláírom, hogy az új generáció annyit nem hoz pluszban, hogy megérje rá váltani, főleg a mostani felállás mellett, hogy még nincsenek közép- és alsókategóriás lapok, de nem is mondta senki sem, hogy mindig a legújabbat kell venni. Gép építésnél nem ez az elsődleges szempont, de nem is utolsó. Azért nem árt, ha kiszolgálja az idejét, és nem egy régebbi generációs húzott procit használunk ami egyértelműen hamarabb avul el.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@kiskeni: Abban egyetértek , hogy nem éppen egy elavult platformra kell építkezni , de tegyük fel ha valakinek fontos az , hogy ne kerüljön sokba a váltás abban az esetben pl egy i5 4460 is jó választás lehet főleg akkor ha megakarja tartani a DDR3 ramjait az illető. És egy combos vga-val még jó kis gamer pc-t lehet összedobni a fent említett proci köré. És azután szintén tehet még bele egy 1150-es I7-et. Bár ha csak játékra kell egy gép én azt mondom egy I5 is elég. De ahány ember annyi igény 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció