GTA 6: videófájlok, képernyőképek és a forráskód egy része is kiszivárgott

Szerző: xoki | 2022. September 18. | hír | 17 hozzászólás

Az elmúlt néhány hónap alatt többször is szóba került a Grand Theft Auto 6, amelyet azóta hivatalosan is megerősítettek. Megbízható forrásokból pedig már tudjuk, hogy a játék helyszíne Vice City lesz, illetve egy férfi és egy női főszereplőre számíthatunk. Most viszont, a videójátékok történetének egyik legnagyobb szivárgásának köszönhetően már mozgás közben is láthatjuk a játék korai verzióját.

A GTAForums felhasználója, teapotuberhacker 3 GB-nyi fájlt osztott meg, amely körülbelül 90 videót jelent a GTA 6 korai tesztváltozatából. Állítólag sikeresen hozzáfért a Rockstar belső rendszereihez, hogy ellopja az említett tartalmakat. Ez a Red Dead Redemption 2 esetében is megtörtént már, és ekkor a Take-Two beperelte a leaket szétterjesztő hírportált is. Szóval, amennyiben kíváncsiak vagytok a videókra, nagyon egyszerűen megtalálhatjátok azokat a videómegosztókon és a közösségi oldalakon.

A szivárgás részeként a játék forráskódjának egy darabja is felkerült a világhálóra, amely elég rossz hírnek számít, és könnyen belső halasztáshoz vezethet, mivel az ilyesmit nagyon komolyan szokták venni a fejlesztők.

Visszatérve a kiszivárgott videókra, először sokan nem hitték el, hogy tényleg a Grand Theft Auto 6-ról van szó, mivel grafikailag egyáltalán nem mondható lenyűgözőnek. Ugyebár a játék korai, pre-alpha változatáról van szó, így ez egyáltalán nem meglepő. A két főszereplőt és a helyszínt látva viszont már egyre biztosabbá vált, emellett hivatalos közlemény még nem érkezett ugyan, de többen, köztük Jason Schreier belső forrásai is megerősítették, hogy a kiszivárgott információk valóban a Rockstar szervereiről származnak.

Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto VI
Megjelenés: 2025. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Rockstar North
Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sean avatar
Érdekes, manapság minden csak úgy kiszivárog. Végülis olcsóbb mint a reklám, és gyorsabban is terjed.
1
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@Noressz: Kivizsgálni ki(k) a ludas(ok), takarítani a leakeket, átszervezni a fejlesztést (biztonsági intézkedések, esetleg home office minimalizálása/tiltása) hogy minél kevesebb eséllyel ismétlődjön ez meg, munkamorál csökkenése, stb. Egyelőre még azt se tudni pontosan hogy mekkora a kár, a forrás állítása szerint még több és nagyobb is van ahonnan ez jött.
0
0
0
0
no avatar
@Han-Tyumi: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Noressz: Többek között azért is mert a nagy gaming magazinok kommentszekciójában olvasható több ezer olyan reakció, hogy "jó szarul néz ki" mert nem jut el az átlag proli tudatáig, hogy egy több évvel ezelőtti pre-alpha-t lát, sőt fogalma sincs, hogy mit jelent a pre és alpha szó, csak annyit lát, hogy a GTA V-től is puritánabb is a megjelenése. Ez nyilván rossz hatással van az általános megítélésre ezzel együtt pedig akár az eladásokra, a későbbi marketing kampányok sikerességére, nem utolsó sorban pedig magának az alkotónak, azoknak a névtelen hősöknek akik ezeket a szuperprodukciókat kalapálják évekig egy borzasztóan demotiváló hatással jár.. Senki nem szeretné, hogy mielőtt előad valamit, legyen az zene, film, gyerekként egy iskolai előadás, könyv, igazából bármilyen szellemi termék részletei az előtt kiderüljön egy nem végleges állapotában mert nem tökéletesre csiszolt, jellemzően "demo" állapotban van és amikor maga az alkotó elveszti az elsőbbségi jogát, hogy ő szembesítse elsőként a közönségét a produkciójával abban a formában ahogyan ő szeretné az nagyon lehangoló tud lenni.

Ne magunkból, egy videojátékokkal foglalkozó fórum tagjaiból indulj ki akik feltehetően értenek valamit a gaminghez, legalábbis is biztosan jobban mint az átlag koca player aki annyit tud, hogy "kalóz dutyi meg gétéja azok jók". Csak amikor ezek az emberek elé kikerül egy ilyen szivárgás nem a debug konzolt kezdik el olvasgatni és elemezni, hogy milyen scriptek folynak játék közben hanem annyit lát, hogy ugyanaz a rendőrkocsi van a VI-ban mint az V-ben.
0
2
0
0
no avatar
@Noressz: Szerintem minden játékot a megjelenés előtt és nem utána jelentenek be, nyílván ehhez is lesz bemutató. Ez viszont nem egy bemutató, hanem a fejlesztők saját klippjei teszteléshez egy fejlesztői verzióban. Egy direkt marketingre tervezett trailer messze nem ugyanaz mint amik itt leakeltek.

Alap marketing hogy nem akkor mutatot be a terméket mikor még nincs mit belőle mutatni.

Emellett nem csak a játékot láttuk meg, hanem konkrétan a forráskód valamennyi része került ki a szabadba.
0
0
0
0
venator5 avatar
Első ránézésre nekem változatlanul a GTA V grafikai motorjának tünik. Meg nem mondanám hogy nem-e arról készültek a felvételek.
0
0
0
0
💬 1
Cougarmy avatar
@venator5: Nem is feltétlen kell vadonatúj motor alá. Frissítve lesz az új technológiákkal, az egészen biztos. Anno a GTA5-öt az IV akkori R.A.G.E motorjával hajtották fejlesztés alatt. Van is pár korai fotó neten, ahol még konkrétan a HUD is az IV-ből van.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Érdekes nekem azért hogy nemrég erősítették meg hogy készük a GTA 6, és amiket "elloptak" infókat a játékról ha jól tudom 2 éves dolgok. Na már most hogyhogy csak ilyen régiek szivárogtak ki? Esetleg az utóbbi időben megint elhanyagolták a fejlesztést és lelassult minden? Egyébként nekem úgymond tetszett a játékmenet és a grafika/animációk. Szerintem fixen egy vagány játék lesz. Viszont attól még hogy nincs kész még rengeteg grafikai elem nincs rajta és összességében egy nagyon lecsontolt változatot láttunk. De attól még nekem nem tűnik olyan grandiózusnak ismétlem énis tudom hogy nagyon kezdetleges még és grafika b*zi sem vagyok de attól még én azt látom hogy GTA5 motor lehet. Nekem az a "csalódás" hogy mindig láthattunk nagy különbségeket a részek között, tesztem azt a régi felülnézetes és a 3 között. Persze a VC után már nemvolt akkora durranás de maga a környezeti elem és a színek feldobták. Az SA-nál láthattunk egy hatalmas kidolgozott környzetet. A GTA 4-nél egy léhengerű grafika tárult elénk, új játék meneti elemek mint a fedezékrendszer például. Azt jött a GTA 5 ami gyakorlatilag az SA egy-két játékmenet és környezeti elemét átvéve az évtized egyik legjobb játéke lett. (mondom ezt úgy hogy nekem ma napig az 5 számít a leggyengébb darabnak). Majd "most" itt van a GTA 6 aminél félek nem fogunk grandiózus dolgokat látni. Max a küldések izgalmában és egy jó sztorijában láthatunk majd újat. De persze ez az egész játék iparra igaz, ma már nem lehet újat mutatni, csak fájó hogy legalább 10 de inkább 12 év fog eltelni mire az 5-re megérkezik a 6....

Nagy mindegy ez az én kis hétfő reggeli filozofálásom, persze lehet velem nem egyet érteni.
0
0
0
0
💬 6
bukta2 avatar
@Payphoner: Jól látod, énis ezz gondolom, bár messzemenő következtetéseket nem lehet ilyen videókból levonni ugye, de azért egy alap fizikát lehet látni még ha elnagyolt is a dolog, és az autó irányítás full gta v ös :D de szerintem biztos baró game leszvez is! Az V nek már vagy 4x nekiugrottam de valahogy mindig félbeszakadt és nem sikerült végigjátszani... de szerintem alsó hangon van még egy 2-3 évem bepótolni mire a 6 megjelenik... bejelentés, halasztás stb... 2025 előtt én nem számítok GTA VI ra, ha lenne is egy adott dátum tudjuk hogy napjainkba ez semmit nem jelent... akár 1 héttel a játék start előtt is képesek elhalasztani
0
0
1
0
Cougarmy avatar
@bukta2: Nagy megjelenések 2025-re vannak datálva. Gondolom elakarják eleve kerülni a legutóbbi botrány megismétlését. Másfelől (szeintem) az ötödik résszel tartalmi problémák vannak. Nincs kihasználva offline módban a map, eleve kevesebb a misszió, mint az IV-ben, azok is hagynak sokszor kívánni valót maguk után. Persze ott az online mód lehetősége, viszont volt beígérve anno offline bővítés is, amiből kb semmi sem lett, illetve az online kontentjei nem használhatóak offline.
0
0
0
0
Xsite avatar
@Payphoner:
Majd "most" itt van a GTA 6 aminél félek nem fogunk grandiózus dolgokat látni. Max a küldések izgalmában és egy jó sztorijában láthatunk majd újat


Ezt pár leakelt videó alapján el is döntötted? Ugye tudod, hogy a grafikai része a dolognak (modellezés, dizájn, render stb.) majd a teszt fázist követően lesz végleges? Imádom ezeket a kijelentéseket pár félig sem kész játékról leakelt videó alapján... Nem kell agyalni rajta, várni kell, vagy nem várni. Majd a készítők törik a fejüket, hogy milyen legyen, mi meg úgysem látatlanban kell megvegyük. :D
0
0
0
0
Payphoner avatar
@Xsite: kb 3x kihangsúlyoztam hogy ez az év véleményem és a most is azért van idézőjelben és azért említettem többször is hogy TUDOM hogy még kezdetleges a dolog csak kb elmondtam a véleményem és hogy mik a megérzéseim
1
0
0
0
Biki187 avatar
@Payphoner: Igen, nagyon jó észrevétel! 2022 szeptemberében valaki ellopott 2019-es fejleszési állapot videóit, képeit?!? Vagy valami kikukázott/elhagyott/megtalált laptop hdd-ről kerültek elő?! Pár kérdést felvet...
Remélem a Rockstar Games töretlenül folytatja a fejlesztést és csak a jogi osztálynak lesz túlórája az miatt, hogy rálépjenek valakinek a kaszára!!
0
0
1
0
Payphoner avatar
@Biki187: Örülök azért hogy van aki a mondanivalót is észre veszi :D
0
0
0
0
Xsite avatar
Imádom a kommenteket amiket látok, hogy ez milyen sz*rul néz ki, milyen gagyik az animációk, meg ezen dolgoztak eddig? De egyikük sem jön rá, hogy ezek nem a kész játékról készült felvételek. 🤣
3
0
6
1
💬 3
MC MaRcI avatar
@Xsite: Igen a legtöbb játék az utolsó simitasokig szarul néz ki
Csak hát sokan ezzel nincsenek tisztába
Én azon lepődtem meg inkább hogy már ilyen jól néz ki és nem szürke karaktereket látok
0
0
2
0
kazuhiro avatar
@MC MaRcI: Nemrég olvastam egy tweetet, valaki azt írta hogy az alpha már olyan jól néz ki mint egy majdnem befejezett ubisoft játék 😅
0
0
0
0
Xsite avatar
@kazuhiro: Na igen, azt elfelejtettem hozzátenni, hogy ezek 19-es felvételek ha minden igaz. 😅
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció