GTA 6: egy bennfentes szerint messze még a megjelenés

Szerző: Pafry | 2021. June 30. | hír | 41 hozzászólás

Szinte nem telik el hét anélkül, hogy ne látna napvilágot egy-egy Grand Theft Auto 6-ra épülő pletyka, „szivárgás”, vagy csak egyszerű latolgatások. Ezek nagyobbik része még csak közlésre sem méltó, hiszen gyakorlatilag bárki előállhat hasonló, koholt tényekkel, azonban ha ezt egy olyan ember teszi, akinek a szava a megbízhatóbbak közé tartozik, akkor arra azért odafigyelünk általában.

Így történt most is, hiszen a múltban többek között a Call of Duty vagy a Battlefield épp aktuális részeiről pontosan tudósító Tom Henderson szólalt meg a játékkal kapcsolatban, különféle belsős forrásokra hivatkozva.

A szivárogtató elárulta, hogy a korábbi állításoknak megfelelően a játék a modern kori Vice Cityben fog játszódni, és egy egészen érdekes részletet is megosztott a térképpel kapcsolatban, ugyanis szerinte a területek majd folyamatosan változni fognak, ahogyan telik a játékban az idő, hasonlatosan például a Fortnite térképének változásaihoz. Ezzel tehát egy rugalmas és változatos vidéket kapnánk, amely egyedülálló lenne a széria történetében.

Henderson azt is elmondta, hogy ezúttal is több főszereplője lesz a történetnek, többek között megkapjuk a sorozat első női főhősét is, akinek fontos szerepe lesz majd a történetben. Arról azonban, hogy a játék mikor áll majd készen arra, hogy megjelenjen, a férfi lelombozó híreket közölt: a fejlesztés még közel sem jár a folyamatok vége felé, így 2025 végét lőtte be egy esetleges megjelenésre, ami azért valljuk be, még eléggé messze van.

Mindenesetre, mint minden GTA 6-tal kapcsolatos „hírt”, úgy ezeket az állításokat is érdemes alapos fenntartásokkal kezelni, hiszen mindaddig semmi sem lesz teljesen biztos, amíg a Rockstar maga nem közöl bármit is a már most is bődületes elvárások elé néző játékáról.

Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto VI
Megjelenés: 2025. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Rockstar North
Hozzászólások: 41
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
szilver avatar
Az az érzésem hogy ez egy hatalmas nagy csalódás lesz.Mindenki várja a ,,csodát,, a fenomenális újításokat minden téren...stb.Aztán nehogy seggreülés legyen a vége mint ez manapság lenni szokott.Én is várom,nem arról van szó hogy drukkolok hogy így legyen.De minden esetre nem lepődnék meg ha ne adj isten nem úgy sülnek el a dolgok mint ahogyan azt hirdetik majd.Véleményem szerint számítani kell minden bakira és más eltérő ,,finomságokra,,... 😃
0
0
0
0
💬 3
sean avatar
@szilver: Szerintem ők is tanultak bőven a CD Projekt Red-től. Ráérnek bejelenteni akkor ha már biztosra tudnak menni, nem 200x elhalasztani aztán kiadni félkészen.
0
0
0
0
szilver avatar
@sean: Konkrétan a GTA IV-es optimalizálásra gondoltam egyrészt.Hogy hát egyszer már előfordult.Nah de nem is ez a lényeges inkább amire kitérnék.Attól tartok végtelenül leegyszerűsített,lehetőségektől megfosztott lesz.Mint pl san andreas,egy interaktív tartalommal tele,óriási területen játszódó,számtalan küldetés és egyéb dolgokkal töltött játék után kiadtak egy lecsupaszított,monoton 4.-ik részt.Nah valami ilyesmitől félek jobban.
0
0
0
0
sean avatar
@szilver: Nem hiszem hogy az új rész 5-nél sokkal egyszerűbb és csupaszabb lenne, gondolom rengeteg dolgot átemelnek majd az 5-ből (mint anno a 4-ből az 5-be). Igaz ha nem lesz túl sok újítás, vagy egy jól kitalált sztori akkor sokan csalódni fognak. Egy olyan játékot összerakni ami több millió gamer közül mindenkinek tetszik szinte lehetetlen, az elégedetlenek tábora pedig mindig sokkal hangosabb mint az elégedetteké.
0
0
0
0
DarkPlanet avatar
Szerintem 2024-2025 előtt esélytelen 😀
0
0
0
0
Thomaz avatar
The Elder Scrolls 6 vagy Grand Theft Auto 6 vajon melyik jön hamarabb ez itt a nagy kérdés.
0
0
0
0
💬 1
Astia avatar
@Thomaz: TES 6 hamarabb jön az biztos.
0
0
0
0
carl18x avatar
Tegyék meg tétjeiket, szerintem a GTA 6 2025-2030 táján jöhet. A GTA 5-ből még mindig dől a lé így minek fejlesztenének új játékot.
Végül is ha a San andreasra van még kereslet akkor minek GTA 4-5.
Jön év végén a GTA 5 nextgen, de lehet a következő konzolgenerációra fogják ezt is újra portolni. PS6/Xbox 3 Series 😆
0
0
0
0
szhusi avatar
Amíg az GTA V-ből kaszálnak addig nem igen sietős és, hogy nextgen játék lesz, addig sincs értelme kiadni, amíg nincs elég új konzol tulajdonos, aki megvásárolja. Régiekre kiadni, nincs értelme valószínűleg bírni se fogják, ahogy a Cyberpunk-ot sem. 2023 előtt semmiképp nem lesz szerintem.
0
0
0
0
💬 2
santakigyo avatar
@szhusi: A CP 2077 azt simán elk... ták mert semmi extrát nem mutat az a játék csak ment a humbuk.
Egyébként mire megjelenik ebből valami, szerintem már selyes, hogy frissített konzolok is lesznek.
Addigra a régi generáció elfelejtódik.
0
0
0
0
szhusi avatar
@santakigyo: Hát azért Night City elég komplex lett, grafikai szempontból, vertikálisan nagyon nagy terület, szép textúrák és modellezések amik megfogják rendesen a régi hardvereket pc-n és lastgen konzolokon is. Erre értettem, hogy nem bírják.
0
0
0
0
no avatar
Csak azt remélem, hogy megint nem a 7-14 éves korosztályt akarják megcélozni célcsoportnak...
0
0
0
0
💬 1
no avatar
kezet foghat a half life 3-al 😃 (vicc)
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@Benihun55:
(vicc)
kösz, azt hittem már babgulyás recept 😆
0
0
0
0
Apor avatar
Jó munkához idő kell.

😃
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Apor: A rosszhoz még több 😜
0
0
0
0
Apor avatar
@LordSzalko: Pontosan.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Milyen első női főhős? Ezek nem játszottak soha az első résszel?
https://images.gamebanana.com/img/ico/sprays/5d362cd260a0e.jpg
0
0
0
0
💬 5
bigfooot avatar
@SuperPuma: mivel a cikkírója a GTA 1 megjelenéskor még gondolatban sem volt ,így nem sok esélyt látok rá 😃
egyebként sajnos az első két részt sokszor elfelejtik és csak a 3ik résztől veszik számon a részeket, de mondom ez inkább csak amiatt mivel nem mai játékok és felülnézetes így az új generációnak már teljesen kimaradt, a felhasználók közül szerintem kevesene játszottak ezekkel amikor megjelentek 😀
0
0
0
0
Jani0589 avatar
@bigfooot: Szerencsére ezen kevesek közé mondhatom magamat. Fantasztikus élményt jelentett már az első résszel is játszani bő 20 éve, de a második se volt semmi. 😃
0
0
0
0
Pafry avatar
@Jani0589: Biztosan nagyon jó játék az első két rész is, nekem eddig valóban kimaradtak sajnos, de ami késik, nem múlik 😉
0
0
0
0
bigfooot avatar
@Pafry: szerintem tuti tetszeni fog, persze kicsit át kell szellemülni ennyi év után ,de majd ha ráérzel akkor meg nem lehet letenni 😀 ,de ez jó hogy pótolni akarod a régi részeket is,az első két rész után mégjobban leesik az ember álla hogy hova jutottak az V ig résznél
0
0
0
0
bigfooot avatar
@Jani0589: nah tök jó 😀 én 99 ben először a GTA 2 vel játszottam de egyből ráfüggtem ,aztán jött az első rész utána 😀 brutál jó kis gamek jelentek meg akkor, nem véletlen hogy 1998 at mondják a játéktörténelem legjobb évének 😀
0
0
0
0
sunny474 avatar
Amíg tejel a fejőstehén, addig csak minden nap egy sor kódot írnak hozzá. Hova siessenek 😃
0
0
0
0
💬 1
Gamernold avatar
@sunny474: So true... 😂😂
0
0
0
0
Rocky12 avatar
A GTA 6 az új Half Life 3, egy ideje mondom már 😊
0
0
0
0
bigfooot avatar
Remélhetőleg mikor megjelenik már lehet venni videokartyát 😃
Raernek, jöjjön ki akkor amikor végeztek, csak a PC verzió is jelenjen meg egyből, ez az egyetlen kérésem 😃
0
0
0
0
no avatar
A női karakternek minimum leszbikusnak kell lennie, különben meg sem veszem 😆
0
0
0
0
💬 7
cabus26 avatar
@hikadam: Majd a játékos alakíthatja a nemi identitását 😃
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@cabus26: Sőt ha nem lehet neki penis size-t állítani, akkor sem veszük meg. 😃
0
0
0
0
cabus26 avatar
@Mesterlovesz: Valami mást kell kitalálni,azt már a cyberpunk is tudta.
Sztem nem lesz benne karakter generálás.
0
0
0
0
no avatar
@cabus26: Akkor most már nem csak a szakáll, de a fanszőr is realtime fog nőni?
Olyan még úgyse volt 😆
0
0
0
0
cabus26 avatar
@hikadam: Majd olyan fejlesztés lesz benne,hogy szerv kereskedelem és nagyobb tüdővel hosszabb ideig tud majd az ember úszni 😆
0
0
0
0
szilver avatar
@cabus26: Pedig a karakter generálás egy igen nagy változás lenne,mert olyan még úgy sem volt(single player GTA-ban).Bár akkor nem tudom hogy kapcsolódnának a storyhoz a dolgok,mert ugye ahhoz meg külön jellemrajz kellene hogy hiteles legyen minden.Érted hogy értem?! 😃
0
0
0
0
cabus26 avatar
@szilver: Pontosan ezért írtam,hogy nem lesz benne ilyen max mellméret nők esetén,vastagság,haj típus szerint lesz benne.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Én azt mondom, hogy oké csinálják ameddig úgy látják, hogy nincs a tökéletes felett legalább 10%-al, csak akkor ha már az előző rész meg eközött lesz 12 év ne kelljen már a PC-s portra külön még másfél évet várni, adják ki egyből.
0
0
0
0
💬 1
Payphoner avatar
@MrPAYER: Na az lenne az abszolút kicseszés ha megjelenne 2025/26 felé a PC verzió meg 2027. Érdekes amúgy hogy a S.A megjelenése után másfél-két évvel kezdődött a PS3, Xbox 360 éra és mégis 4 év alatt össze raktak egy GTA IV-et. És arányaiban az legalább akkora ugrás volt mint most lenne az V után a VI. És persze értem én hogy minek gürcöljenek ha jön a pénz az V-ből de akkor is. Ha 12-3 év fog kelleni arra hogy megjelenjen az új rész az előzőtől számítva az egy vicc. Gondoljunk csak abba bele milyen lassan telt el az az idő amíg a Half-life újra életlejét adott magáról az Alyx szerepében. Az olyan 15 év volt. És nem egy teljes-értékű játékot kaptunk.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Amíg jól tejel az 5. rész, s megveszik minden generációra, addig nem is fogják elsietni a 6. rész kiadását.
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@NTSC Jani: Igazából nem is kell. Az ötödik rész történetvezetése szeritnem gyenge lett, a feladatok pedig nem mindig voltak jól megdizájnolva.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció