GeForce RTX 3090 Ti is készülhet

Szerző: xoki | 2021. May 24. | hír | 25 hozzászólás

A jelenlegi csúcskártyák sem számítanak olcsó mulatságnak - főleg a kialakult hiány miatt -, de lehetséges, hogy az Nvidia egy újabb prémium kártya kiadására készül. A Zotac FireStorm overclocking szoftverében az RTX 3080 Ti és RTX 3070 Ti mellett felfedezték az RTX 3090 Ti-t is, amely biztosan átveszi majd a legerősebb gaming GPU címet a jelenlegi csúcstartótól, az RTX 3090-től.

Ez mind szép és jó, de jelenleg még az RTX 3080 Ti és az RTX 3070 Ti bejelentésére sem került sor, bár több jel is arra utal, hogy a hónap végén végre lelepleződnek majd. Ezzel szemben az RTX 3090 Ti-ről mindössze a korábban említett információ áll a rendelkezésünkre, tehát két lehetőség áll fenn: a Zotac hibázott, vagy tényleg érkezik ilyen kártya is, de csak jóval később számíthatunk rá.

A GeForce RTX 3090 GA102 processzorából még kisajtolhatnak egy kis extra teljesítményt, hiszen jelenleg a 10752 CUDA magból 10496-ot használ, illetve a 84 SMX helyett pedig 82 clustert. Bár ezek feloldása nem igazán eredményezne kimagasló teljesítménynövekedést, így valószínűleg nem sok értelme lenne kiadni az RTX 3090 kártya Ti verzióját.

Hozzászólások: 25
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TuskenRaider avatar
Aztán minek? 2milláértt?! Inkább ne is legyen!! Előbb szálljanak le a fóldre az árazásokkal!!
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Amikor elgondolkozol hogy a félre tett pénzedből egy 3090Ti legyen vagy egy BMW amire 8 éve vágysz... 😃 😃 Szerintem maradok a jó öreg 1060-asomnál... Kitartóan küzd még a mai napig 😀
0
0
0
0
RaggaBone avatar
Csak nekem gyanús hogy sorra jönnek az új vga-k pedig chip hiány is van meg minden?
0
0
0
0
💬 8
odinx avatar
@RaggaBone: Hát gondolom ott van nekik egy csomó a raktárban, mivel most mindenki veszi, mint a cukrot.
0
0
0
0
no avatar
@odinx: Ha egy csomó lenne nekik a raktárban, akkor az azt jelentené hogy nem fogy kellőképpen, már pedig az utolsó darabig lerabolják a készleteket, szóval szerintem pont hogy kong a raktár az ürességtől mert amit betolnak a raklapon azért már szórják is kifele 😃
0
0
0
0
odinx avatar
@LordSzalko: De, akkor, hogy lehetséges chip hiány van és mégis vannak új kártyák? Vagy maradt nekik még anyag videókártya gyártásra? Valamelyik nap néztem RP videót, ott azt mondta, hogy vízhiány miatt lehet befognak zárni egy gyárat, ha nem lesz esetleg esőzés. Szóval ez a sok új kártya nekem nagyon fura. Meg ez a videó is:

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
@odinx: Új kártyák többnyire selejtekből keletkeznek amik két elvárt érték között teljesítenek és viszonylag sok az ilyen darab keletkezik a gyártás során. Az ilyen 3-5% különbséggel érkező kártyáknál pont ez a helyzet, kiszórják mert úgy is megveszik, kukázni őket meg nem éri meg mert egyébként jól működnek csak némileg alul teljesítenek. Spoiler!
Láttam már pár videót redditen, ahol mutogatják a megpakolt polcokat, viszont ezek már kb. akkor el vannak adva mikor felrakják a polcokra, aztán megint fél-egy hónapig kong az ürességtől, ahonnét én szoktam rendelni németből ott gyakorlatilag már jó ideje nem lehet kártyát kapni, pláne AMD-t, de ahogy néztem máshol is pangás van, egy-két gyártóból van 5-10db raktáron de ennyi.
Gyártás optimalizálás pedig folyamatosan történik, hogy gördülékenyebben mennyen, akár csak a mostani Ryzen B2 esetében. 90Ti esetében meg passz, bár amennyire fölöslegesnek tartom bele se mentem különösebben, de elképzelhető, hogy azért nem oldják meg egyszerű aktiválással mert az már nem stabil 😃

Komolyabb csapadékhiány esetén a TSMC beszállíttatja a vízkészletet különböző területekről, ha viszont olyan komoly mennyiségre lenne szükség akkor az ebből származó extra költségeket a partnerekre fogja rádobni, ha továbbra is gyártatni akarnak, ez pedig ismételten csak megnöveli az árakat. Ha ebbe a partnerek nem fognak belemenni akkor persze bezárják, viszont az világviszonylatban hatalmas visszaesést fog eredményezni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Azért az nem megy olyan könnyen, hogy csettintésre hoznak el a vízkészletből
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Senki nem is mondta, hogy egyszerű folyamat.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Én legalábbis az üzemcsarnok bezárása mellett tenném le a tétet. (Na meg úgy amúgy is ivóvízről van szó, azt azért egy valamire való vezető sem adja csak úgy 😆 )
0
0
0
0
odinx avatar
@LordSzalko: Hát érdekes. Köszi.
0
0
0
0
Liptik avatar
Majd, ha jön a 40-es széria, akkor veszek 20-as szériás kártyát, ha meg jön az 50-es, akkor meg neg veszek egy 30-ast. Persze, ha normális áron lehet beszerezni.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Megjelenik a 3090Ti... és 6hónapra rá jön a sima 4090 es ami veri majd 😃
0
0
0
0
no avatar
Juhúú, erre vártam, már elő is rendelem.
Ja várjunk.... nincs rá 5 millióm hogy 3 fps-el jobban fussanak a játékok. 😀
0
0
0
0
PotykaPal avatar
Inkább oldanák fel az RTX 3090-ben rejlő olyan jellegű utasításkészleteket, ami miatt a kártya minden aspektusát érdemes lehetne professzionális felhasználásra is alkalmazni, mert bizonyos szempontból az RTX Titán, ami egy Turing alapú kártya elpicsázza az RTX 3090-et.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@PotykaPal: Nem mert akkor nem tudnak kiadni kártyát a jól megszokott ~3%-os teljesítménykülönbséggel.
0
0
0
0
Apor avatar
Úgy felröhögtem, leköptem kólával a monitort.
0
0
0
0
💬 2
Scorn Face avatar
@Apor:
leköptem kólával a monitort

Az nagy baj, mi lesz eztán?
Hogy fogsz így kockulni? 😆
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: Hogy, hogy...nagyon egyszerű.

Veszek két 3090 Ti kártyát. Az egyikkel kockulok, a másikat összetöröm pajszerral szuperlassított felvétel alatt.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Átlépjük a 2 milliós álomhatárt ár szempontjából 😂
0
0
0
0
💬 5
Apor avatar
@cabus26: Valaki 8 éves Opelt vesz megkímélt állapotút idős fogorvos házaspártól, valaki pedig új videokártyát.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: Volt ilyen munkatársam, aki fogorvostól vett megkímélt Opel-t.
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: Látod! Megmondtam én! 😃
0
0
0
0
cabus26 avatar
@Apor: Biztosan lesz olyan,aki megveszi és nem milliomos
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció