First-party AAA horrorjátékon dolgozik a Sony

Szerző: xoki | 2022. April 03. | hír | 2 hozzászólás

A Firesprite Games a Sony által felvásárolt stúdiók egyike, melyet a Studio Liverpool egykori tehetségeiből álló csapat alkot. Az eddig elsősorban VR-címeken dolgozó fejlesztőcsapat állítólag egy AAA horrorjátékot készít az Unreal Engine 5-ben.

A Firesprite nemrég egy álláshirdetést tett közzé, amelyből kiderült, hogy egy narratíva által vezérelt AAA horror-kalandjátékon dolgoznak az Unreal 5-ben. Sajnos nem részletezték a projektet, de mindenképpen érdekes bejelentésről van szó, hiszen a PlayStationre egyáltalán nem jellemzőek a komolyabb horror címek. Ugyebár az Until Dawn, az Until Dawn: Rush of Blood és a The Last of Us is ebbe a csoportba sorolható, de semmiképpen sem nevezhetők valódi horror élménynek.

A Firesprite eddig a VR-címekre fókuszált, ezért a horrorjátékuk valószínűleg szintén kapcsolódni fog a platformhoz. Mivel a Sony jelenleg a PSVR 2-n dolgozik, így tényleg ez lenne a leglogikusabb, de a hivatalos bejelentésig ez mind csak találgatás.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Edven avatar
Az Until Dawn miért nem nevezhető valódi horror élménynek? Paráztat is és meg is ijeszt nem egyszer-kétszer. 😀
3
0
0
0
💬 1
Payphoner avatar
@Edven: Ezt akartam énis kérdezni.... A last of us valóban nem számít annak szó szoros értelmében, de az Until Dawn az a bármilyen szemszögből nézzük kő-kemény horror.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció