Felbukkant egy Ryzen 7 PRO 4750G benchmark

Szerző: xoki | 2020. July 18. | hír | 7 hozzászólás

Az AMD jelenleg is nagyban dolgozik az új többmagos APU-kon, amelyek közül a Ryzen 7 PRO 4750G felbukkant a Geekbench adatbázisában, és az elért adatok alapján kimagasló teljesítményre lesz képes.

A 8 magos és 16 szálas APU a Ryzen 7 3700X teljesítményével vetekszik, és bár a Geekbench-en elért eredményeket egy kicsit nehéz objektíven összehasonlítani, ez semmiképpen sem mondható rossznak. A Ryzen 7 PRO 4750 Renoir APU Radeon Vega 8 integrált grafikával rendelkezik, amely éppenhogy meghaladja a 2000 MHz-et.

Az említett két CPU egymagos teljesítménye szinte teljesen megegyezik. A 4750G 1248 pontot, a 3700X pedig 1266 pontot ért el a teszt során. Többmagos teljesítményben a 3700X a maga 9151 pontjával azért lekörözte az APU 8205 pontját.

Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
odinx avatar
Durva cucc AMD, csak így tovább. Mi lesz még itt???😎
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@odinx: Intel versengés, azt pl adnám. Kíváncsi vagyok mit rittyent az Intel, ha valaha 14nm alá jutnak, ha már így is tartani tudják a versenyt (még ha túlárazottan is). Ezzel nem azt mondom, hogy jobbak, csak azért a felszínen fenn tudnak maradni a konkurenciával szemben teljesítményben, és ez tagadhatatlan (csak lennének olcsóbbak).
0
0
0
0
odinx avatar
@kiskeni: Hát az Intel soha nem volt arról híres, hogy olcsón adta volna a cuccait, éppen ezért építettem Ryzen konfigot. Nekem jövőre egy Ryzen 3600-ra csere meg egy combos GPU és erős konfigom van. Aki meg akar vegyen Intelt.😀
0
0
0
0
no avatar
@odinx: Nem azon van a hangsúly, hogy "jajazIntelkellazjobbfejlesszenmár". Azon, hogy igenis legyen versenyképes, legyen ott a piacon mint konkurencia, mert így legalább a mostani árak nem szállnak el pár év múlva az egyeduralom miatt. Láttuk milyen, ha egyeduralkodó valaki a piacon, nem akarom, hogy az AMD is az Intel nyomdokaiba lépjen, így igenis meneteljen csak az Intel is (még ha drágábban is). Kell a verseny és ebben igazából nem is számít, ha az Intel drágább. Ha jelen van és alternatívát nyújt, az bőven elég már az AMD féken tartásához (hogy ne szálljon el árban netán).
Néhanapján egyébként az Intel is meglepő procikat dob piacra, amiknek elég jó ár-érték aránya van. Ilyen volt pl. a G4560, vagy az i3-8100 is (megjelenésükkor persze). Ez így menjen is tovább, én szurkolok mindkét gyártónak. Nekem csak win-win, ha mindkettő menetel.
0
0
0
0
odinx avatar
@kiskeni: Ez igaz, de megnéznék egy kb. pár ezer forintos eltérést procikban AMD vs Intelnél. Kíváncsi lennék milyenek lennének az eladások.😃
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Ez már egy jó alap lehet olyasvalakinek akinek nincs pénze egyenlőre vga-ra,de használható gépet akar magának,és nem csak a polcon nézegetni a komponenseket míg meglesz minden. Még kompromisszumokkal játszhat is ezt azt az integrált vga-val.
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@Viktorinho: Igazából már az FM1 korszakban is több értelme volt egy APU-nak, mintsem külön-külön egy Athlon II X2-t és egy HD6450-t megvenni.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció