Facebook: 30 millió felhasználó adatai jutottak illetéktelen kezekbe

Szerző: xoki | 2018. October 13. | hír | 17 hozzászólás

Körülbelül két hete a Facebook a felhasználók tudtára hozta, hogy 50 millió fiókot érintő sebezhetőséget használtak ki a hackerek, de ekkor még nem árultak el semmi konkrétumot azzal kapcsolatban, hogy az érintett felhasználók adatai illetéktelen kezekbe kerültek-e avagy sem.

Tegnap a Facebook egy újabb közleményt tett közzé, amelyben pontosan leírják, hány személy érintett az ügyben, valamint pontosan milyen adatokat is kaparintottak meg. A Facebook arra is lehetőséget ad, hogy megnézzétek, mi a helyzet a ti személyes adataitokkal, de először nézzük, pontosan mi is történt!

A támadók kihasználták a „Megtekintés mint” funkcióban rejlő sebezhetőségeket, ezzel megszerezve a felhasználók hozzáférési tokenjét. Eredetileg az érintett személyek számát 50 millióra lőtték be, de mint kiderült, „csak” 30 millióról van szó. Egy automatizált technikával különböző fiókokat irányítottak a támadók. Egyik felhasználói fiókról a másikra haladva megkaparintották körülbelül 400 000 személy tokenjét. A támadók ennek a 400 000 fióknak egy részét használták ki, hogy megkaparintsák további 30 millió fiók tokenjét. 15 millió felhasználó esetében a támadók kezébe jutott a név, valamint az elérhetőségek (telefonszám, email vagy mindkettő). 14 millió személy esetében a fentieken felül még a nem, a felhasználónév, a nyelv, a vallás, a születési hely, a jelenlegi város, a használt eszközök fajtája, iskola, munkahely, a 10 legutóbbi bejelentkezési hely, követett oldalak, valamint az utolsó 15 keresés szintén a támadók kezébe került. A maradék 1 millió személy esetében pedig nem fértek hozzá az információkhoz.

Látogassatok el erre az oldalra, hogy megtudjátok, a ti fiókotok érintett-e az ügyben.

Az elkövetkező napokban pedig maga a Facebook is küldeni fog egy üzenetet mind a 30 millió személy számára, amelyben részletesen kifejtik azt is, hogy pontosan milyen adatok kerültek a támadók kezébe. A Facebook közleményét itt találjátok.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ladislav avatar
Nálam nem történt semmi... Hogy én mindig kimaradok a buliból...
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@Ladislav: Aztán meg jönnek a szaudi ügynökök elhurcolni magukkal
0
0
0
0
gtafun avatar
[LINK]



Aki olvasgat ilyeneket az úgy is tudja...
0
0
0
0
herbmann avatar
Őszintén én kb lesz*rom. Egy dolog számít, hogy bankkártya-adataimat nem tudják. A születési dátumomat és a kapcsolati státuszomat nyugodtan megoszthatják az egész világgal.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Most is illetéktelen kezekbe juthat 😉 titkos szolgálatok ingyen járkálnak ki be az oldalakon.... mindent látnak...
0
0
0
0
💬 9
MaximumGame avatar
@susguy: Látom neked is egy alma van a fejed helyén tipikus sorban álló! Aki mindenre ezt a foss képet linkeli be 😉 hogy nagyon legyen a szinted az oldalon 😃
0
0
0
0
Aredarn avatar
@MaximumGame: valahogy azt is kell. 😃 .
0
0
0
0
susguy avatar
@MaximumGame: Eredetileg csak viccnek szántam abban a tévhitben élve hogy van humorérzéked, erre önszántadból a vonat elé vetve magad bebizonyítod hogy mennyire eltalálltam a lényeget a képpel. Köszönöm 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@susguy: [LINK]

[LINK]

Ajánlom ezt a 2 filmet 2014 előzménye és a 2016 os a folytatása ! a 2014 es Dokumentum film a 2. film meg filmként meg lett rendezve egy igaz történet !
0
0
0
0
susguy avatar
@MaximumGame: [LINK]

Válaszként én ezt ajánlom.
0
0
0
0
gigazte avatar
@susguy: 1-0 neked! 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@susguy: Eléggé elszállt a humorérzékem ezekkel a szarokkal szemben 😀 amikor azt látom hogy viccből valaki ilyeneket varrat magára a hasára pl ! mert ezzel akar viccelődni !
Amíg én tényeket és valós filmeket linkeltem neked, de egy kritikusan viccelődő mesét... amibe mindenkit kifiguráznak ! Számomra ez nem vicc, hanem totális csőd ! Olyan emberek viccelődnek ezek akik nem tudnak semmit ezekről ! Azoktól akik értenek a politikához meg nem fogok ilyen vicceket kapni 😉
Még mindig nem értem teljesen hogy mit szeretnél ezekkel 😃 Mert ezek a semmilyen válaszok elég szarok 😞
0
0
0
0
susguy avatar
@MaximumGame:
Még mindig nem értem teljesen hogy mit szeretnél ezekkel 😃

Annyit értesz az egészből hogy a bizonyos cégek hozzáférnek az ilyen adatokhoz, viszont gőzöd sincs hogy mit csinálnak vagy hogy ez mit jelent magadra nézve, pontosabban mit nem. Erről szól az epizód is.
0
0
0
0
no avatar
Akkor most mindenki látta ahogy a sző... s...emet kitörlöm?
0
0
0
0
💬 1
Rocky12 avatar
@Dpoci: 😂 😂 😂

Nem szólok róla senkinek
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Na szép. Az én fiókom állítólag nem érintett ez ügyben, de nem tudom már miben bízhatok...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció