Ezentúl AMD, Nvidia és Intel Arc kártyákat is készít a Biostar

Szerző: xoki | 2023. June 02. | hír | 32 hozzászólás

A tajvani Biostar AMD és Nvidia kártyákat már kínál, de hamarosan piacra dobja első Intel Arc videókártyáját is, amely úgy tűnik, az Arc A380 SKU-n alapul, tehát kezdetben az alsó kategóriát fogják megcélozni. A dizájnt ábrázoló első képeket a Wccftech szerkesztője, Hassan Mujtaba osztotta meg, aki a Biostar Computexes standjánál szúrta ki a GPU-t. Mini-ITX kialakítású termékről van szó, amelyen egyetlen ventilátor és hűtőborda található.

Ezzel a Biostar a negyedik olyan céggé válik, amely piacra dobja mindhárom nagy gyártó GPU-it. Eddig kizárólag a Gigabyte és az MSI foglalkozott mindegyikkel, de az Acer nemrég jelentette be, hogy Radeon szériát készít. Szóval bármelyik cégóriás GPU-járól is legyen szó, hamarosan négy nagy vállalat egyedi kínálata közül válogathatunk.

AMD, Intel és Nvidia GPU-t egyaránt kínáló cégek:

• Biostar
• Gigabyte
• MSI
• Acer

További Intel Arc gyártók:

• ASRock
• Matrox
• Gunnir
• Sparkle

A Biostar egyelőre nem jelentett be további Arc GPU-kat, ami igazából egyáltalán nem meglepő, hiszen az új gyártóknál elég gyakori, hogy először a legolcsóbb SKU-t választják ki, és csak később fordítanak erőforrásokat a közép- és felső kategóriára.

Hozzászólások: 32
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
dvxx avatar
Vesz valaki ilyen noname vacakot? biostar és a szutyok társai: sapphire, colorful, kfa2, powercolor, xfx.... milyen neves világmárkák...🤣🤣🤣

Nálam az EVGA volt a nyerő, amíg ki nem száltak a buliból. 😕 Azóta MSI, Asus, Gigabyte, ami szóba jöhet. Persze szigorúan csak és kizárólag Nvidia oldalról. 😉😎 Szerencsére nincs nagy árkülönbség a nevesebb gyártók termékei között sem, így egyértelmű,hogy jobban megéri az a plusz pár 10 ezer a biztos minőséget.

Az Intel, meg maradjon a prociknál. Még legalább 5 év, mire a középkategóriában valami konkurencia féleséget képesek lesznek elérni. Túl nagy a lemaradásuk.
0
2
0
0
💬 17
kovb677 avatar
@dvxx: sapphire híres az amd kártyáknál többi viszont tényleg noname és gyanúsan olcsóak is.
0
0
0
0
dvxx avatar
@kovb677: ott elfér, az Nvidia se foglalkozik vele :D
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@dvxx: Sapphire az az amd hivatalos márkája,nem csoda ha nvidia-t nem gyártanak. Na meg powercolor-ra mondani,hogy szutyok. De az asus a coil wine nyoszörgésével biztosan jobb.
0
2
1
0
dvxx avatar
@Viktorinho: akkor vegyél powercolort. :)
az én ausus kártyám valami csoda folytán nem nyöszörög :P
0
0
0
0
kaland21 avatar
@dvxx: Most nem kötözködni szeretnék de az XFX az LGA 775 időszakban volt nekik durva cuccaik pl linkelek neked egyet! Igen ez régen volt de én annyira nem mondanám szutyoknak!
https://prohardver.hu/teszt/maximumra_kapcsolva_nforce_790i_ultra_sli/xfx_nforce_790i_ultra_3-way_sli_alaplap.html
0
0
0
0
dvxx avatar
@kaland21: de, ez, alaplap, nem VGA.... :/
ilyen szempontból asrock lapot vennék, de kártyát nem. samsung ssd és samsung telefon oké, de samsung montiort már nem. vannak márkák, amik egy területen jókat gyártanak, a többibe meg nem. vannak, amik meg több területen is az élmezőnybe vannak. gondolom nem véletlen hogy napjainkban nem lehet már kapni xfx lapokat. mondjuk, ha 15 éve 80ezret elkértek érte nem is csodálom.
0
0
0
0
PoPet avatar
@dvxx: Mondjuk a Samsung pont gyárt nagyon jó monitorokat is. Minden gyártónak minden kategóriában lehetnek jó és szar termékei is, ezért nem fogom megérteni soha pl a ROG, MSI vagy Alienware fanokat, akik mindent csak az adott címkével vesznek.
0
0
0
0
dvxx avatar
@PoPet: volt samsung monitorom, de nem jött be. én amelyik márkában csalódok, vagy nem megfelelő a minősége, olyat többet nem veszek. amelyik márka pedig beválik annál maradok. elektronika iparban inkább fizetek többet a minőségért, mint hogy vegyek, egy gagyi minőséget, ami tönkremegy aztán vehetek másikat (sajnos volt már ilyenben tapasztalatom).
1
0
0
0
PoPet avatar
@dvxx: Nagyon sok választásom már nem lenne vásárláskor, ha ilyen elvet követnék. És nem a márka neve fog minőséget biztosítani vásárláskor, hanem az alapos utánajárás, tesztek, vélemények olvasása. Igaz, még úgy is kifoghat az ember akár gyári hibás darabot, de ilyenkor jön képbe, hogy egy brand hogy kezeli a helyzetet. Ha simán, gyorsan megy a csere, az is egyfajta pozitívum, ahogy alá is áshatja a céget ha bullshitel, mint pl az Asus füstölgő alaplapjaira adott válasz.
0
0
0
0
dvxx avatar
@PoPet: Szerintem igy is sok valasztasi lehetoseget hagytam. Az elore tajekozodas ez esetben sem hagyhato ki, de egy nevesebb marka eseteben kisebb az esely akar a meghibasodasra , akar a gyari hibas kiadasra. A garanciaval egyet ertek. Bar ez a bolton is mulik ahol vasarol az ember. En ezert is preferalom a megbizhato boltokat. 😉
0
0
0
0
Pokman avatar
@Viktorinho:
Na meg powercolor-ra mondani,hogy szutyok.
ugye? Csávókám azt se tudja eszike vagy isszák 🤣. Csak azt nem tudom hogyha az ember nem ért hozzá minek jártatja a száját...
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@Pokman: Nem hallott róla akkor csak sz@r lehet.
0
0
0
0
PoPet avatar
@Viktorinho: Vagy a haver ismerősének a haverjai mondta, hogy szerinte...
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@dvxx: Sapphire es Colorful azert top márka kínában. Colorful 2080 superem volt... Oda baszta hűtesbe az összes gyártót.. Bazi jó márka. A Sapphire meg AMD saját márkája tudtommal. És volt is Sapphire 5870 em ami 6970 et is oda verte olyan *** tuiningos volt gyárilag.
0
0
0
0
dvxx avatar
@MaximumGame: Ertem. Hasznald sokaig egeszseggel. 😊
En maradok a szamomra jol bevalt markaknal. 😀
0
0
0
0
Bokorfelugyelo avatar
@dvxx: Volt már referencia 980-am a pny-től, szintén tőle 1050-ti-om, egyikkel se volt semmi baj. Viszont az msi 570-emnek olyan coil whine-a volt, hogy a szomszéd is hallotta, pedig alul volt feszelve, asus strix 580-amnak dettó van egy kicsi, de annak nem olyan vészes. Xfx-et, meg a sapphire-t noname-nek nevezni meg elég erős szerintem. Bár kinek mi. :D
0
0
0
0
PoPet avatar
@Bokorfelugyelo: Volt asus, gigabyte, gainward kártyám nvidiából, igazából mind tette a dolgát, de vagy volt egy kis CW, vagy a venti volt hangos. Most az első AMD XFX, és ez a ""noname"" márka tetszik a legjobban eddig 😀 Nyúzhatom ahogy akarom, 65 fok fölé nem megy, halk még terhelés alatt is, anélkül meg még a ventik sem mennek.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Asrock az egyetlen jó itt a listàba.
0
1
0
0
💬 12
kaland21 avatar
@MaximumGame: MSI nagyon jó cég nekem évek óta csak MSI termékeim vannak! Asrock volt barátomnak csak panaszkodott rá úgy mint a Gigabyte-ra
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@kaland21: Jah igen MSi felett elsiklottam. Az is nagyon jó cég
0
0
0
0
kaland21 avatar
@MaximumGame: Szia MaximumGame!

Január 8-a után keresni foglak mert ahogy ígértem kész lesz a gép (sajnos a vga késni fog egy hónapot pénzügyek miatt) de fent lesz a profilomon a gép specifikációja képekkel remélem tetszeni fog neked. off tudom nem ide vág most ez a komment.
0
0
0
0
kaland21 avatar
@MaximumGame: Szia ma rakom ki az új gép konfigot képeket hamarosan prezentálok hozzá :)
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@kaland21: Ezt nem lehet ennyire általánosan kijelenteni, hogy melyik aib a jó vagy rossz, mindig egy adott hardvert kell megnézni. Nekem volt Giga kártyám, semmi baja nem volt, most pedig AsRock van, tuning potenciálban ha a vizeseket nem hozzuk most ide talán csak a Taichi jobb nála, ja de az is AsRock.... Pontosan ezért vannak a fórumok mint pl. a Reddit és a tesztek, hogy kiderítsd egy adott hardver melyik verziói a legjobbak, ez mindig változik.
0
2
0
0
kaland21 avatar
@MrPAYER: Igen ebben teljesen egyetértek veled! Én csak a saját tapasztalataimból indulok ki elég sok gépet pakoltam össze a 32 évem alatt magamnak és barátok/családtagok/munkatársaknak is. Volt, aki hozott anyagból szerette volna, hogy építsek neki valamit és sajnos (igen arányokat nehéz felhozni példának, de most azt fogok) Giga/Asrock részből sokat kellett gariznom akár alaplap akár kártya volt az, amit hoztak nekem sőőt Asusból is nagyon sok terméket grazitattam már amin azért meglepődtem hisz Repuplic of Gamers! Viszont ha valaki megkér engem én csak MSI/EVGA/NZXT/G.Skill/Collermaster/Corsair/Seasonic termékeket ajánlok.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@kaland21: be quiet! is minőségi tápegység terén, hűtésük is van.
0
0
0
0
PoPet avatar
@kovb677: Az alsó kategória ők sem a legjobbak, hasonló árban vannak sokkal jobb választások is.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@PoPet: Dehogy alsó, Tier A -ba (god tier) szerepel psu tier list szerint és más oldalak szerint is. Straight power 11 és dark power 12 nagyon jó táp. Egyszinten van a Seasonic focus gx és titanium tápokkal.
0
0
0
0
PoPet avatar
@kovb677: Mondom az alsó kategóriában nem a legjobbak. A 30k körüli szinten. System Power 9/10 helyett pl a Seasonic B12 BC-je olcsóbb és jobb is. LLC és DC-DC valamit viszonylag újabb modell, de a Cooler Master vagy a Gigabyte is ad hasonlót olcsóbban.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@PoPet: Bocsi félreértettem, igen alsóba tényleg jobb választás a seasonic de komoly gép alá gold-osat raknék felette lévőekből.
0
0
0
0
kaland21 avatar
@kovb677: Igen a be quiet! is jó márka de csak felsoroltam egy párat a hozzászólásomban.
0
0
0
0
kovb677 avatar
Nálam az asus vagy msi változat a nyerő.
3
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció