Ezek voltak a Summer Game Fest 2021 legfontosabb bejelentései

Szerző: Pafry | 2021. June 10. | hír | 5 hozzászólás

Lezajlott a 2021-es Summer Game Fest, amely korrekt hosszúságú volt, majdhogynem még töménynek is nevezhető, hiszen néha csak kapkodtuk a fejünket a rengeteg bejelentés után, amelyek gyakorta félpercenként váltották egymást. Ám most összeszedtük az esemény legfontosabb bejelentéseit, mozzanatait, melyekből a legnagyobbat természetesen a show végére tartogatták.

Tiny Tina's Wonderlands

Bemutatkozott a Gearbox új looter-shootere, amely a Borderlands szériából ismert Tiny Tina karaktere köré épül. Minden van itt, amit elvárhatunk a fejlesztőktől: mesés grafika, pörgős akciók, humoros atmoszféra, és persze egy indokolatlan unikornis. 2022 elején érkezik.

Metal Slug Tactics

Visszatér egy, a 90-es években népszerű pixelgrafikás játék, a Metal Slug Tactics, némileg modern köntösbe bújtatva.

Death Stranding Director's Cut

Hideo Kojima a rövid vendégszereplése után csak úgy „mellékesen” bejelentette egy igencsak érdekes trailer kíséretében a Death Stranding Director's Cut-ot, amelyet már korábban is pletykáltak. Ez a változat egyelőre csak PS5-re lesz elérhető valamikor a közeljövőben, és tulajdonképpen ez lesz a next-gen verziója a legendás játéktervező legutóbbi alkotásának.

Jurassic World Evolution 2

Kissé váratlanul, de érkezik a népszerű franchise-ból készült, 2018-ban megjelent parképítős játék második része, amely ráadásul még idén elérhetővé válik a fontosabb platformokon. Egyelőre csak egy előre renderelt kedvcsinálót láthattunk, így nem tudni, milyen játékmenetbeli újításokra számíthatunk.

Lost Ark

A Smilegate és az Amazon Games új, Diablóra erősen hajazó alkotása is bemutatkozott egy elég látványos előzetes keretein belül. A Koreában már évek óta népszerű MMORPG most végül nyugaton is tiszteletét teszi. Látványos csatákra és izgalmas történetre számíthatunk, ráadásul a cím idén ősszel már meg is érkezik az áruházakba.

Call of Duty: Warzone Season 4

Június 17-én érkezik az új szezon a Warzone-ba, amely új fegyverekkel, új operátorokkal és még új térképekkel is megtámadja a játékosok szabadidejét. Ezzel együtt természetesen a Cold War is kapni fog egy masszívabb frissítést.

Free Guy előzetes

Ryan Reynolds vendégszereplése következett, majd ezzel együtt a főszereplésével készülő filmnek, a Free Guy-nak érkezett egy új előzetese, amely masszívan tele lesz videojátékos referenciákkal. A filmet idén augusztus 13-án kezdik el vetíteni az amerikai mozikban.

Among Us tartalomfrissítések

Az Innersloth közzétette az Among Us roadmapjét, amelyben többek között új skinek, új szerepek, valamint egy új játékmód, a Hide & Seek is tiszteletét teszi majd. Ám hogy mikor jönnek az új tartalmak, egyelőre nem derült ki.

Salt and Sarcifice

Egy érdekes grafikával rendelkező platformer-akciójátékot láthattunk a Salt and Sacrifice képében PS5-re és PS4-re, amely majd 2022-ben érkezik valamikor.

Solar Ash

PS4-re és PS5-re kapott új gameplay előzetest az Annapurna Interactive játéka, a Solar Ash, amely még mindig rendkívül pörgősnek és gördülékenynek tűnik. A játék még az idei évben megjelenik a fent említett platformokra, PC-n pedig Epic Games-exkluzivitást fog kapni.

Chivalry 2 Launch Trailer

A Chivalry 2 már ebben a pillanatban is játszható, de egy végső trailerrel még egy kicsit népszerűsítették a címet.

Escape from Tarkov

Akciódús videón a népszerű realisztikus lövölde, melybe érkezik egy új helyszín, Concordia. A játék továbbra is Early Access marad, ám hamarosan érkezik a 0.13-as frissítés, és vele együtt az új tartalmak.

Two Point Campus

Új felvonást kap a Two Point széria, ezúttal egy egyetemi kampuszra látogathatunk, amely már most nagyon hangulatosnak tűnik, és sokakat visszarepíthet a nosztalgia vonatán az iskolai időkbe. A játék valamikor 2022-ben érkezik majd.

Smite X Stranger Things

A népszerű multiplayer Smite egy érdekes crossoverrel támad, ugyanis a Netflix egyik sikersorozatának, a Stranger Thingsnek a főbb karaktereit is magába olvasztja. Az együttműködés július 13-tól lesz elérhető egy teljesen új battle pass formájában.

The Anacrusis

Gameplay előzetesen a négyfős co-op lövölde, amely egy korábbi Valve-nél dolgozó fejlesztő, Chet Faliszek vezetésével készült. 2021 őszén jelenik majd meg.

Rocket League X Fast & Furious 9

Az idei év talán egyik legnagyobb volumenű filmje, a Fast & Furious immáron kilencedik felvonása érkezik hamarosan, a Psyonix pedig beleteszi a széria legnépszerűbb autóit a Rocket League-be. A közreműködés július 17-től lesz elérhető.

Bloodhunt

Ugyan ez nem a sokak által várt Bloodlines 2, ám a Bloodhunt szintén a népszerű Vampire: The Masquerade világában játszódik, amely egy ingyenes battle royale akciójáték lesz a Sharkmob fejlesztésében. A tervek szerint még 2021-ben megjelenik.

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

Sztori előzetest kapott az antológia harmadik felvonása, ahol az iraki háborúban irányíthatunk majd különböző katonákat. Ám a sötétben úgy tűnik, sosem leszünk egyedül teljesen. Az epizód még az idei évben megjelenik, október 22-én.

Tales of Arise

A Bandai Namco új JRPG-je is kapott egy új trailert, melyben különféle karakterek mutatkoznak be, akik később fontos szereplők lesznek a történetben. A játék még az idei évben, szeptember 10-én jelenik meg.

Planet of Lana

Bemutatkozott a Thunderful és a Whishfully nevű kis fejlesztőcsapat új játéka, a Planet of Lana, amely művészi art style-t és különleges atmoszférát vonultatott fel rövid előzetesében. A játék alapvetően platformer elemeket tartalmaz, és úgynevezett két és fél dimenzióban folyik majd a játékmenet. Xbox-ra és PC-re jelenik majd meg valamikor 2022-ben.

Overwatch 2

Aaron Keller, a játék nemrégiben kinevezett vezető fejlesztője vendégeskedett a show-ban, és ha már ott volt, szót is ejtett néhány karakterről, akik az Overwatch 2-ben fognak szerepelni.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

Július 9-én érkezik a népszerű széria következő játéka, amely most megkapta a maga sztori előzetesét.

Endless Dungeon

Új előzetesen a tavaly bemutatott, Amplitude által fejlesztett felülnézetes lövölde, amely a legutóbbi The Game Awardson vonta magára sokak figyelmét. A SEGA gondozásában fog megjelenni, egyelőre ismeretlen időpontban.

Az Insomniac Games két vezetőjével volt egy kisebb beszélgetés az új Ratchet & Clank: Rift Apart kapcsán, a fejlesztők pedig holnap egy Twitch stream keretein belül játsszák majd végig a játék első óráját.

Giancarlo Esposito, a Far Cry 6 főgonosza jelentkezett be videochaten keresztül, hogy elmesélje, mennyire élvezte Anton Castillo eljátszásának minden pillanatát, és azt mondta, egyáltalán nem érzi úgy, hogy gonosz karaktert játszana. Hiszen Anton imádja az országát, így valószínűleg általa egy morálisan szürke, és remélhetőleg emlékezetes karakterrel gazdagodik majd a Far Cry-játékok univerzuma.

A frissen alakult Deviation Games két vezéralakja lépett a színpadra, hogy bejelentsék a PlayStationnel való együttműködésüket az első, már előkészületben lévő projektjükkel kapcsolatban, amely egy AAA címnek ígérkezik, ám még bőven messze van a megjelenése.

Back 4 Blood

Gameplay előzetesen a Left 4 Dead széria szellemi örököse, a Back 4 Blood, amely egy halasztás után idén október 12-én fog megjelenni. Nyáron pedig egy zárt béta formájában lehet majd kipróbálni a játékot.

Tunic

Egy még 2018-ban bejelentett indie ügyességi játék, melyben felülnézetből kell irányítanunk egy kis rókát, lesz benne felfedezés, puzzle elemek, plusz még egy kis harc is, de ennél többet jelenleg nem tudtunk meg róla.

Tribes of Midgard

Ismét egy felülnézetes akció-RPG, melyben a viking mitológia elemei köszönnek vissza a játék szinte minden pillanatában. Annyi bizonyos, hogy a harcok mellett kraftolós és építési mechanikákat is tartalmazni fog. Július 27-én jelenik meg PC-re, PS5-re, valamint PS4-re.

Evil Dead: The Game

A Saber Interactive a népszerű Gonosz Halott filmek alapján hozta létre legújabb játékát, amelyből most egy részletesebb gameplay előzetest láthattunk, tele akcióval, és persze 1000 liter vérrel. Pontos megjelenési dátumot sajnos egyelőre itt sem kaptunk, ám a játék még 2021-ben megjelenik.

És a nagy finálé: Elden Ring gameplay előzetes

A várakozásnak vége, a FromSoftware egy hihetetlenül epikus előzetesben leplezte le új játékának, az Elden Ringnek a világát, mely nem szűkölködik sem a látványvilág, sem pedig az akció terén. Úgy tűnik, ezúttal is egy, a fejlesztőcsapathoz méltó alkotásra számíthatunk, valamint a történetvezetésre sem lesz panaszunk egészen biztosan, hiszen a sztoriért a trónok Harcát megalkotó George R.R. Martin felel. A legvégére pedig egy végleges megjelenési dátumot is kaptunk, amely 2022. január 21-én esedékes.

Ezek voltak a Summer Game Fest 2021 legfontosabb bejelentései. Ti melyik játékot várjátok ezek közül?

Tiny Tina's Wonderlands
Tiny Tina's Wonderlands
Tiny Tina's Wonderlands
Megjelenés: 2022. March 25. (PC)
Műfaj: Akció, Szerepjáték
Fejlesztő: Gearbox Software
Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
five-0 avatar
és persze egy indokolatlan unikornis


Butt Stullion igen is indokolt karaktere Tiny Tina agymenésének! 😆
0
0
0
0
💬 1
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@five-0: Jaja, az volt a legjobb szerintem is az elozetesben! 😂
0
0
0
0
no avatar
Escape from Tarkov vidi sokkal autentikusabb lett volna, ha az is tele lett volna cheaterrel 😆 Elder Ring kifejezetten várós, akár csak a Tiny Tina's Wonderlands.
0
0
0
0
no avatar
Elden Ring tuti vétel lesz ps5-re
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Kíváncsi vagyok a Tiny Tina's Wonderlands koncepciójára, minden esetre elég fura a videóanyag róla! 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció