EVGA: DVD helyett pendrive

Szerző: xoki | 2018. May 21. | hír | 16 hozzászólás

Jacob Freeman Twitteren jelentette be, hogy az EVGA új alaplapja mellé mostantól pendrive kerül a megszokott DVD helyett.

Minden új alaplap mellé a lenti képeken látható 8GB-os pendrive kerül, amelyre természetesen az újonnan vásárolt termék illesztőprogramja kerül majd. Legtöbben az internetről töltik le a legújabb drivereket, de ettől függetlenül mindig jó, ha kéznél van egy ilyen. Jacob Freeman is felhívta rá a figyelmet, miután az egyik hozzászólásban felbukkant a téma: „Először egy Ethernet driverre van szükséged. Akárhogy nézzük, még mindig jobb, mint a CD/DVD, még akkor is, ha nem használod.”

Mindenképpen hasznosabb, mert ugyebár a pendrive másra is használható lesz, nem úgy, mint a nem újraírható CD/DVD.

Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DDarkness avatar
Én még nem nagyon láttam EVGA alaplapot. Valakinek van vele tapasztalata? Mennyire jók? Pl van MSI ASUS szinten?
0
0
0
0
💬 3
hashimoto avatar
@DDarkness: Hát ha olyan jó mint az msi, akkor kösz nem 😃
0
0
0
0
DDarkness avatar
@hashimoto: Mi a bajod az MSI-vel? Én már évek óta azt használok, és 1x sem volt vele bajom (3 alaplap, 2 videokártya).
0
0
0
0
hashimoto avatar
@DDarkness: Egy nyomorult backplatet nem bírtak tenni a szarjukra, nekem kellett csinálni egyet, mert olyan volt a kártya, mitn a pisai ferde torony.. Persze, még van más gondja is, de minek soroljam.. 😃 RGB persze jutott ebbe a rohadt kártyába, az olyan marha fontos.
Hulladék programjaik vannak, alaplapból nem egyet hallottam megdögleni, nekem is volt, a vrm szarrásült állandóan, a pci sín is feladta idő előtt..
Csak ennyi, igazából biztos van jó cuccuk, csak nem tudom hol.

Érdekes, volt 480 Strixem, nem volt soha gondja, a mostani lapommal sincs gond, ez is Asus.. 😃
0
0
0
0
F4T4L 3RR0R avatar
A mai trendeket és a technológiai fejlődést tekintve már ideje volt meglépnie ezt valamelyik gyártónak, sőt jó kérdés hogy ezt miért csak most lépték meg. Jómagam is már idejét sem tudom hogy mikor írtam vagy csak használtam bármilyen lemezt habár a gépemben még benne van az ODD de már-már csak díszként funkcionál. OS-t is flash meghajtóról telepítek kb. mindig és a cégnél is eléggé kihalóban vannak az optikai eszközök. Remélem hamarosan a többi gyártó is követi ezt a példát. Manapság már egyre kevesebben használnak optikai adattároló eszközt, írót/olvasót sőt a legtöbb új PC-be már ODD-t sem építünk be persze más az hogy egyes házak már nem is tudják fogadni az optikai író/olvasó eszközöket. Az optikai lemezek szépen lassan arra a sorsra fognak jutni mint anno a floppy vagy még korábbról a lyukkártya mely ma már a PC-s történelem egy szelete.
0
0
0
0
no avatar
Nem is értem, hogy 2018-ban miért van szükség lemezre. Nagyjából 5-6 éve egy darab sem került a kezem ügyébe. Mondjuk a hardverekhez mellékelni egy-egy lemezt talán olcsóbb mint egy pendrive-ot, bár ebben már nem vagyok biztos.

Mondjuk vannak akik meg foggal körömmel kiállnak a lemezes tartalmak mellett.
0
0
0
0
💬 2
tivike avatar
@LordSzalko: A gyári autórádióm csak CD-s. Van még szükség rá. 😀 (Ja, kicserélhetném, de akkor nem lenne fedélzeti meg multikormány.) A témához kapcsolódóan amúgy tényleg felesleges. Ez egy jó megoldás.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@tivike: CD-s rádió AUX-szal, teljesen tökéletes.
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
A HP-s konfigom DVD-ről eleve nem is telepíthető sajnos, ezért csak pendrive-ról sikerült a Win 10 telepítés.😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Elég fura hogy erre eddig kellett várni... vannak dolgok amik megakadtak a PC-s evolúcióban. Kíváncsi leszek mikor lesz végre lecserélve az alaplapokon az a nyavalyás előlapi kábel csatlakozás. ennyi év alatt sem sikerült valami kényelmesebbet kitalálni...? sok gyártó már az alaplap i/o shieldjét is ráteszi az alaplapra, az is miért csak most kezd elterjedni... annyi ilyen kis apróság van ami 10/20 éve nem változott...
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
És mivan ha ez is "nem újraírható" pendrive lesz? Vagy fogom azt letörölhetem róla a francba az illesztőt? Annak úgy nem lenne értelme.
0
0
0
0
💬 2
xoki avatar
@Warlordcommander: Erre nem tértem ki a cikkben, de újraírható. Ezt szintén Jacob Freeman erősítette meg amikor rákérdeztek Twitteren.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@xoki: Oh, köszi a választ😃
0
0
0
0
Pitti80 avatar
Végre van remény, már egy ideje várom, hogy valaki észrevegye az igényt. Sok felhasználó nem használ már cd\dvd eszközt, én játékot is tennék így ki, persze arról is futtatva.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció