Epic Games Store: nincs helye vacak játékoknak a platformon

Szerző: xoki | 2019. March 22. | hír | 35 hozzászólás

A Valve már több éve próbálja eldönteni, hogy milyen játékokat engedélyezzen az online áruházában. Először a cég szava volt a döntő, azt követően létrejött a Greenlight, amely lehetővé tette, hogy a felhasználók szavazzanak arról, hogy szívesen látnák-e az adott játékot a Steamen avagy sem. A legutóbbi változtatással pedig 100 dollár fejében bárki publikálhatja játékait a platformon, legyen az bármilyen minőségű alkotás.

Miután mindenféle rossz, problémás vagy lehúzás céljából készült játék is elérhetővé vált, a Valve kénytelen volt saját kezűleg eltávolítani azokat. Sajnos sok esetben ők maguk sem tudják eldönteni, hogy engedélyezzenek-e valamit vagy ne, de természetesen van egy határ, amely felett már nem siklanak el.

Az Epic jelenleg olyan szinten van, mint amilyen a Steam volt a kezdetekben. Az Epic Games vezérigazgatója, Tim Sweeney egy interjú során elmesélte, hogyan dönti el az Epic, hogy mely játékokat engedélyezik a platformon. Mondandóját azzal kezdte, hogy az Unreal Engine használata esetén bármilyen legális játékot készíthetnek a fejlesztők, és legyen az akármilyen furcsa, nem szakítják meg a projektet. Ezt követően a motort a Microsoft Wordhöz hasonlította, amelyben szintén azt írunk, amit csak akarunk. Az Epic Games Store esetében egy kicsit más lesz majd a helyzet, ugyanis egy bizonyos norma alá nem mennek majd, vagyis nem engedélyeznek vacak játékokat a platformon. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy csak AAA játékok kapnak majd zöld utat. Példának a Grand Theft Auto szériát említette meg, amely egy teljesen elfogadható erőszakos játék, de például nincs helye a platformon semmilyen pornójátéknak, illetve rosszul megírt és sokkoló hatást keltő címeknek sem, de a remek indie játékokat mindig szívesen fogadják.

Hozzászólások: 33
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
usbee avatar
A Greenlight-os megoldás szerintem a legjobb, ott legalább nem csak egy szűk csapat van, akik a jóég tudja, mi alapján ítélkeznek az egyes játékok felett, hanem ha sok embernek tetszik valami, akkor kikerül a Store-ba.
Így legalább objektívebb módon tud kikerülni valami. Simán lehet, hogy van olyan játék, ami az egyik embernek szemét, a másiknak lehet kincs
0
0
0
0
19ati93 avatar
de a store lehet vacak? ok 😂
0
0
0
0
WeKing avatar
A vacak játékoknak is megvan a maga kis játékosbázisa.. semmi gond, ha Mr. Epic nem árulja a saját platformján, Steamen majdnem minden is fent van 😀

Akit nem érdekelnek bizonyos játékok, annak a Steam nem is fogja az arcába nyomni.. nagyrészt érdeklődési kör szerint ajánlgatja a játékokat.. persze, bele lehet futni semmirevaló játékokba is de többségében én nem ezt tapasztaltam. Ha van szelektálásra lehetőség, akkor mindegy, hogy milyen gamek érhetőek el a storeból, lehet válogatni tetszés szerint, szűkíteni a kört, hogy mi tetszik mi nem stb... ja, hogy ilyen funkció nincs az Epic Store-nál.. akkor nem mondtam semmit 😆
0
0
0
0
💬 1
Andris18 avatar
@WeKing: Még egy kis idő és a szűrőt is feltalálják...
0
0
0
0
Geravor avatar
>nincs helye vacak játékoknak
>fortnite még mindig fent van

Congratulations, you played yourself
0
0
0
0
💬 14
Nemedik avatar
@Geravor: Pontosan ugyanez a mondat fogalmazódott meg bennem is. 😃
0
0
0
0
Ayistion avatar
@Geravor: Gratulálok! Elítéltél egy játékot, mert neked nem tetszik, vagy csak szimplán szar vagy benne. Ügyes.
Attól hogy neked nem tetszik, másnak még igen is tetszhet! Ha mindenki szarnak tartaná, valószínűleg nem lett volna ekkora hype-ja.
És ne értsd félre, nem védeni akarom az Epic Gamest, mert pont nem érdekel mi van az áruházukban, csak szimplán b*ssza a csőröm, amikor valaki egy rohadt bírónak hiszi magát. 😆
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Ayistion: A logikád alapján: Te egy embert, egy fórumtársad ítélted "szar"-nak valamiben, mert neked meg tetszik a játék. Azért, mert neked tetszik, neki még nem kell odalennie érte. Ha mindenki jónak tartaná, valószínűleg nem kellett volna neki hype.
Te megszólod a srácot valamiért és egy mondattal később megcsinálod ugyanazt egy kis extrával. (Mert te már nem egy játékot fikázol, hanem egy másik embert. Ami alapból sem szép dolog, de a saját elmondásod szerint oktalan is, hiszen te még csak nem is védeni akarod az epic gamest. Akkor miért? Szórakozás gyanánt?
Akkor rád is legyen érvényes ugyanez és te se bíráskodj itt.
És te se érts félre, nem védeni akarom a srácot, mert nem ismerem, csak az én csőröm meg az bassza, ha kettős a mérce. 😊
0
0
0
0
Ayistion avatar
@Memento Mori: Utólagos észrevétel, hogy a második mondatom végére nem "?" került, hanem pont, de ez már nem oszt és nem is szoroz. Másrészt egy szóval sem állítottam azt, hogy nekem tetszik a játék. De javíts ki ha tévedek. 😀 Az hogy nekem tetszik-e a Fortnite, azt a véleményt megtartom magamnak, amit egyébként sok embernek is tudnék javasolni. Ha mégis véleményeznék, akkor kifejtem hogy miért. Minden játékban vannak hibák, és vannak nagyon jó dolgok, de ezt most teljesen felesleges lenne boncolgatni. Ha már egy játékot rossznak tartasz, legalább legyen már benned annyi erő, hogy kifejted azt hogy miért is rossz, és nem csak odavágod hogy "vacak". Innentől kezdve nekem meg kell indokolnom azt, amit egy másik user sem tett meg? Igen meg kellene, de nem tettem meg, mert nem éreztem azt hogy még ennyi billentyű leütést megérne nekem egy ilyen hozzászólás után.
Szórakozás gyanánt? Ugyan kérlek. Ha szórakozni akarok, akkor nem nethuszárkodom, hanem keresek magamnak valami elfoglaltságot, ami szórakoztat. Pl leülök játszani egy játékkal, ami akár még a Metin2 is lehet. Teljesen ember függő az, hogy kit mi szórakoztat. Van olyan aki a Csigaszerűjátékizé-ben is megleli a szórakozást. Egyébként nem bíráskodás gyanánt szóltam hozzá, de erre te is rájöttél volna ha még 1-2x elolvasod azt amit írtam, és nem egyből a klaviatúrának ugrassz.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Ayistion: Az intelligens válaszodért megjutalmazlak azzal, hogy én is kifejtem neked a véleményem, ezúttal minden irónia nélkül. Ne vedd véresen komoly támadásnak az előző hszt-t, de tényleg nem szoktam tudni megállni, ha emberek ok nélkül, vagy valami idióta játék, netán az imádott gpu gyártója miatt lemennek proli stílusba, és személyeskedésbe csap át a dolog. Mindig utáltam, ha emberek ilyen jelentéktelen dolgok miatt bántják egymást. Ez most ilyen töketlen idiótaságnak tűnhet, mert mi rohadt kemény férfiak így beszélünk egymással, de feszültséget vinni más életébe akár egy percre is, vagy szándékosan megbántani sokkal töketlenebb idiótaság ennél. De felelőtlenség is. Mindenkinek van az életében elég problémája amivel meg kell birkóznia, nem szabad senki életét nehezebbé tenni. Még ilyen apróságnak tűnő dologgal sem. Még egy csekélységnek tűnő összezördülés is, maradandó károkat tud okozni a másiknak. Édesapám gyermekpszichológus volt, és valószínűleg szakmai ártalom volt nála, de nagyon korán megtanított, arra, hogy az embert milyen könnyen (akár visszafordíthatatlanul) össze lehet törni egy a szánkon véletlen kicsúszott félmondattal is. Többet ér itt akármelyikünk annál, hogy tetves játékok felett sértegessük egymást. Mindenkinek van szar napja, nehéz korszak az életében, olyankor el-el pattan a cérna. Természetesen én is engedtem már meg magamnak olyan stílust amiért később visszaolvasva le kellett ülnöm egy kis önismeretre. De emberek vagyunk. Hibázunk és optimális esetben tanulunk belőle. 😀
Egyébiránt ebben teljes mértékben egyet értek veled, én sem szeretem ha valaki nem tudja alátámasztani a véleményét érvekkel. Többnyire elkönyvelem akkor annak, hogy azért nem tud érvelni valami mellett, mert az nem a saját véleménye, hanem itt-ott ráragadt valami, ami szimpatikus volt neki és utána azt saját véleményként kezelte. Öreg hiba. Nekem egyébként pont nincs gondom a fortnite-al. Tőlem távol áll a játék, maga a battle royal is mint műfaj, de megvan a létjogosultsága, hiszen egy csomó ember tolja, ami nem véletlen. Ismerem a játékot, mindkét gyerekem tolja vele, már hosszú ideje. Azt nem mondom, hogy szívesen fizettem ki érte az árát, mert nekem nulla forintot ér a dolog, de ha csak azt nézem, hogy az utódok elvannak vele hónapok óta akkor azt kell mondjam egy jó játék ami a célközönségének nagyon is megfelel.
A kérdőjel fontos lett volna, mert pont az a mondat verte le annyira a biztit, hogy beszálltam a szokásos esti szájkaratéba. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Ayistion: Valóban azért játszották, mert jó, vagy azért, mert az volt a trendi?
https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/001/460/461/096.jpg
0
0
0
0
Ayistion avatar
@SuperPuma: Ha nagyon kukacoskodni akarok, akkor ezt most rávághatnám egy PUBG-re is. Azt is vajon azért játszották mert jó, vagy azért mert trendi? Kinek a pap, kinek a papné.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Ayistion: Itt most lényegében arra is gondoltam. Legalább is, ha egy játék tényleg jó, nem nyergel át egy másik címre a játékosállomány fele egyből.
(Persze attól még lehet, hogy nem a játék rossz, hanem szimplán tényleg azért játszanak valamivel, mert az a menő) Spoiler!
Ha engem kérdezel, akkor szerintem a H1Z1, a Fortnite és a PUBG is gagyi
0
0
0
0
Ayistion avatar
@SuperPuma: Vagy lehet az is hogy a játék amivel játszanak jó, majd kipróbálnak egy másik címet ami szintén jó, de többet nyújt mint az előbbi jónak ítélt játék, és váltani fog. De attól azt a másik játékot még tarthatja ugyan úgy jónak. Most akkor ez is menőségnek számít? NoOffenz.
Spoiler!
Ha engem kérdezel a H1Z1-el nem játszottam soha, Fortival és PUBG-vel meg kb. ugyan annyit. Teljesen más világ a kettő játék. Azért mert valakinek a "komolyabb" stílus jön be, mintsem az építgetős lövölde, attól még nem kell egy játékot megbélyegezni. Bár azt hittem hogy mostanra ez a Forti vs. PUBG vita már elavul... De úgy néz ki ez olyan mint az ios vs. android, vagy xbox vs. ps...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Ayistion: Itt azért eléggé észrevenni, hogy elfelejtődnek a játékok. H1Z1 már sehol sincs és mostanra szerintem már a PUBG sem. Persze játékosok vannak rajta, de elment a hype, úgy ment el a játékosok nagy része. Fortineot is szerintem az "évadok" tartják életben (Mondjuk az tetszett benne, ahogy utalásokat rejtettek el mindenhol)
A CS és a CoD megoldása szerintem nem lett felhypeolva. Esetleg az első napokban, de azok tényleg gagyik voltak. Spoiler!
Ellenben a Battlefield Firestorm játékmódja az még engem is érdekel
0
0
0
0
Ayistion avatar
@SuperPuma: Egyfajta "trend" mindenképp van amit követnek a játékosok,és lesz is mert mindig fog jönni egy újabbnál-újabb játék, ami megint tartalmazni fog valami olyat ami ezelőtt nem volt, és már is a játékosok fele biztosan váltani fog. Főleg ha még van az adott személynek egy kedvenc streamere is, akit rendszeresen néz és megtetszik neki az az új játék amivel játszik. A CStrike-ot még sokan most is azért játszák mert CS. Azért a CoD is hype-olt a Monsterral azt se felejtsük el. Spoiler!
Az új BF mód az valóban engem is érdekel, igaz még nem váltottam BF1-ről, hagyom hogy kiforrja magát a BFV, majd utána. Valamint most úgysincs időm játszani, pedig egy-két konkvesztet azért lenyomnák. 😃
0
0
0
0
Twist avatar
@Ayistion: Van akinek tetszik a Goat vagy a Bread simulator is... de attól még nem lesz jó játék 😀
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Geravor: Kisgyerekeknek jó az a fortnite, annyival is kevesebb idióta van a rendes játékokban, szóval engem nem zavar. Gondolom te se hiányolsz a saját játékaidba egy rakás plusz kis csaló kölyköt.
0
0
0
0
Geravor avatar
@Mesterlovesz: Végülis igaz.
0
0
0
0
lived avatar
Nekem eddig se tetszett az epic store üzletpolitikája, de amit csak az elmúlt 1 hétben leműveltek, az még jobban megerősített abban, hogy messziről kerüljem őket!!!!

Régen mindenki azt mondta a CoD szériára, hogy egyre vacakabbak a részek és csak azzal lehetne felébreszteni az activision-t hogy csináljanak jobbat, ha nem vennék meg a következő részt. De amíg az embereket megveszik a silányat is addig minek újítsanak. Na az epic store-nál ugyan ez a helyzet. Exkluzivítás? Hát nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én csak azért se fogok venni ott semmit.
Nem mellesleg a Valve is válasz lépéseket fog tenni lassan a dolgok irányába szerintem.
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@lived: Ha netán lesz PC-s port a Red Dead Redemption 2-ből, akkor a Steam azt behúzza magának és kész is.
0
0
0
0
no avatar
Az áruházban nincs helye a vacak játékoknak, csak harmat szintű szolgáltatásoknak. 😊
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Mit szólnátok, hogy legalább ezen az oldalon ne lenne állandó jelleggel Epic Store-os hír. Már kezd zavarni. Reggel bejövök melóba és első dolog, bárhol, az hogy mi van az Epic Store-al. Elég zavaró tud lenni. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem már megtelt a hócipőm, semmi áron nem fogok Epic-re váltani, és pont.
0
0
0
0
💬 5
susguy avatar
@TheMenkuPocok: Tényleg kezd unalmas lenni. Nem is lenne annyira baj hogy írnak róla, de mostanra már tényleg fingani nem tudnak anélkül hogy ne jelenjen meg róla egy cikk itt. Persze kifejezetten csak akkor ha jó színben tűnnek fel, csak semmi negatívat, pedig az utóbbira sokkal több és jelentékesebb példa lenne. Mindeközben a konkurenciáról alig jelenik meg valami, pedig ők sem tétlenkednek. Ez és a "kereső funkció integrálása" szintű cikkek pedig ékesen bizonyítják hogy már erőlködve feszegetik a határát annak, mi az amiről még lehet valami érdemlegeset írni.
Eleinte csak viccből írtam, de most már tényleg nem tudom eldönteni hogy szimplán ennyire szubjektív alapon íródnak a cikkek, vagy itt is besegített a fartnite money. Tekintve az undorítóan agresszív és önző üzletpolitikáját az Epic Store-nak, most már nehezen lepődnék meg az utóbbin.
Esetleg egy harmadik indok, hogy az ilyen cikkekkel nagyobb hangzavart és/vagy látogatottságot lehet szerezni. Ez esetben megérteném, de ugyanúgy megkérdőjelezhető marad a cikkíró hitelessége az olvasok szemszögéből.
0
0
0
0
xoki avatar
@susguy: Mivel a GDC-n az Epic sok mindenről mesélt, így egyáltalán nem meglepő a rengeteg cikk róluk. Mellesleg még így is kimaradt legalább 3-4 cikk (pl további exkluzívok amiket szereztek, vagy a kijelentésük mely szerint nem fognak ennyire elszántan exkluzívokra utazni a későbbiekben stb)
A Steam új kinézetéről pedig ma érkezik majd cikk, szóval a konkurenciáról is lesz hír. Ez most egy ilyen időszak, mindig van egy felkapott téma, amelyről minden oldal beszámol.
0
0
0
0
susguy avatar
@xoki: A GDC valóban most zajlik, de már jóval azelőtt jelentek meg róla megkérdőjelezhető cikkek, lásd az említett keresés funkciós példa. Szerintem érthető miért nehéz elhinni hogy az a cikk azért lett megírva mert a téma tényleg érdekes lenne, főleg azt tekintve hogy mi más történik akár náluk akár konkurenciánál, akár pozitív akár negatív.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@xoki: Szerintem nem túlzás kijelenteni azt sem, hogy talán még az Origo szoftverbázisnak is jobb a megítélése 😊
0
0
0
0
szilver avatar
@TheMenkuPocok: Támogatom!A csapból is ez folyik már,eléggé kellemetlen napi szinten a ,,szemetet,, látni.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Remélem, hogy az erőszakos, önző, bicskanyitogató üzletpolitikájuk hamarosan meghozza a gyümölcsét. Nem vagyok rossz szándékú ember, de az ő bukásukat mosolyogva nézném végig. Mondjuk a magabiztosságukat, hogy így neki mennek pl a steam-nek valahol tudom tisztelni. 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
Ez az egész dolog megint arra van kihegyezve, hogy megutáltassák az emberekkel a Steamet... Kíváncsi leszek mikor hívják segítségül a streamereket! Egy kis pénzt kell oda is befektetni, de azzal eddig se voltak hadilábon! 😆
0
0
0
0
PatkosXX avatar
És mi van azokkal a játékokkal, amit ingyen osztogatnak? Mintha az nem lenne vacak.
Ráadásul az is szubjektív dolog, kinek mi az...
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@PatkosXX: A sok Unity engine alá összehányt gagyimonra gondolnak és az azokhoz hasonlóakra. A Google Play is tele van szemetelve ilyenekkel.
0
0
0
0
susguy avatar
Ha eddig nem tudtam volna hogy egy kamus suttyó ez a Sweeny akkor már ez a maszlag szöveg is elég lenne hogy meggyőződjek róla, tényleg az. Az ég világon semmit nem mond hogy mit fog csinálni, csak azt hogy na majd hű de jobban fogja. Egy tajrészeg embernek több és biztosabb alátámasztása van mint ennek az állításnak.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció