Epic Games Store: megérkezett a keresés funkció

Szerző: xoki | 2019. March 12. | hír | 16 hozzászólás

Tavaly elindult az Epic Games saját digitális áruháza, amelynek olyan népszerű platformokkal kell versenybe szállnia, mint a GOG, a Uplay, az Origin vagy a Steam.

Az új áruházat az Unreal Engine, valamint a népszerű battle royale, a Fortnite készítői hozták létre. Már régóta tervezték, de a Fortnite sikere után felgyorsulhatott a folyamat, viszont valószínűleg pont emiatt mindössze 3 játék volt elérhető a platformon indulásakor.

A felhasználók által hiányolt funkciók közé tartozott a keresés lehetősége, amely most elérhetővé vált az oldalon. Sergey Galyonkin hívta fel erre a felhasználók figyelmét, és mivel sokan alapfunkcióként tekintenek a keresésre, később hozzátette, hogy mindössze 3 játék volt elérhető a platformon, ezért szükségtelen volt korábban elérhetővé tenni azt. Jelenleg már 30 felett van a játékok száma az áruházban, és a kínálat valószínűleg már csak bővülni fog. Az indie játékok mellett már nagyobb AAA címek kiadói is az Epic Games áruháza mellett döntöttek, például a The Division 2 és a Metro Exodus is exkluzívként jelent meg.

Az áruház hasonló ütemben fog bővülni a későbbiekben is. Tehát amint több játék lesz az áruházban, új funkciók is bekerülnek. Hamarosan például külön oldalakra is számíthatunk, de egyelőre marad a folyamatosan görgethető áruházi oldal.

Hozzászólások: 15
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
susguy avatar
Esetleg arról egy cikk hogy a fáljaid között turkál? Szerintem érdekesebb mint ez.
[LINK]
0
0
0
0
Twist avatar
Wow! A jövő amit annyira vártunk végre elérkezett! Lehet keresni egy webshopban...
Bár lehet eddig azért nem lehetett, mert volt összesen fent 6 játék?
Amúgy meg a cikk vége hülyeség, a Division 2 egyáltalán nem ES exkluzív.

https://i.imgur.com/qyv4cQn.png
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Tehát megint nem a userért "fejlesztettek" valamit a kis szarjukon, hanem hogy könnyebben vásárolhassunk náluk... Ahhoz a 30 játékhoz (aminek a felét kb müzlisdobozba se lenne pofám ajándéknak betenni) egy félvak bányalónak se kéne kereső. Ebből is látszik mi a cél a kliensükkel. Pénzt keresni. Nem hogy megnyalnák hátulról azokat, akik hajlandóak azt a kupac szemetet használni, és valamit az ő üdvösségükre tenni. Neeeeeeem, azt tiszta baromság.
0
0
0
0
szilver avatar
Számomra érthetetlen már az is,hogy lehet ennek hírértéke?!
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@szilver: Remek kérdés.

Tényleg lassan eljutok odáig, hogy komolyan azt hiszik, hogy így ebben a formában versenyképes. Persze ha sok új címet bezsákolnak akkor kétségtelenül az lesz, de nem a minősége vagy választéka miatt, hanem kényszerből...
0
0
0
0
susguy avatar
Tetszik hogy tagek hiányában csak konkrét címekre lehet rákeresni. Amikből mellesleg az összes ott van a főoldalon, szóval elég csak legörgetni az egérrel, vagy benyomni egy ctrl+f-et és akkor megspóroltam hogy teljesen feleslegesen külön oldalként töltse be a keresés eredményét.
Közben 2019-et írunk, de még egy szexshop szintjét sem képesek megütni.
Steamen meg azért hisztiznek mert minden nap jön valami frissítés 😆
0
0
0
0
Nemedik avatar
Az oszt Feature öcsém! 😆 Nem is tudtam,hogy nincs keresés funkció,de mondjuk az Epic-től nem is vártam mást.
0
0
0
0
no avatar
"Tehát amint több játék lesz az áruházban, új funkciók is bekerülnek. Hamarosan például külön oldalakra is számíthatunk, de egyelőre marad a folyamatosan görgethető áruházi oldal."
- és havi díjért még abc rendbe is lehet tenni majd a játékokat? vagy esetleg ár szerint? vagy típus szerint? címkék?

Néha az az érzésem, hogy bár lehet üzletileg megfontolt döntés volt az ES indítása, más döntések a cégen belül nagyon a vesztét akarják.
0
0
0
0
gigazte avatar
Azt a mocskos mindenit neki... 😂 Ha így haladnak, akkor 3 év múlva sikerül egy normális store-t összehozni!
0
0
0
0
ToMiHuN95 avatar
Húha! Drukkolok, hogy mihamarabb tönkre menjenek!
0
0
0
0
💬 1
Tyrion Lannister avatar
Most már (meg nem jelentekkel együtt) kemény 41 játék elérhető a storeban, szóval kellett már ez a funkció. 😆
Viccen kívül, ez nem teljesen alap funkció?
0
0
0
0
💬 1
TheMenkuPocok avatar
@Tyrion Lannister: De igen, ez egy store-ban akárhogy nézzuk akármemmyi játék lenne a keresés funkció elengedhetetlen. De ők még csak most ébredtek rá 😆
0
0
0
0
no avatar
Ehhez a kínálathoz feltétlen szükséges volt a keresés funkció. Sok más is alap funkciónak számít 2019-ben.
0
0
0
0
Kelori avatar
Na, halad ez, elérték az őskort. Szép munka, komoly teljesítmény, most pihenhetnek egy kicsit a megfeszített munka után. Ha megérkezik a felhő alapú mentés akkor átlépnek a 2000-es évekbe. Veszett tempót didktálnak ezek az epices srácok.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció