Ekkor jönnek az Intel 7nm technológián alapuló processzorai

Szerző: xoki | 2017. September 30. | hír | 14 hozzászólás

Az Intel az év végén tervezi kiadni a Cannon Lake CPU-kat, amelyet az Ice Lake, valamint a Tiger Lake követ majd. Ezek 10nm technológián fognak alapulni, de a nem túl távoli jövőbe tekintve a „Sapphire Rapids” 7nm processzorok is aránylag közel vannak már.

A Sapphire Rapids az Intel 12. generációs szériája lesz. A Coffee Lake sorozat a 8. generációba tartozik, ezért még elég távolinak tűnhet.
Az AMD és Intel harca a piacért tovább folytatódik. Az AMD 2019-ben tervezi kiadni új 7nm Matisse processzorait. Az Intel 7nm technológiájának megjelenése 2020-ban várható, de a cég a 10nm technológiájáról is úgy vélekedik, hogy egy teljes generációval riválisai előtt jár.

Természetesen ez még odébb van, ellenben azért nem árt tisztában lenni ezekkel a dolgokkal, ha valaki váltani vagy újítani szeretne, hogy előre tudjon tervezni. Az Intel számára a Sapphire Rapids egy nagy architektúra váltás lesz, amely azt is eredményezheti, hogy a 8 magos CPU-k válnak majd mainstream termékekké.

Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Sztem én beruházok lassan egy i7 7700 ra... nem látom értelmét a 8700k nak új lappal... az legalább 500€+ jelentene, így meg megveszem 90k ért a 7700 at és azzal is elvagyok egy jó darabig remélem.fennt vannak a tesztek youtube on, ugye ma jött ki a 8. Generációs coffee lake i7 8700k... dehát az a +5-10 fps engem nemérdekel amit játékokba a 7700k tól hoz,arról nem is beszélve hogy januárba jön a többi 8. Genes proci és a feljavított z-lapok... nemértem ennek a lépésnek mi értelme volt az intelnek.. pláne hogy az AMD a ryzen el elég szépen ráilyesztett most az intelre! De 1 magon még mindig verhetetlen az intel.
0
0
0
0
ken7 avatar
Jó lenne ha 2020-ig "kibírná" a nem rég összerakott Kaby Lake konfigom ...
0
0
0
0
💬 3
antal565s avatar
@ken7: Én tavaly egy gyengébb skylake alapú gépet építettem össze, hogy majd fejlesztem, de lehet inkább addig használom amíg bírom aztán majd egy egész váltás lesz. Főleg ha az Intel minden évben valami új generációt kidob vagy majdnem 2-őt 1 évben 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
@antal565s: Pár%-os teljesítményjavulás több száz dollárért, érdekesen hangzik 😃
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@ken7: Én nekem egy Devil's Canyon konfigom van. Nemhiszem, hogy hamar kihullana az is. Főleg, hogy mellete 2x8GB RAM és egy GTX 1070 dolgozik. 😃
0
0
0
0
no avatar
Ha a processzorok erősödnek a gépigények is nőni fognak! 😃 A kérdés lesz-e látvány beli előre lépés? vagy szándékosan tojnak optimalizálni azért hogy vegyék a jobb hardvert.
0
0
0
0
💬 1
GalenDragonay avatar
@carl18: Én ezen a ponton már nem látványban várom az előrelépést, hanem új, eddig a számítási igény miatt lehetetlen játékmechanikai elemek megjelenését várom, természetesen a jelenlegi grafikai szint megtartásával együtt. 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció