Ekkor jöhetnek a 3. generációs Ryzen Threadripper CPU-k

Szerző: xoki | 2019. July 18. | hír | 8 hozzászólás

Az utóbbi időben elég sokat lehetett hallani a Ryzen Threadripper CPU-król, ugyanis több jel is arra utalt, hogy az AMD többé nem folytatja a szériát. A cég ütemtervéből szintén eltűntek, de lehetséges, hogy csak halasztásról van szó.

A Ryzen 3000-es széria megjelenésével mondhatni egy Threadripper CPU-t kaptunk kézhez, ezért valószínűleg senki sem hiányolja a szériát. Az átlagos fogyasztók számára az ilyen sok maggal rendelkező CPU-k teljesen feleslegesek, de azért néhány munkaállomás számára ettől függetlenül tökéletesen megfelelnek. Az AMD és az Intel a HEDT szegmensben szintén verseng, és emiatt úgy tűnik, az AMD mégiscsak megjelentet majd egy új Threadripper szériát is.

Az AMD számára nem nehéz előrukkolni egy ilyen 32 és/vagy 64 magos processzorral, hiszen már rendelkeznek hasonlóval. A Threadripperek lényegében kukázott EPYC processzorok, és a várhatóan 64 magos és 128 szálas EPYC Rome termékekkel az ilyen processzorok akár az X399-et is támogathatják majd, a Ryzen 3000 és X470-hez hasonlóan.

Először mindenképpen a 16 magos Ryzen 9 3950X fog megjelenni szeptemberben, és a jelenlegi információk alapján pedig ezt követően október folyamán a harmadik generációs Ryzen Threadripper CPU-k is elérhetővé válnak majd.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
morbazan avatar
2950X akkor is megmarad! Nem csábulok el! Eskü!
0
0
0
0
tivike avatar
Kíváncsi lennék azért, hogy a hány felhasználó vásárol majd ilyet úgymond átlagos használatra. Bevillant egy kép, hogy a barátnő bekapcsolja a tr processzoros gépet filmet nézni. Mintha helikopterrel mennénk a piacra. 😀 Na de komolyra fordítva a szót, ezt nagyon nem otthoni használatra készül nem?
0
0
0
0
💬 3
odinx avatar
@tivike: Nem, ez munkagép. Mondjuk megnéznék olyan programot, ami leterheli ezt a gépet.😆
0
0
0
0
whiplaser avatar
@odinx: Igazából le lehet terhelni párhuzamos számítási feladatokkal, viszont érdekesség hogy a párhuzamos számítást (mint a pi számjegyek vagy mátrix számítások) GPU magokkal sokkal hetékonyabb végezni (ellenben a csúcs 64 szál helyett, egy pl az én 740M videókártyámban is 384 CUDA mag található). Szóval igazából egy nagyon vékony réteg az - amit egyébként több videós is hangozatott- akinek ez a cpu megéri. gondolom ezért is van hogy az AMD parkolóra tette az egyébként szerver mértékű terhelésre való consumer cpu-t 😃
0
0
0
0
odinx avatar
@whiplaser: Hát igen, ez már a nagyon felső kategória.😆
0
0
0
0
odinx avatar
Durva cucc, remélem sok eladásuk lesz belőle.😀
0
0
0
0
💬 2
carl18x avatar
@odinx: 2021-ben a világ leggyorsabb szuper számitógépe AMD alapokra fog épülni 1.5 exaflop számitási teljesitménnyel. 64 magos processzor lesz benne, szóval nem kell félni lesz rájuk kereslet! 😀
0
0
0
0
odinx avatar
@carl18x: Jól hangzik.😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció