Egyre több információ szivárog ki az RTX 3060 Ti-ről

Szerző: xoki | 2020. November 30. | hír | 26 hozzászólás

Az elmúlt napok során folyamatosan újabb és újabb információk derültek ki az RTX 3060 Ti-ről, például a kártya teljesítményét ábrázoló, hivatalos forrásból származó dia is kiszivárgott már.

A hétvégén csak úgy özönlöttek az újdonságok, szóval lassan már tényleg nem is marad semmi meglepetés, persze nincs kizárva, hogy az Nvidia nem csak ezt az egy kártyát tervezi kiadni. Igazából akkor lenne értelme több modellel is előállniuk, ha tényleg biztosítani tudnak elegendő példányt a vásárlók számára.

A VideoCardz megosztotta az első Nvidia GeForce RTX 3060 Ti Founders Editiont ábrázoló képeket, ráadásul néhány más gyártótól származó modellt is láthattok, amelyek szintén az említett GPU-n alapulnak.

A kiszivárgott információk alapján 4864 CUDA mag, 1,67 GHz boost órajel, 8 GB GDDR6 memória lesz jellemző az RTX 3060 Ti-re, amely 400 dolláros kiinduló áron lesz majd beszerezhető. A kártya december 2-án várható.

Hozzászólások: 26
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sootylunatic avatar
Itt van még egy két darab 😀
Spoiler!
www.computeruniverse.net
0
0
0
0
redbull6969 avatar
250 280 ezer az igen magyar árak
0
0
0
0
Bronson avatar
Ez is egy szep launch volt, 30mp alatt elment az 'osszes'.
0
0
0
0
💬 8
no avatar
@Bronson: Ez direkt így van megcsinálva. Viszünk ide is meg amoda is 100-100 darabot, hogy aztán tudjuk kétszeres áron eladni a következő két három honapban. Megmondják mikor lesz kapható aztán elő állnak pár száz darabbal 😃 200 ezer forintért megveszik 1 perc alatt azt a pár darabot, aztán csókolom. Úgy jön le az egész, mintha az egész világ azonnal váltana a megjelent kártyára, beleértve azokat is akik két hete megvették a 3080-at.
0
0
0
0
no avatar
@kedveslehel21: Nem hittem volna hogy ekkora barmokba itt is belefutok 😢
0
0
0
0
cabus26 avatar
@Csakos10: Pedig igaza van,elég szánalmas,hogy nem tudnak elég chippet gyártani.Akkor ne jelenjen meg és akkor nem lesz ilyen felháborodás.Mind a konzolok,mind a VGA mind az AMD CPU-kat alig lehet kapni v túlárazva.
A kutya nem szólt volna,hogy a járvány miatt csak jövőre tolták volna el a megjelenéseket.Meg azt veszem észre,hogy ami eddig volt dögivel,azokból is lassan alig van,ami még szánalmasabb.
0
0
0
0
no avatar
@cabus26: Teljesen igazad van.
0
0
0
0
no avatar
@cabus26: Nyilván kifejlesztettek egy chipet xy százmillió dollárból gyártatnak párezret aztán baromi nagy veszteséggel zárják is az egészet? De most komolyan tényleg ilyen alacsony itt a színvonal? Egy dolgot akarnak a pénzed ha nem tudnak annyit el adni amennyit lehetne akkor vágod ŐK PÉNZT BUKNAK PIACOT BUKNAK ennél rosszabb helyzet nem is igazán állhatna fent.
Amd vgak is kifogytak sec perc alatt. Ez ugye megvan hogy a fél világon kijárási korlátozás alatt van? Feltűnt? A játékos szektor a úgyis folyamatosan növekszik ez még rátesz egy lapáttal + a bányászok is + a határzárak + a gyártás korlátozása és lám 3 perc kemény gondolkozás után rá lehet erre jönni 😀
De lehet tévedek és rosszul gondolom javítson ki valaki lehet a csúnya gonosz nvidia nem akar pénzt keresni 😉
0
0
0
0
cabus26 avatar
@Csakos10: Mi köze van ennek a kijárási korlátozásnak v a határzárhoz?
Egyedi emberekre vonatkozik ez leginkább,árukat fogadnak meg külföldi munkásokat is,vágod?
Ez mind azért van ez a hiány,mert az év elején Kínában leállt több hétre az élet.A gyártás,a boltok szinte mind zárva voltak az emberek el sem hagyhatták az otthonukat semmi miatt is,de ezt te nem vetted figyelembe.Az rengeteg chip kiesést jelentett,ne hogy azt hidd,hogy ebben a hónapokban gyártják ezeket?Ezt te se gondolhatod komolyan... Amit most gyártanak le,az a halandó embernek később jut el,hónapokkal.
Az NV meg annyiért adja el,amennyiért amúgy is eladta volna.Itt a különböző haszon meg a nyerészkedők,skalperek,botok vásárolták fel a hiányos készletet.Egy cég nyereséges meg nem attól lesz,hogy több milliót gyárt le egy termékből például,hanem amit legyárt,azt el tudja-e adni.Az lehet akármennyi is,érted,amennyit legyárt és azt mind el tudja adni,átgondoltad az agyaddal? Ezt kéne felfogni.
Az meg megint egy másik kérdés,hogy a járvány miatt mennyien kezdenek bele ebbe az egészbe,kényszerből is.
A kereskedők meg azért nyomják fel az árakat,mert kevés van belőle és mivel sok ember szeretne magának,így nyugodtan adhatják túlárazva,mert a sok türelmetlen megveszi.No és ezért is vásárolják fel a megjelenéskor,hogy drágán azoknak el tudják adni,akik nagyon várták.
Szerintem meg a színvonallal nálad lehetnek gondok
0
0
0
0
no avatar
@cabus26: Pali ha nincs készlet belőle mert annyira viszik akkor szerinted nem tudják eladni? A A kolléga azt mondja hogy alig gyártat az nvidia pár darabot hogy az NVIDIA utána drágán eladja te konkrétan ugyan azt leirtad mint én 😲 valami begőzölt fent?
Mi köze a kijárási korlátozáshoz? Hmm talán az is leül gamelni akit eddig nem erdekelt? 😀
Mi köze a határzárhoz? Utána olvasd már el amit írtál hónapokig nem jött semmi Kínából mégis ki a fene mondta hogy most gyártják? Most is gyártják nyilván.
Tehát mennyire vagy retardált 1/10?
0
0
0
0
cabus26 avatar
@Csakos10: A retardált meg te vagy,mert a másikat azért szapulni,mert nem értesz egyet az állításaival?
A legprimitívebb dolog a világon!
Abban megegyezhetünk szerintem,hogy ez így nem jó,hogy belengetik az ember elé a mézes madzagot és közben az új cuccokat a Yt-ek meg a tesztereken kívül alig egy maroknyi ember tudja megvenni az elején és utána meg csak esetleg ha kap,drága pénzért,jóval ár felett. Tudta mind az AMD,mind az NV is,hogy kevesebbet tudnak kiadni az első időszakba,mégis belevágtak.Pont így,hogy most sokkal többen ráfüggtek ezekre,mert szinte mindenhol minden zárva van és csak ez az igazi szórakozási forma...
Inkább adták volna ki tavasszal az új generációt.Nem tudom te szerettél volna-e beszerezni valamit ezekből,de ha nem is,akkor is felháborító,ahogyan most kezelik a piacot.De ez mind a saját véleményem és,ha neked más,tiszteletben tartom,de normális,kulturált módon!
0
0
0
0
bukta2 avatar
Amennyire érdekeltek az új VGA-k mostmár totál le is mondtam róluk...ha lehet is kapni a bejelentett ár felett bőven...persze eu ba áfa stb... de még akkor is jóval több mint kellene...persze aki egész nap ráér nézelődni az kifoghat 1-2 jó ajánlatot de nálam ez nem játszik 😃 maradjunk annyiba hogy ez az év egy nagy vicc Hardverekből is...konzolok...pc alkatrészek....inkább hagyjuk 😃
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@bukta2: Amilyen ára lesz IRL a custom 3060Ti-nak inkább vesz az ember egy 2080S-t mert lényegében ugyan azt tudja, ha a 2080Ti/3070 esetéből indulok ki akkor még többet is 😆
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: Mire odakerülnek a kártyák hogy felkerülnek a boltok polcaira már jönnie kell a következő generációnak... :/ ezt a szériát mind2 oldalon el kell engedni... 😞 tudtam hogy készlethiány lesz de azt nem gondoltam volna hogy még köv év elején is ez lesz... (elemzők szerint...) mondjuk az új tápot nem bánom mert annak is feljebb ment az ára.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Miért neked a 300.000 annyi mint a kb. 160.000?Nekem 140000 -rel kevesebb.
0
0
0
0
no avatar
@Dpoci: 190-200 ezer körül lesz a 3060ti, 160 majd lesz jövő nyáron. Szerintem.
0
0
0
0
no avatar
@Dpoci: 210k-ért kapsz már garis 2080S-t, 3060Ti ugyan úgy alig lesz kapható szóval bőven felmegy majd az ára. Olyan sok ész nem kell ehhez, hogy ebbe belegondolj, szép estét 😃
0
0
0
0
cabus26 avatar
@LordSzalko: Nem tudom,milyen beszerzési forrásra érted azt a 210k-t,de normál kereskedőknél 230-240 között kezdődik,ha még van raktáron.Persze külföld az más tészta...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hogy mindig mindenről információk "szivárognak ki", amik véletlenül besegítenek a reklámba. Hihetetlen, mekkora mákjuk van a gyártóknak és kiadóknak, hogy ez a sok "véletlen szivárgás" ilyen jókor és jó tartalommal történik...
0
0
0
0
cabus26 avatar
Ja,papíron én is tudok árusítani új VGA-kat,tehát csak papíron léteznek!Majd akkor szóljatok,ha itthon is tucat helyen lehet kapni!
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
En erre varok mar miota, hogy lecserelhessem majd vele a mostani 1060 6GB-os karimat...! Es meg valoszinuleg varni is fogok ra vagy fel evet, mert tuti hogy ezt is felvasaroljak a banyaszok, meg a kotttsogok, hogy aztan eBay-en adjak darabjat £1000-ert, bakker 😂
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Ez így van.
0
0
0
0
sean avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Jó is a 1060, már párszor eljátszottam a gondolattal hogy le kéne váltani, de még elég jól bírja az új címeket is FHD-ban 😃 Ma is bitang kártyák ezek egy átlag gamernek, csak hát le kell húzni hogy eladhassák az új generációkat 😃
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@sean: Na igen, a 3090/80/70-es karikat en is lehuzasnak erzem kicsit, illetve tulzottan draganak csak jatekhoz...

Viszont a 3060-asba mar azert erdemes lesz befektetni, kulonbseg is lesz jobban a 3060 - 1060 kozott... A 2060-asra meg nem volt erdemes lecserelni de erre mar szerintem azert erdemes lesz. 😀
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@sean: Bírja még, de pl Red Dead Redemption 2-ben 1080p alatt csak low grafikán tudja a 60 fpst úgy meg elég csúnya a játék, medium grafikával meg már beesik 45-50 köré a frame.

Amit amúgy már nagyon sajnálok mert lassan egy gtx 1070 / 1660 vagy egy hasonló kártya a minimum ami 1080p-hez kell.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció