Egy ideig még biztosan nem futnak majd PC-n az Xbox 360-as játékok

Szerző: xoki | 2019. June 17. | hír | 7 hozzászólás

Az év elején felbukkant a hír, mely szerint a Microsoft Xbox One-ra készült játékokat próbált Windows 10-en futtatni. Az Xbox One hardverileg és szoftverileg is nagyban hasonlít egy PC-re, ezért egyáltalán nem kizárt, hogy a jövőben tényleg sikerül megoldani az emulációt.

Viszont úgy tűnik, a tökéletes emuláció még nagyon messze van, ráadásul a korábbi híresztelésekkel ellentétben a Microsoft egyáltalán nem is próbálkozott az Xbox One-játékok natív futtatásával, arról nem is beszélve, hogy az Xbox 360 emulátor sem a közeljövőben fog felemelkedni. Phil Spencer mindkettőről mesélt a Giant Bombnak adott interjú során.

Az Xbox fejese először elmondta, mi indította el ezeket a pletykákat. Ha alaposan áttanulmányozzátok a tárhelyeteket, akkor ti is rábukkanhattok az .msi fájlokra, amelyet még maga Phil Spencer írt. Később pedig létrehozták az MSI XVC technológiát, amely lehetővé teszi a 32 bites játékok könnyebb becsomagolását. Az MSIXVC elnevezésben az X tényleg az Xbox Installer technológiát jelöli, amely előrehaladottabb állapotban van, mint a sima MSI technológia. Ez sokakat összezavart, de szó sincs arról, hogy Xbox fájlokat emulálnának Windows 10 alatt.

Ezt követően Phil Spencer azt is elmondta, hogy ő is szeretné a PowerPC, vagyis az Xbox 360-as játékokat Windowson elindítani, de a PowerPC játékok egy fix hardveren is nehezen futtathatók, és figyelembe véve a rengeteg különböző PC konfigurációkat, nem lesz könnyű dolguk. Mire sikerül a natív futtatásuk, valószínűleg már streamelni fogják őket, így lehet, hogy nem is lesz rá szükség. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a sok nagyszerű, régi játék egyszer majd valószínűleg a Project xCloud részét képezi majd.

A teljes interjút visszanézhetitek itt:

Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
carl18x avatar
Azért az Xbox360/Ps3 emulátor se 1-2 éve készül. Nagyon alábecsülik a dolgokat, az teljes mértékben igaz még rengeteg év mire ezek a új generációs emulátorok hibátlanok lesznek.
0
0
0
0
csibeszke37 avatar
MS-nél olyan buta emberek vannak, hogy egy emulátort nem tudnak megírni?
PC-re akkor ez mi?
0
0
0
0
💬 3
Fatotem avatar
@csibeszke37: Most komolyan? Azt akarod hogy emulatorral fussanak a játékok majd? Instabil, sokszor hibás, és atomerőmű kell mellé... Te sem lehetsz ilyen buta.
0
0
0
0
neOnOxd avatar
@Fatotem: Inkabb játszanék emulatoron, rendes felbontásba, mint valami szar streaming szolgaltatason keresztul. Azert van atomeromuvem, hogy ezt elbirja(masreszt az uj ryzen sok eros magos configjai lazan el fogjak birni)
Nezd meg az rpcs3-at. Vigan demons soulsozok ps3nativ x2 render resolutionba.
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
@csibeszke37: Nem hülyék, csak szimplán sok emberórába (végsősoron pénzbe) kerülne megcsinálni és nincs garancia arra, hogy jól fog működni.
0
0
0
0
Csicso avatar
Süketelés, szerintem nem ez kellene hanem:
- teljesértékű egér és bill támogatás - minden játék
- az eddig konzolra kijött összes játék elérhető legyen a mindenkori legfrissebb konzolon
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció